Een merk easyvoyage
Happy

Wat kun je doen in Joyeuse in de Ardèche op vakantie?

Gepubliceerd op: 7 nov. 2023

Bijgewerkt: 15 mars 2024

Volgens een middeleeuwse legende dankt Joyeuse, gelegen in het zuiden van de Ardèche, zijn naam aan Karel de Grote, die hier aan de oevers van de rivier de Beaume zijn zwaard ⚔️ (genaamd Joyeuse) zou zijn verloren. Vandaag de dag staat Joyeuse bekend om haar opmerkelijke architectonische erfgoed, met haar historische centrum dat dateert uit de 16e eeuw, de smalle straatjes met kinderkopjes en de traditionele markt die de stad elke week tot leven brengt. 

Een van de parels van Joyeuse is het Musée de la Châtaigneraie, dat het belang van kastanjes in de regio belicht, een voorouderlijk gewas van de Ardèche. Het museum vertelt over de geschiedenis, de teelttechnieken en het gebruik van deze emblematische vrucht, die lange tijd "het brood van de Ardéchois" werd genoemd. 

Vakantiegangers kunnen ook genieten van een groot aantal buitenactiviteiten: wandelen, zwemmen in de rivieren en het ontdekken van de nabijgelegen grot Chauvet-Pont d'Arc, een prehistorische vindplaats die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Ontdek de stad Joyeuse op video

Is mag: Tue Nov 07 2023 16:42:16 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat kun je doen in Joyeuse in de Ardèche op vakantie?  -  visuel 1/1

Natuurwandelingen rond Joyeuse

De natuurlijke omgeving rond Joyeuse en de vele bewegwijzerde wandelpaden zijn speeltuinen voor wandelaars, met adembenemende uitzichten over valleien, kalksteenplateaus, dichte bossen en wijngaarden. De nabijheid van de Côtes d'Armor en het Tanargue-massief biedt toegang tot wandelpaden van alle niveaus. Enkele van de populairste zijn:

&rar; Les Sentiers des Dolmens : Deze routes nemen wandelaars mee op een tocht langs de dolmens die verspreid liggen over het platteland rond Joyeuse. Een duik in het verleden, het neolithicum, waarbij u de paden richting Sampzon kunt bewandelen om deze wonderen te bewonderen.

La Boucle de la Beaume : Deze wandeling volgt de loop van de rivier de Beaume, met zijn heldere water en indrukwekkende kloven. De route, die voor iedereen toegankelijk is, is ideaal om de biodiversiteit van de regio te leren kennen en kan zwempauzes in natuurlijke zwembaden bevatten.

Les Sentiers du Bois de Païolive: Iets verder weg van Joyeuse biedt dit bos een natuurlijk labyrint van kalkstenen rotsen die bizarre natuurlijke sculpturen vormen. De bewegwijzerde paden door het bos zijn een waar paradijs voor wandelaars en combineren fysieke uitdaging met verwondering.

Wat kun je doen in Joyeuse in de Ardèche op vakantie?  -  visuel 1/1

Vue sur les Cévennes depuis Signal Saint-Pierre

Watersporten voor iedereen

De rivier de Beaume, met zijn heldere water en kiezelstranden, is de ideale plek om jezelf te verfrissen en te genieten van watersporten. 

&rar; De canoë-kajak is ongetwijfeld de populairste activiteit op La Beaume. Het kalme water wordt onderbroken door een paar lichte stroomversnellingen en de rivier is perfect voor ervaren peddelaars. Verschillende verhuurbedrijven bieden kano's en kajaks aan, evenals verschillende routes, variërend van een paar uur tot een hele dag

.

→ Zwemmen en paddle-boarden zijn ook populaire activiteiten bij vakantiegangers. De Beaume heeft schaduwrijke oevers en kiezelstranden, maar ook helder, koel water op warme zomerdagen.

&rar; Voor liefhebbers van pêche staat La Beaume bekend om zijn visrijke wateren. Met een visvergunning kun je forel, baars en andere vissoorten uit de rivier lokken. 

&rrar; Voor de avonturiers lenen delen van La Beaume zich goed voor de , ook bekend als aqua-rando. Bij deze activiteit loop je door de rivier, waarbij je afwisselend zwemt in de diepere gedeelten en wandelt in de ondiepere gedeelten. Wildwatersporten, zoals raften en canyoning, komen ook voor in de Gorges de l'Ardèche.

Wat kun je doen in Joyeuse in de Ardèche op vakantie?  -  visuel 1/1

La rivière la Beaume en Ardèche

Ontdek de omgeving van Joyeuse met de fiets 🚴‍♂️

Het is zo gemakkelijk om de omgeving van Joyeuse met de auto te verkennen! En er is genoeg keuze tussen de rivierdalen en de heuvels bedekt met wijngaarden en bossen. Of je nu met je gezin komt of met je mede-topsporters, je vindt zeker iets wat bij je past. 

Veel winkels in en rond Joyeuse bieden fietsverhuur aan, inclusief mountainbikes en elektrische fietsen, wat een geweldige optie kan zijn voor de Ardèche côtes 😀🚴

&rar; Greenways en fietspaden

De regio heeft verschillende afgelegen groene wegen en fietspaden, perfect voor een gezinsuitstapje. Deze routes bieden de mogelijkheid om in alle veiligheid te fietsen, weg van het autoverkeer.

La boucle de la Beaume

Deze fietsroute is geschikt voor fietsers met een goede conditie, want de route moet enigszins worden geaccidenteerd en is 25 km lang (volledige lus). Je ontdekt de kloven van La Beaume en spectaculaire uitzichten op de rivier en rotsformaties. 

Het wijngaardcircuit

Voor wijnliefhebbers biedt een wijntour rond Joyeuse de mogelijkheid om de plaatselijke wijngaarden te verkennen en de wijnen te ontdekken waar de regio beroemd om is. Er kunnen proeverijen worden georganiseerd bij de landgoederen en kelders voor een gezellige gastronomische pauze.

Ongewone activiteiten in Joyeuse

Voor wie op zoek is naar unieke ervaringen, biedt de Ardèche ongewone activiteiten. 

&rar; De accrobranche, klimmen en via ferrata, waarvan er veel zijn in de omgeving, laten je zweven met hun parcoursen hangend tussen bomen of uitdagende of bevestigde routes tegen rotswanden. 

→ Liefhebbers van kunnen de opgravingsplekken verkennen en de voetafdrukken van dinosaurussen opgraven, een voorproefje van de eeuwenoude geschiedenis van de regio.

&rar; De grotten en avens, toegankelijk tijdens rondleidingen, onthullen een fascinerende ondergrondse wereld van stalactieten en stalagmieten. Voor de avonturiers is er spél&elogie om de ondergrondse wereld van de Ardèche te verkennen.

Dorpen ontdekken

Tot slot zijn er de dorpen Ardèche méridionale, zoals Balazuc (geclassificeerd als een van de "Plus Beaux Villages de France"), Vogüé, Labeaume en Largentière, vormen een perfecte aanvulling à op het natuurlijke avontuur. Deze pittoreske dorpjes hebben smalle straatjes, kastelen en kerken. Het hele gezin kan genieten van een ijsje 🍦 terwijl je door de geplaveide straatjes slentert, tussen twee sessies kajakken en zeilen door 😀🚴

.
Wat kun je doen in Joyeuse in de Ardèche op vakantie?  -  visuel 1/2

La ville historique de Vogüé, située dans une gorge de l Ardèche

Wat kun je doen in Joyeuse in de Ardèche op vakantie?  -  visuel 2/2

La ville de Balazuc en Ardèche

In het kort, Joyeuse en de omgeving bieden een breed scala aan buitenactiviteiten, een combinatie van sport, avontuur en ontdekking van de natuur. Of je nu op zoek bent naar adrenaline of een ontspannende vakantie in het hart van een adembenemend landschap, de zuidelijke Ardèche belooft onvergetelijke vakanties, gekenmerkt door de rijkdom van zijn natuurlijke en culturele erfgoed.

Waar slapen?

Is mag: Tue Nov 07 2023 16:42:16 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Bois Simonet Rhône-Alpes - Happy visuel 1/1
Camping Bois Simonet
SUPER DEAL
Bois Simonet Rhône-Alpes - Happy visuel 1/1
Situé entre les Cévennes et la Provence, dans le village de Joyeuse, le camping 4 étoiles Bois Simonet invite à passer un séjour au calme, sur un emplacement de camping, dans un chalet ou dans un mobil-home.
Deux piscines chauffées sont à disposition, invitant à se baigner et à se détendre en toute tranquillité, dans un cadre arboré très agréable.

Zie de camping

De mooiste campings à Happy

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Ardèche

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur