Een merk easyvoyage

Cassis autrement

Cassis, een pittoresk stadje aan de Middellandse Zeekust van de Provence, is een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar charme aan de kust, ongerepte natuur en wandelen. Deze parel aan de Middellandse Zee biedt een spectaculair landschap, een heerlijke Provençaalse keuken en een ontspannen sfeer. De calanques zijn wereldberoemd en onuitputtelijke bronnen van uitzonderlijke wandelmogelijkheden.

Cassis op video

Is mag: Mon Oct 23 2023 18:43:42 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Cassis autrement  -  visuel 1/1

De Calanques en de Middellandse Zeekust

 height=

Excursie per boot in de Calanques: Verken de Calanques van Cassis per boot om de indrukwekkende rotsformaties en het kristalheldere water te bewonderen. 

  • Het allerbeste: huur uw kajak in Cassis en word de meester van uw eigen wateren. 

Plages de Cassis: Geniet van de fijne zandstranden van Cassis, zoals Plage de Bestouan en Plage de l'Arène, om te zwemmen en te luieren in de zon.

Wandelen in de Calanques en buitensporten

 height=

Wandelen in de Calanques: Wandel over de paden die de calanques doorkruisen om ongelooflijke panoramische uitzichten en wilde flora te ontdekken.
Klimmen: De calanques bieden rotswanden die ideaal zijn om te beklimmen. Er zijn routes voor alle niveaus.

.

Mediterrane smaken en lokale wijnen

 height=

Wijnproeverij: Verken de wijnmakerijen van Cassis en proef de lokale wijnen, waaronder de beroemde witte wijn van Cassis.
Provençaalse keuken: Geniet van verse visgerechten, bouillabaisses en mediterrane specialiteiten in de restaurants van de stad. De beste! Een restaurant aan de haven bij zonsondergang!  Réservice aanbevolen in het hoogseizoen.

Charmante sfeer en lokale cultuur

Historisch centrum: Wandel door de geplaveide straten van het oude centrum van Cassis, ontdek de boetiekjes en proef ambachtelijk ijs.
Festivals en evenementen: Controleer of er tijdens uw verblijf plaatselijke festivals of culturele evenementen plaatsvinden. Op zomeravonden is er een avondmarkt in de haven.

Buiten slapen in Cassis

Als je van kamperen en wilde natuur houdt, zijn er campings in de omgeving van Cassis. Je kunt kamperen in een natuurlijke omgeving en toch dicht bij de stranden zijn. Het is echter ten strengste verboden om te bivakkeren of kamperen in het Parc national des Calanques. 

laatste artikelen

laatste nieuws

Essentiële zaken

De topcampings van dit moment

Domaine de La Roudelière - Provence-Alpes-Côte d'Azur - Borden - 879€/sem

PACA

Vanaf 879 /week

Borden Domaine de La Roudelière
Le Devancon - Provence-Alpes-Côte d'Azur - Peynier - 1000€/sem

PACA

Vanaf 1000 /week

Peynier Camping Le Devancon

De mooiste campings à Cassis

Hoe daar te komen ?

Maak minder CO2-uitstoot. Dit zijn de manieren waarop u dat kunt doen: 

Te voet, op de fiets : De sportievelingen gaan te voet of op de fiets naar Cassis, want de toegangswegen zijn prachtig (de route des crêtes vanuit de haven van La Ciotat biedt bijvoorbeeld veel uitzicht op de Middellandse Zee). 

Met de trein: Het dichtstbijzijnde treinstation naar Cassis is het station zelf. Je kunt een trein nemen van Marseille of andere grote steden in de regio naar Cassis. Het station ligt dicht bij het stadscentrum.

Met de bus: Verschillende busmaatschappijen bieden intercity verbindingen naar Cassis vanuit Marseille en andere steden in de regio. 

Met de auto: De snelweg A50 is de belangrijkste toegangsweg naar Cassis. Parkeer ter plaatse op een van de betaalde parkeerplaatsen bij de ingang van de stad of bij de ingang van de Calanques. 

Met de boot: Cassis heeft een kleine jachthaven. Als u vanuit andere bestemmingen aan de Middellandse Zee reist, kunt u overwegen een boot of veerboot naar Cassis te nemen.

Met het vliegtuig:Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Cassis is het vliegveld Marseille-Provence. Cassis ligt op ongeveer 40 kilometer van de luchthaven.

Routes

Tops

mag.categories.s.Reportage

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie