Een merk easyvoyage

Italië op een andere manier

Welkom in Italië, waar avontuur belangrijker is dan routinetoerisme. Onze gids leidt je naar ongerepte plekjes en buitenervaringen, ver van de gebruikelijke drukte. Ga met ons mee op een milieuvriendelijke ontdekkingstocht die je de ware essentie van Italië laat zien, ver weg van de gebruikelijke toeristische paden. Maak je klaar om La Dolce Vita op een unieke manier te ervaren, dicht bij de natuur en ver weg van de gebruikelijke drukte.

Wandelen in Cinque Terre

Verken de paden van Cinque Terre. Minder bekende paden bieden je een adembenemend uitzicht op de kleurrijke côtiers dorpjes. Dompel jezelf onder in een ongerepte natuurlijke omgeving waar de geur van de zee die van de pijnbomen ontmoet.

Italië op een andere manier - visuel 1/2
Italië op een andere manier - visuel 2/2

De Val d'Orcia verkennen

Échappe van het massatoerisme als je door de Val d'Orcia in Toscane rijdt. Gouden heuvels, majestueuze cipressen en wijngaarden zover het oog reikt, wachten op je. Kies voor minder bezochte routes en ontdek de geheime charmes van dit UNESCO Werelderfgoedgebied.

Italië op een andere manier - visuel 1/1

Bivak aan de voet van de Dolomieten

Beleef een magische nacht in een bivak aan de voet van de Dolomieten. Op verantwoorde kampeerterreinen kun je jezelf onderdompelen in de unieke sfeer van deze majestueuze bergen terwijl je de impact op het milieu tot een minimum beperkt.

Italië op een andere manier - visuel 1/1

Ontdek de Eolische eilanden

Évade naar de Îles Éoliennes, een geheime archipel voor de Siciliaanse kust. Verken verborgen baaien, duik in kristalhelder water en ervaar het authentieke eilandleven ver van het massatoerisme.

Italië op een andere manier - visuel 1/2
Italië op een andere manier - visuel 2/2

Lokale keuken en bijzondere markten

Ontdek de lokale keuken in trattoria's in mede-eigendom. Verken minder bekende lokale markten, zoals de Mercato di Testaccio in Rome, om regionale producten te proeven en lokale producenten te steunen.

Italië op een andere manier - visuel 1/1

laatste artikelen

 
Venise

Reis naar Venetië voor een lang weekend. Heb je aan kamperen gedacht?

 
Italie

De mooiste campings in de Maremma in Toscane

Essentiële zaken

De mooiste campings en Italie

Kamperen op thema

Hoe daar te komen ?

Met de trein: Ecologische stations: Profiteer van de trein om Italië te bereiken. Snelle verbindingen zoals de Eurostar steken de Alpen over en brengen je naar het station van Milaan, een centraal punt om Noord-Italië te verkennen. Kies voor energiezuinige treinen om je ecologische impact te minimaliseren. 

Met de bus: Milieuvriendelijke netwerken: milieuvriendelijke busmaatschappijen bieden betaalbare, milieuvriendelijke reizen. Lijnen zoals FlixBus brengen u naar belangrijke Italiaanse bestemmingen, waardoor u uw ecologische voetafdruk verkleint. 

Met het vliegtuig: Groene luchthavens: Als je ervoor kiest om te vliegen, geef dan de voorkeur aan luchtvaartmaatschappijen die zich inzetten voor duurzame praktijken. Land op de luchthaven Leonardo da Vinci in Rome, die groene initiatieven ontplooit om de impact op het milieu te beperken. 

Met de auto: Landschappelijke routes: Als je liever met de auto rijdt, verken dan landschappelijke routes zoals de Route des Grandes Alpes. Kies voor elektrische of hybride auto's om de uitstoot te minimaliseren en plan onderweg stops bij milieuvriendelijke oplaadpunten. 

Door te kiezen voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen help je de natuurlijke schoonheid van Italië te behouden terwijl je op een verantwoorde manier van je reis geniet. Of je nu fietspaden volgt, op milieuvriendelijke treinen stapt of kiest voor gedeelde vervoersmiddelen, je aankomst in Italië zal net zo milieuvriendelijk zijn als je verblijf.

Tops

 
Italie

Campings aan zee in de Italiaanse regio Marche

Artikelen op bestemming

 

Nouvelle Aquitaine

 

Occitanie

 

Frankrijk