Een merk easyvoyage
Somme-Bucht

Ontdek de geheimen van strandzeilen

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 5 mars 2024

Ontdek strandzeilen op video. We reisden naar Boulogne sur Mer om met een plaatselijke club het strandzeilen te ontdekken. We volgden Johnny, een gepassioneerde instructeur die ons alles vertelde over de sport waar hij van houdt. Je zult zien dat strandzeilen heel betaalbaar en heel toegankelijk is: in slechts een kwartier kunnen zowel volwassenen als kinderen de zeilen hijsen, getrokken door de wind. Bekend in Boulogne-sur-mer, is strandzeilen een must voor je volgende reis naar de Côte d'Opale of de stranden in het noorden, die ideaal zijn voor deze sport. Deze sport is voor buitensporters of gewoon voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een nieuwe natuurervaring!

Video van strandzeilen

Is mag: Thu Aug 31 2023 19:14:29 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Ontdek de geheimen van strandzeilen  -  visuel 1/1

Wat is strandzeilen?

Char à Voile is een zweefsport die wordt beoefend op harde zandstranden tijdens laag tij. Hierbij wordt een driewielig voertuig bestuurd dat wordt voortbewogen door een zeil. Het doel is om zo snel mogelijk te varen met behulp van de kracht van de wind. De piloot bestuurt de drijver met behulp van een helmstok en een touw om het zeil te bedienen.

Zeilclubs

Er zijn er verschillende in de kleine badplaats Boulogne-sur-mer en langs de Atlantische kust, van de noordelijke stranden tot Vendée en Charente-Maritime. 

Op Boulogne kunt u bijvoorbeeld terecht bij de CBCCO (Char à Voile Club Côte d'Opale) of de CVB (Char à Voile Boulonnais). Deze twee clubs geven je de kans om deze sport in alle veiligheid te ontdekken. Met een team van gepassioneerde en ervaren professionals bieden ze cursussen voor beginners en meer geavanceerde trainingen voor ervaren piloten.

Ontdek de geheimen van strandzeilen  -  visuel 1/1

Char à voile sur la Côte d'Opale

Prijzen en minimumleeftijd

Char à Voile is een sport die voor à iedereen toegankelijk is. Clubs bieden sessies van 2 uur voor slechts 34 euro. Kinderen kunnen met deze sport beginnen vanaf 6 jaar. Het is een geweldige activiteit om met familie en vrienden te doen. Mensen leren het omdat je al snel lekker kunt glijden op het strand.

.

De apparatuur die je nodig hebt

Om de Char à Voile te oefenen, heb je een aantal essentiële spullen nodig. Ten eerste de zandjacht zelf, die wordt geleverd door de club. Vervolgens raden we je aan om comfortabele kleding te dragen die geschikt is voor het weer. Vergeet je helm, handschoenen en zonnebril niet om je te beschermen tegen de zon en het zand. Vergeet tot slot je zonnebrandcrème niet, want door het jodium op de noordelijke stranden kun je gemakkelijk bruin worden en zelfs verbranden als je een gevoelige huid hebt. 

Ontdek de geheimen van strandzeilen  -  visuel 1/1

Char à voile en bord de mer à marée basse

Een buitensport

Char à Zeilen is een natuursport bij uitstek. Het stelt je in staat om te genieten van de weidsheid van het strand en de zee met respect voor het milieu. Je zeilt langs de duinen van de Opaalkust of de kliffen van Boulogne, terwijl je aan zee blijft. 

Bovendien biedt deze sport u de kans om tijdens uw wandeling de plaatselijke flora en fauna te ontdekken. Kijk omhoog en spot sterns, gravelotten en zilverreigers. De gelukkigen zien misschien zelfs een ooievaar.

Een veilige sport die de veiligheidsregels respecteert

Charzeilen wordt beschouwd als een veilige sport. De piloot heeft altijd contact met de grond en de snelheid is beheersbaar. Bovendien zijn zweefvliegtuigen ontworpen om stabiel en veerkrachtig te zijn. Het is echter belangrijk om de veiligheidsinstructies van de instructeurs op te volgen, waaronder het nooit met je voeten op de grond staan!

Het is dus een veilige sport zolang je een paar veiligheidsregels volgt (draag een helm, handschoenen en houd je voeten stevig in de tank). Je moet er wel rekening mee houden dat er grote kompaszeilen zijn die snelheden tot 110 km/u kunnen halen!

Als je een ervaren chauffeur bent, kun je deelnemen aan de compétitions de Char à Voile. Deze voertuigen leggen over het algemeen een afstand van 2 tot 4 km af en kunnen snelheden tot 130 km/u halen. Het is een spannende en lonende ervaring die je rijvaardigheid op de proef zal stellen.

Ontdek de geheimen van strandzeilen  -  visuel 1/1

Le Château de Boulogne-sur-mer dans le nord de la France

Ontdek Boulogne-sur-Mer

Het beoefenen van Char à Voile is ook een gelegenheid om het charmante stadje Boulogne-sur-Mer te ontdekken. 

Boulogne-sur-Mer staat bekend als Frankrijks belangrijkste zeevoedselhaven en Europa's grootste visverwerkingscentrum. Elke week worden er meer dan 70 soorten verkocht op de veiling, die het grote publiek de kans biedt om verse vis te kopen op de Quai Gambetta of te kijken hoe de vangst op fascinerende wijze aan land wordt gebracht.
Lokale restaurants profiteren van deze nabijheid om verse menu's aan te bieden aan visliefhebbers.

Nausicaá, een van de grootste aquaria van Europa, nodigt u uit om het onderwaterleven te ontdekken, met 60.000 zeedieren in een tentoonstellingsruimte van 10.000 m&² waaronder een uitzonderlijk aquarium van 10.000 m3.

Côté heritage, Boulogne-sur-mer, gekenmerkt door 2000 jaar geschiedenis, nodigt à de dé uit;Je zult versteld staan van de middeleeuwse stadsmuren, het belfort dat op de UNESCO-lijst staat, de basiliek Notre-Dame en haar indrukwekkende crypte en het kasteel Comtal. De oude stad is vol met smalle geplaveide straatjes, ideaal om langs te slenteren, te genieten van de terrasjes of een avondconcert bij te wonen. De Place Godefroy de Bouillon, beroemd om zijn jaarlijkse bloementuin, maakt de stad nog aantrekkelijker.

Tot slot, coup de cœur voor de jaarlijkse Boulogne Street-Art wedstrijd, die de straten van Boulogne omtovert in een à openluchtgalerie. 

Na een dagje Char à Voile neemt u dus de tijd om door de stad te dwalen, de musea te bezoeken en de plaatselijke specialiteiten te proeven.

Is mag: Thu Aug 31 2023 19:14:29 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Domaine du Château de Drancourt Picardië - Estréboeuf visuel 1/1
Domaine du Château de Drancourt
SUPER DEAL
Domaine du Château de Drancourt Picardië - Estréboeuf visuel 1/1
Situé à seulement 2 km de la cité médiévale de Saint-Valery-sur-Somme, le Domaine du Château de Drancourt offre une expérience 5 étoiles dans un cadre verdoyant. Son vaste espace aquatique, avec piscine chauffée extérieure et pataugeoire ludique, est idéal pour toute la famille. Les activités sportives abondent, avec du football, tennis, ping-pong, mini-golf, salle de fitness et aire de fitness en plein air. Des vélos, karts à pédale et rosalies sont disponibles à la location, tandis que les tout-petits peuvent profiter de balades à poney. Des animations sportives en journée et des soirées animées offrent divertissement pour tous.

Zie de camping

De mooiste campings en Somme-Bucht

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie