Een merk easyvoyage
Marais Poitevin

De Poitevinstraat

Gepubliceerd op: 20 sept. 2023

Bijgewerkt: 2 nov. 2023

De Marais Poitevin is een van die onbedorven plekken waar toeristen dol op zijn. Binnen dit Marais zult u bezwijken voor de charme van de Venise Verte en de vele kanalen om deze prachtige streek in het hart van de Vendée te ontdekken, tussen Vendée, tussen La Roche-sur-Yon, Niort en La Rochelle. Kilometers kanalen om te verkennen per boot, kano, kajak, te voet of op de fiets, voor het hele gezin. Voor het hele gezin, want het gebied is vlak en bebost, met name

De Marais Poitevin is een van de prachtige regionale natuurparken van Frankrijk.


De Poitevin Marais in video

Is mag: Wed Sep 20 2023 13:47:30 GMT+0200 (Central European Summer Time)

De Poitevinstraat  -  visuel 1/1

De Marais Poitevin: een genereuze natuurlijke omgeving

De Poitevinstraat  -  visuel 1/3
De Poitevinstraat  -  visuel 2/3
De Poitevinstraat  -  visuel 3/3

De bekendste en meest gefotografeerde boom in de Venise Verte is de frêne têtard, die dit natte moeras een ansichtkaartgevoel geeft. Tijdens uw wandelingen komt u zeker rijen witte populieren of witte wilgen tegen. Deze laatste lenen zich voor gebieden met veel licht.

De gelukkigen kunnen tapijten van waterlelies spotten, ware optische illusies die suggereren dat er een tapijt van groen op de grachten ligt.

De Marais Poitevin: verbazingwekkende fauna

Op het land ziet u misschien een ragondin of een otter. Wie meer geduld heeft, gaat op zoek naar een ree.

La Venise verte is ookeen paradijs voor vissers: onder water leven snoek, karper en snoekbaars. Vissen is gereglementeerd in dit deel van de Vendée, maar liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. En probeer ook eens de Louisiana crappie op de weegschaal: gegarandeerd vangst ;-))

Kijk tot slot omhoog en probeer een glimp op te vangen van een blauwe reiger of een ijsvogel!

De Marais Poitevin: slapen in het groene Venetië

Is mag: Wed Sep 20 2023 13:47:30 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Le Lidon Poitou-Charentes - Saint-Hilaire-la-Palud visuel 1/1
Camping Le Lidon
SUPER DEAL
Le Lidon Poitou-Charentes - Saint-Hilaire-la-Palud visuel 1/1

De 3-sterren camping Le Lidon, gelegen in Saint-Hilaire-la-Palud, in het departement Deux-Sèvres, in Nieuw-Aquitanië, biedt u de schoonheden van het wilde moeras van Poitevin, vanaf het landgoed van 3 hectare omgeven door gemarkeerde paden, van een weelderige natuur en een kanaal van de welbekende Venice Green, in directe toegang.


Op deze bloeiende camping in goede rust, hebt u de keuze tussen mobilhomes van 4 plaatsen of chalets voor 4 tot 7 personen, verfraaid met overdekt terras opgemaakt evenals verschillende soorten accommodatie zonder voorzieningen zoals tenten ingericht met canvas en hout voor 5 personen, canvasbungalows voor 4 personen of aanhangwagens voor 2 vakantiegangers. U kunt uw tenten, caravans en campers ook installeren op schaduwrijke plaatsen, natuur of comfort, inclusief elektriciteit. Een serviceplaats voor campers is aanwezig op de site.


Om te besteden en te ontspannen, vindt u een verwarmd zwembad en een peuterbad toegankelijk in juli en augustus, een speeltuin voor peuters, een jeu de boules baan, een speelkamer met biljart en tafeltennis en een pier om te gaan boot of kano op het kanaal.

Tijdens het hoogseizoen van twee maanden kunt u genieten van aquagymsessies en mini-polospelletjes in het zwembad, activiteiten voor kinderen zoals een introductie tot vissen en thema-avonden.

Eindelijk om dorst en honger te stillen, heb je tot je beschikking een bar-restaurant met een binnenkamer en een beschut terras en een supermarkt met brood en gebak, essentiële items en lokale producten.


Ga vanaf deze familiecamping wandelen, fietsen of op het water om de Marais Poitevin te ontdekken, de Europese dierentuin Chizé te bezoeken of een beetje verder, breng de dag door in Futuroscope of Puy du Fou!

Zie de camping

Er gaat niets boven kamperen om een veilige accommodatie te bieden en de regio te ontdekken dankzij de kanalen. De camping Le Lidon is ideaal gelegen in Saint-Hilaire-la-Palud, een klein dorp dat typerend is voor de natte moerassen en dat zichzelf "hoofdstad van de wilde moerassen" noemt, en dat door zijn isolement ver weg blijft van de toeristische drukte.

Le Lidon heeft een eigen aanlegsteiger op de Groene Venetiaanse kanalen om gemakkelijk door de Marais Poitevin te varen.

Dit is een 3-canascamping met een heerlijk verwarmd zwembad en originele accommodaties zoals chalets, lodges tenten of een kleine caravan voor 2 personen aan het kanaal.

Derniers articles

 
La Tranche-sur-Mer

Wat te doen in La Tranche-sur-Mer op vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie