Een merk easyvoyage

Een week in de Périgord met het gezin

Gepubliceerd op: 21 déc. 2023

De Périgord is echt een perfecte regio als je plannen hebt voor een fantastische gezinsvakantie. Er is namelijk genoeg te doen voor jong en oud. De weelderige natuur, de cultuurrijke steden en de typische keuken van deze Périgord zorgen ervoor dat je de vakantie van je dromen beleeft.

Dag 1: Bezoek de grotten van Lascaux

Je zult versteld staan en spoorloos zijn als je deze grot binnengaat. Helaas is de originele grot van Lascaux door de tijd beschadigd en nu gesloten voor het publiek, maar er is een perfecte replica, Lascaux IV, die je doet geloven dat je er echt bent! Tijdens deze rondleiding kun je door de verschillende kamers van de grot lopen, alle schilderingen bekijken die er zijn aangebracht, ze proberen te begrijpen en vervolgens alles te weten komen over de geschiedenis van de grot, van de opening tot de sluiting…

Een week in de Périgord met het gezin  -  visuel 1/1

Dag 2: Beynac-et-Cazenac

Je raakt vast en zeker in de ban van het dorp Beynac-et-Cezenac. Dit dorp dat zich vastklampt aan de rots zit vol activiteiten. Allereerst kun je een wandeling maken door een middeleeuws dorp, de architectuur bekijken en je laten meevoeren door de tijd. Vervolgens kun je het kasteel bezoeken dat uitkijkt over het dorp. Het staat op de monumentenlijst en zal je kleintjes zeker bekoren. Neem tot slot de tijd om de haven van Beynac te verkennen en ervaar het varen op de Dordogne!

Een week in de Périgord met het gezin  -  visuel 1/1

Dag 3: Kanoën op de Dordogne

De Dordogne bevaren met een kano is een geweldige ervaring. U kunt er een of meer huren en samen met uw gezin een intiem moment op het water doorbrengen. U zult zich zeker vermaken met aanvallen op het water, racen om als eerste aan te komen en kletsen. Zeilen te midden van de watervallen en het weelderige landschap is een ervaring die je niet mag missen.

Een week in de Périgord met het gezin  -  visuel 1/1

Dag 4: Sarlat

Sarlat is een van de mooiste steden van Frankrijk. De stad zit boordevol geschiedenis en je zult er zeker verliefd op worden. Op het programma staan een rondleiding door de stad, een bezoek aan het Maison de la Boëtie, een rondleiding door de kathedraal, een bezoek aan de markt; overvloedig met specialiteiten uit de regio… Niet te missen, à In de Sainte-Marie kerk vindt u een lift, ontworpen door architect Jean Nouvel op de plaats van de klokkentoren, die een panoramisch uitzicht van 360° biedt over de daken van Sarlat!

Een week in de Périgord met het gezin  -  visuel 1/1

Dag 5: De kloof van Padirac

De Gouffre de Padirac is echt een ervaring die je niet mag missen. Kom dicht bij het middelpunt van de aarde en daal af in het hart van deze afgrond. Er zijn tal van verrassingen verborgen en op een boot kun je de ondergrondse rivier, het regenmeer, de hal van de grote kerker, etc. oversteken. Laat je tijdens dit buitengewone avontuur verrassen door wat de natuur vermag.

Een week in de Périgord met het gezin  -  visuel 1/1

Dag 6: Kasteel van Castelnaud

Het kasteel van Castelnaud dateert uit de 12e eeuw en is sindsdien blijven staan. Je kunt de muren bezoeken en je laten meevoeren terug in de tijd. Op het programma staan een familiebezoek, een rondleiding met gids, een bezoek aan de kerker, de middeleeuws geïnspireerde tuin en de ongelooflijke collectie wapens van het kasteel, waaronder een aantal indrukwekkende straalmotoren. Het kasteel van Castelnaud is de perfecte plek om een heerlijke tijd door te brengen met je familie.

Een week in de Périgord met het gezin  -  visuel 1/1

Dag 7: De tuinen van Marqueyssac

De tuinen van Marqueyssac zijn een waar huzarenstukje. De tuinen staan op de monumentenlijst en je voelt hier de sfeer van romantiek. De tuinen liggen hoog en bieden een prachtig uitzicht over de heuvels en de rivier. Meer dan 150.000 honderd jaar oude buxussen worden met de hand gesnoeid. Je kunt een wandeling maken over het terrein, het kasteel in het midden bewonderen en een pauze inlassen in hun theesalon. Je zult de tuinen van Marqueyssac niet snel vergeten.

Een week in de Périgord met het gezin  -  visuel 1/1

De mooiste campings en Dordogne

Derniers articles

 
Sarlat-la-Canéda

Wat te doen in Sarlat tijdens de vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie