Een merk easyvoyage

Pays de la Loire op een andere manier

Dompel jezelf onder in de natuurlijke omgeving van de Pays de la Loire, ver van de drukke toeristische paden. Dit milieuvriendelijke uitje onthult ongerepte natuurlijke schatten en goed bewaarde geheimen, met aandacht voor uw ecologische voetafdruk en weg van de gebaande paden. Ervaar toerisme op een andere manier. 

Authentieke en originele wandelingen in de regio Pays de la Loire

 • In het Marais Poitevin ontdekt u geheime kanalen, pittoreske houten bruggetjes en fascinerende wilde dieren, in harmonie met de natuur. Geniet rond Coulon, het vertrekpunt van de geheime paden van de Marais Poitevin, van een dorp dat wordt doorkruist door de Sèvre Niortaise, waar je rustige boottochtjes kunt maken, ver weg van de drukte. 
 • Om de heuvels van Vendée te ontdekken, kiest u de minder bezochte paden rond de gemeente Saint-Michel-Mont-Mercure. Het pad van Puy Crapaud biedt panoramische uitzichten vanaf de heuvel, en loopt door akkerland en charmante dorpjes.
 • Met een wandeling door de Vignobles Vendéens ontdek je de ongerepte wijnlandschappen van de regio. Kies de wijngaarden bij Mareuil-sur-Lay-Dissais voor een meeslepende ervaring in het hart van de heuvels.
Pays de la Loire op een andere manier - visuel 1/1

De mooie stranden van de Loire

 • De wilde stranden van het Ile d'Yeu. Échapper van de zomerse drukte op populaire stranden door de ongerepte oevers van het île d'Yeu. Afgelegen baaien, wilde duinen en een kristalheldere zee bieden u een oase van rust, ver weg van de drukte.
 • Ongewone verkenning van de îles. Ga op avontuur in de minder bekende îles van het Pays de la Loire; de île Dumet of de îles du Ponant (inclusief de île d'Hoëdic in Bretagne, maar toegankelijk vanuit La Turballe)...
Pays de la Loire op een andere manier - visuel 1/1

Ongewone activiteiten in Pays de la Loire

 • Kajakken op de Sarthe. Als gezin kies je ervoor om naar Malicorne-sur-Sarthe te gaan. Neem een halve dag à een hele dag om de Sarthe te verkennen.
 • Wandeling door de zoutmoerassen van Guérande. Wandelend door de zoutpannen van Guérande ontdekt u unieke landschappen en ontmoet u gepassioneerde zoutproducenten.
Pays de la Loire op een andere manier - visuel 1/1

Het verborgen kastelenpad van de Pays de la Loire

 • De Château de Montreuil-Bellay. Ontdek de bewaard gebleven geschiedenis van het Château de Montreuil-Bellay, ver van de drukte. De middeleeuwse torens en intieme sfeer nemen je mee terug in de tijd.
 • Le château de la Lorie. Dit bekende kasteel, omringd door tuinen in Franse stijl en uitgestrekte groene vlaktes, heeft een fascinerende architectuur en een boeiende geschiedenis. Ontdek de rijk versierde kamers, de rustige slotgracht en de tijdloze sfeer. Het opent zijn deuren voor bezoekers in de zomer.
Pays de la Loire op een andere manier - visuel 1/1

Slapen midden in de natuur in Pays de la Loire

 • Bivak in het Forêt de Bercé. Ontdek de charme van een nacht midden in de natuur in het Forêt de Bercé. Vergeet de digitale wereld en ga op paddenstoelenjacht!
 • Aire de Camping-Car à la Pointe Saint-Gildas. Geniet van een rustig campergebied à la Pointe Saint-Gildas, met uitzicht op de oceaan. Een idyllische plek voor een rustige nacht in de buitenlucht.
Pays de la Loire op een andere manier - visuel 1/1

Voor degenen die hun tent op een camping willen opzetten, vindt u hier alle campings in de Pays de la Loire

laatste artikelen

laatste nieuws

Essentiële zaken

De topcampings van dit moment

Firenze - Toscane - Florence - 694€/sem

Toscane

Vanaf 694 /week

Florence Camping Firenze
Orlando in Chianti - Toscane - Cavriglia - 665€/sem

Toscane

Vanaf 665 /week

Cavriglia Camping Orlando in Chianti

De mooiste campings en Pays de Loire

Kamperen op thema

Hoe daar te komen ?

Makkelijk groen te blijven om naar de Pays de la Loire te gaan, vooral vanuit Parijs. 

Fietsen:De la Loire à Véloroute loopt door de regio!
Begin in Bourgogne-Franche Comté (Nevers), via Centre-Val de Loire (Giens, Orléans, Blois, Tour), om uit te komen in Pays de la Loire (Angers, Nantes en Saint-Nazaire). Deze route volgt de Loire, die uitmondt in de Atlantische Oceaan. 

Met de trein: Reis comfortabel met de trein naar de hoofdstations van Pays de la Loire, zoals Nantes, Angers of Le Mans. Reken op 2u20 voor een TGV Parijs-Nantes.

Met de bus: Pays de la Loire heeft een goed intercity busnetwerk. 

Met het vliegtuig: Land op Nantes Atlantique Airport voor snelle toegang tot de regio vanuit andere delen van Frankrijk en Europa.

Met de auto: Via de snelweg A11 bereikt u Nantes. Reken op 4 uur vanaf Parijs. Als u de A10 neemt, verlengt u uw reis met een uur, maar via deze route kunt u de kastelen van de Loire onderweg bezoeken: het kasteel van Chambord, het kasteel van Blois, het kasteel van Cheverny, het kasteel van Chenonceau, de kastelen van Amboise, Azay-le-Rideau en Villandry. Wat een reis!

Routes

Tops

Artikelen op bestemming

 

Nouvelle Aquitaine

 

Vendée

 

Dordogne

 

Ardèche

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie