Een merk easyvoyage
Gard

Reis van een week in de Gard

Gepubliceerd op: 3 janv. 2024

De Gard zit vol bijzondere plekken, de een nog mooier dan de ander. Met je gezin, je partner of je vrienden, er is voor elk wat wils! Je kunt deelnemen aan culturele bezoeken rond de historische monumenten of deelnemen aan uitstapjes in de natuur - aan jou de keus, maar het is allemaal leuk en aardig! We hebben een bomvol programma voor jullie week.

Dag 1: Nîmes

Nîmes hoofdstad van de Gard, biedt veel verschillende activiteiten. Tussen de historische monumenten, musea, parken en restaurants is er geen tijd voor een pauze! Je kunt een bezoek brengen aan de bezienswaardigheden van Nîmes, de Tempel van Diana bezoeken, de Magne Toren bezoeken voor een opmerkelijk uitzicht over Nîmes… Vergeet vooral niet een stop te maken bij de Jardin de la Fontaine, waar je een wandeling kunt maken en de frisheid van de fonteinen en wijnranken kunt voelen.

Reis van een week in de Gard  -  visuel 1/1

Dag 2: De Pont du Gard

Bij de Pont du Gard kun je kiezen tussen de linker- en rechteroever. Je hebt toegang tot het zwemgedeelte of tot de museum- en expositieruimtes. Er is ook een museum waar je aan de hand van projecties, maquettes en foto's de geschiedenis van de Pont du Gard kunt leren kennen. Maar dat is nog niet alles, je kunt de Pont du Gard ook ontdekken door deel te nemen aan een kanotocht en je kunt een pauze nemen in een van hun restaurants.

Reis van een week in de Gard  -  visuel 1/1

Dag 3: Abdij van Sint-Gillis

L’Abbatiale Saint-Gilles is een monument dat je niet mag missen, zo mooi is het. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en je zult versteld staan van de schoonheid. Het is een belangrijke etappe op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en er wordt gezegd dat het zoveel mensen heeft aangetrokken die hun respect wilden komen betuigen voor het graf van Saint-Gilles dat er een stad van meer dan 30.000 inwoners omheen is gegroeid.

Reis van een week in de Gard  -  visuel 1/1

Dag 4: Le Grau du Roi

In Grau du Roi kun je heerlijk uitwaaien. Je raakt in de ban van dit kleine vissersdorp met zijn mediterrane flair. Je kunt er kitesurfen, lokale producten proeven op de markten, de zon onder zien gaan op het strand en de stad en de omgeving per fiets verkennen. Le Grau du Roi, een charmante badplaats, maakt je dag zeker goed.

Reis van een week in de Gard  -  visuel 1/1

Dag 5: Aigues-Mortes

Ontdek de tradities van de Camargue en breng een dag door in Aigues-Mortes! Je kunt de stad binnengaan via een van de 10 poorten en door de smalle straatjes van dit middeleeuwse stadje dwalen. Een wandeling over de Chemin de la Ronde vanaf de top van de vestingmuren is een must, want deze biedt een panoramisch uitzicht op de moerassen en het roze water. Je kunt ook de Aigues-Mortes wandelpaden nemen en langs de wijngaarden en tangs lopen en misschien zelfs de roze flamingo's spotten!

Reis van een week in de Gard  -  visuel 1/1

Dag 6: Uzès

U zult versteld staan van de schoonheid van Uzès erfgoed. Aan de weg naar Nîme zie je de drie torens die de stad domineren: de Bermondetoren, de Koningstoren en de Evêqueetoren. Het is niet onmogelijk dat Uzès aan Toscane doet denken, want de stad wordt gekenmerkt door de vele citrusbomen en platanen! Volg een rondleiding door de stad, die bol staat van de geschiedenis. Wacht dus niet langer, Uzès wacht op je!

Reis van een week in de Gard  -  visuel 1/1

Dag 7: De Gorges du Gardon

De Gorges du Gardon zijn een ongelooflijk schouwspel. Je zult versteld staan van de schoonheid van deze natuurlijke omgeving. Een ideale plek voor natuursporten, je kunt er kanoën, wandelen of paardrijden, en proberen de beste zwemplek te vinden voor een rustige duik in het doorschijnende water. Voor de nieuwsgierigen, die meer willen weten over de geschiedenis van de Gorges du Gardon, zijn er het hele jaar door rondleidingen! De Gorges du Gardon zijn perfect voor een totale onderdompeling in de natuur!

Reis van een week in de Gard  -  visuel 1/1

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie