Een merk easyvoyage
Jura

Wat kun je doen in Lac de Clairvaux?

Gepubliceerd op: 5 déc. 2023

Bijgewerkt: 15 févr. 2024

Het Lac de Clairvaux, de toegangspoort tot de Haut-Jura en de bergen, is een populair vakantieoord in het hart van de watervallen van de Jura. Het panoramische uitzicht en het turquoise water zijn uitzonderlijk. De oevers van het meer zijn perfect ingericht voor toeristen: stranden, winkels, avondmarkten, watersportbases...

Is mag: Tue Dec 05 2023 16:35:35 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat kun je doen in Lac de Clairvaux?  -  visuel 1/1

Watersportactiviteiten

Lac de Clairvaux is een populaire plek voor verschillende watersporten, waarbij geprofiteerd wordt van het frisse water en de ongerepte natuurlijke omgeving. In de zomer ligt de temperatuur rond de 24°C. In de zomer is het turquoise water van Lac de Clairvaux gevuld met watersportactiviteiten, waaronder:

  • Zwemmen: Met zijn heldere, schone water is het Lac de Clairvaux perfect om te zwemmen. De zones zijn speciaal aangelegd en in de zomer is er toezicht om ieders veiligheid te garanderen.
Wat kun je doen in Lac de Clairvaux?  -  visuel 1/1
  • De kanoë-kajak: Het meer biedt ideale omstandigheden voor kanoë-kajak, waardoor zowel beginners als ervaren peddelaars rustig de oevers kunnen verkennen en van het landschap kunnen genieten.
  • Het zeilen: Zeilen is een andere activiteit die je op het meer kunt leren. De lichte wind is perfect voor beginnende zeilers, terwijl de meer ervaren zeilers ook aan hun trekken komen.
  • De paddle: Stand-up paddling (SUP) wint aan populariteit op Lac de Clairvaux en biedt een ontspannende en leuke manier om de rust van het meer te leren kennen terwijl je rechtop op een board staat.
  • De pêche: Het meer is ook een populaire plek voor sportvissers en herbergt een verscheidenheid aan vissen zoals snoek, baars en karper, waardoor vissen zowel ontspannend als vruchtbaar is.
  • De duik: Hoewel het minder gebruikelijk is, kunt u in bepaalde delen van het meer wel duiken, wat een unieke kans biedt om het onderwaterleven in zoet water te ontdekken.

Naast deze wateractiviteiten zijn de oevers van het Lac de Clairvaux perfect voor picknicks met het gezin, wandelingen of fietstochten, zodat u optimaal kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en de rust van het gebied.

Wat kun je doen in Lac de Clairvaux?  -  visuel 1/2
Wat kun je doen in Lac de Clairvaux?  -  visuel 2/2

Is mag: Tue Dec 05 2023 16:35:35 GMT+0100 (Central European Standard Time)

La Grisiere Et Europe Vacances Franche Comté - Clairvaux-les-Lacs visuel 1/1
Camping La Grisiere Et Europe Vacances
SUPER DEAL
La Grisiere Et Europe Vacances Franche Comté - Clairvaux-les-Lacs visuel 1/1
Découvrez le camping La Grisière, un havre naturel au cœur du Jura, offrant un cadre idéal près du lac et d'une rivière. Profitez des terrains de volley-ball, du ping-pong, des terrains de pétanque et d'une aire de jeux pour enfants avec structures ludiques. Les activités en plein air sont variées : planche à voile, pédalo, kayak, VTT, équitation, escalade, canyoning et pêche dans la nature sauvage. Les mobil-homes confortables offrent séjour, chambres, cuisine équipée, salle de bain et terrasse couverte, chauffés par chauffage électrique et équipés de barbecue. À proximité, explorez les grottes, les musées et autres joyaux du patrimoine, tels que la maison Louis Pasteur et le centre polaire Paul-Emile Victor.

Zie de camping

Ontdek de Hérisson vallei en zijn watervallen

Wat kun je doen in Lac de Clairvaux?  -  visuel 1/1

La Vallée du Hérisson is beroemd om zijn indrukwekkende reeks watervallen en bergstromen die zich over ongeveer 3,7 kilometer uitstrekken. Dit uitzonderlijke natuurgebied, vaak omschreven als een wonder van de regio, herbergt maar liefst 31 watervallen, waaronder de cascades du Hérisson, de meest emblematische émati en de Eventail en Grand Saut.

Het pad dat door de vallei slingert, biedt bezoekers een meeslepende ervaring in een voorbereide omgeving, où de natuur regeert.De wandeling, die toegankelijk is voor wandelaars van alle niveaus, laat je de rijkdom van de plaatselijke flora en fauna ontdekken in een groene en verfrissende omgeving. Uitkijkpunten en mooi aangelegde gebieden langs de route bieden een prachtig uitzicht op de watervallen, waarvan het stromende water met een rustgevend geluid van de kalkstenen rotsen afdaalt.

Het Maison des Cascades, gelegen bij de ingang van de site, biedt waardevolle informatie over de geologie, geschiedenis en het ecosysteem van de vallei, waardoor het bezoek wordt verrijkt met context en kennis. De Vallée du Hérisson is niet alleen een plek om te wandelen; het is een uitnodiging om de kracht en schoonheid van de natuur te verkennen en te bewonderen. Een bezoek aan deze vallei is ook een bewustwording van het belang van het behoud van natuurgebieden en biodiversiteit.

Is mag: Tue Dec 05 2023 16:35:35 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Les Merilles Franche Comté - Doucier visuel 1/1
Camping Les Merilles
SUPER DEAL
Les Merilles Franche Comté - Doucier visuel 1/1
Le camping Les Merilles, en bord de rivière et proche du lac de Chalain, offre un cadre préservé dans le Jura. Profitez de la piscine chauffée en plein air et de la pataugeoire, ainsi que des transats pour une détente sous le soleil. À 2 km se trouve le lac de Chalain pour la baignade surveillée, avec une piscine couverte également disponible. Explorez la région grâce aux randonnées, découvrez Doucier, les cascades du Hérisson et faites du VTT. Les activités aquatiques comme le canoë, la voile et le pédalo sont accessibles près du lac, avec de l'escalade et de la via ferrata pour les plus aventureux. Des animations, des soirées à thème et des stages créatifs sont proposés pour toute la famille. Les emplacements herbeux, certains avec sanitaires privés, offrent un confort optimal. Des chalets pour jusqu'à 7 personnes et une maison champignon pour 4 à 5 personnes sont également disponibles à la location pour un séjour insolite.

Zie de camping

Een archeologische site bezoeken

De oude Neolithische paalwoning bij Lac de Clairvaux is een uitzonderlijke archeologische vindplaats. Deze meer dan 5000 jaar oude vindplaats getuigt van een van de vroegste vormen van stabiele menselijke bewoning in Europa en illustreert de overgang van jager-verzamelaarsgemeenschappen naar veilige landbouwgemeenschappen.

De woningen, gebouwd op palen aan de rand of in het hart van het meer, waren strategisch gelegen om de aquatische en terrestrische hulpbronnen te exploiteren en tegelijkertijd bescherming te bieden tegen mogelijke indringers. De vondst van aardewerk, stenen en houten gereedschappen en voedselresten op de vindplaats geeft een goed beeld van de levensstijl, ambachten en culinaire gebruiken van deze oude gemeenschappen.

De uitzonderlijke conservering van deze overblijfselen onder water heeft archeologen in staat gesteld een beter inzicht te krijgen in de architectuur, economie en samenleving van het neolithicum. De site van het Lac de Clairvaux wordt dan ook gezien als een open venster op de prehistorie, waarin de vindingrijkheid en het aanpassingsvermogen van Europa's eerste agrarische samenlevingen naar voren komen.

De erkenning door de UNESCO van de historische en culturele waarde van deze meerhabitats onderstreept hun belang voor de studie van de menselijke evolutie en voor het behoud van werelderfgoed. Een bezoek aan het Lac de Clairvaux is dus een duik in een ver verleden, waar de eerste gemeenschappen het landschap vormgaven en een onuitwisbare stempel drukten op de geschiedenis van de mensheid.

Les Pêcheurs Franche Comté - Pont-de-Poitte visuel 1/1
Camping Les Pêcheurs
SUPER DEAL
Les Pêcheurs Franche Comté - Pont-de-Poitte visuel 1/1
Le camping 3 étoiles Les Pêcheurs à Pont-de-Poitte, dans le Jura, offre un séjour paisible sur un domaine verdoyant de 3,5 hectares au bord de la rivière d'Ain, proche des grands lacs, parfait pour la détente, la pêche et les loisirs aquatiques. Avec un choix varié d'hébergements, des mobil-homes aux emplacements ombragés, profitez d'un accès direct à la rivière. L'espace aquatique, les installations sportives, les soirées animées et les services pratiques tels que le barbecue collectif et les commerces à proximité vous garantissent des vacances mémorables. Explorez les activités aquatiques, la randonnée, la route des vins et les sites emblématiques du coin depuis ce camping familial et tranquille.

Zie de camping

Vissen in het meer van Clairvaux

Vissen in het Lac de Clairvaux is een populaire activiteit die zowel amateurs als ervaren vissers aantrekt, dankzij de rijke aquatische fauna en de uitzonderlijke natuurlijke omgeving.

Het meer wordt bevolkt door een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoek, baars, karper en forel, en biedt vissers de mogelijkheid om verschillende vistechnieken te beoefenen, of het nu gaat om werpend vissen, vliegvissen of zelfs slepend vissen.

Voor het vissen in het Clairvauxmeer heb je een viskaart nodig, verkrijgbaar bij plaatselijke visverenigingen of online. Het doel van de regelgeving is om het ecologisch evenwicht van het meer te behouden en duurzaam vissen te garanderen.

.

Is mag: Tue Dec 05 2023 16:35:35 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Beauregard Franche Comté - Mesnois visuel 1/1
Camping Beauregard
SUPER DEAL
Beauregard Franche Comté - Mesnois visuel 1/1
Le Camping Beauregard 4* au cœur du Jura offre une vue panoramique sur les lacs. Labellisé Sites et Paysages de Campagne, il propose 43 locatifs confortables, des emplacements pour tentes, caravanes et camping-cars. Profitez du parc aquatique avec piscine couverte chauffée, espace balnéo, pataugeoire pour enfants et toboggans, ainsi que de la proximité de la rivière d'Ain pour la baignade, la pêche et le canoë.

Zie de camping

Skiën in de winter, wandelen in de zomer

Verblijf dicht bij het Lac de Clairvaux en stap in de auto voor een poedersneeuwrit op de skipistes.

Clairvaux-les-Lacs ligt dicht bij een aantal resorts: Prénovel en zijn langlauf à 15km, Chaux-du-Dombief à 17km, Saint-Pierre en Saint-Laurent-en-Grandvaux (beide à en 23 km).

Een beetje verder weg, maar wel groter, ligt les Rousses  in 45 minuten met de auto.

Dit familieresort biedt een uitzonderlijke natuurlijke omgeving en onderscheidt zich door zijn skigebied dat geschikt is voor alle niveaus, met alpine en noordse skipistes die door sparrenbossen en adembenemende sneeuwlandschappen slingeren.

Voor afdalingen biedt het skigebied een verscheidenheid aan pistes verspreid over vier dorpen: Les Rousses, Prémanon, Lamoura en Bois-d'Amont, met afdalingen voor zowel beginners als ervaren skiërs. Het Nordic skigebied, een van de grootste en meest gevarieerde van Frankrijk, trekt langlaufers met zijn geprepareerde en gemarkeerde pistes, waardoor lange afstanden kunnen worden afgelegd in een rustige omgeving.

Na het skiën biedt het skioord Les Rousses een groot aantal activiteiten om op een andere manier van de sneeuw te genieten: sneeuwschoenwandelingen, hondensledetochten voor een totale onderdompeling in de natuur, rodelen en schaatsen op het bevroren meer van Lamoura.

Wandel bovendien door het natuurpark van de Haut-Jura en ga mountainbiken op gemarkeerde paden.

Wat kun je doen in Lac de Clairvaux?  -  visuel 1/1

Les Rousses, Jura

Is mag: Tue Dec 05 2023 16:35:35 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Sous Doriat Franche Comté - Monnet-la-Ville visuel 1/1
Camping Sous Doriat
SUPER DEAL
Sous Doriat Franche Comté - Monnet-la-Ville visuel 1/1
Le camping Sous Doriat, au cœur du Jura, offre un cadre naturel idéal pour les amoureux de la nature et une ambiance conviviale, à seulement 10 km de Champagnole. Proche de la rivière et d'un lac, il séduit les vacanciers en quête de calme et de tranquillité. Les activités sur place incluent volley-ball, ping-pong et possibilités de pêche, canotage, voile à proximité. L'espace aquatique du camping comprend deux piscines, dont une chauffée, et une pataugeoire. Le camping propose divers hébergements entièrement équipés, des mobil-homes pour 8 personnes, des chalets pour 6 personnes et des Bengalis pour 5 personnes. À proximité, découvrez des sites emblématiques du Jura tels que le Lac de Chalain, la cascade du Hérisson, la Villa Palladienne et les cascades de tufs.

Stacaravan 5 pers.

Opgegraven Campings.com

261

7 Nuits

-15%

Zie de aanbieding

Het Vouglans-meer verbinden

Maar 15 minuten rijden (een uur met de auto) brengt je naar het veel grotere Lac de Vouglans.

--> Vind de activiteiten om te doen bij Lac de Vouglans.

De mooiste campings en Jura

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie