Een merk easyvoyage

Video van de wandelroutes op Port-Cros eiland

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 4 mars 2024

De gemarkeerde wandelpaden op het eiland Port-Cros kunnen alleen te voet worden ontdekt, omdat het eiland sinds 1963 een Nationaal Park is; auto's en zelfs fietsen zijn verboden.

Dit eiland is dus gereserveerd voor liefhebbers van natuur en wilde schoonheid. Met 30 kilometer bewegwijzerde paden is Port-Cros een waar paradijs voor wandelaars. Elk pad biedt een uniek perspectief op het eiland. Zowel gezinnen als ervaren wandelaars kunnen kiezen uit verschillende routes, variërend van korte wandelingen van 30 minuten tot excursies van bijna 7 uur. Vergeet je picknick of een fles water niet voordat je op avontuur gaat, want het eiland heeft geen winkels, afgezien van het charmante haventje bij de aanlegsteiger. Een zwempak is echter wel aan te raden 😜

Port-Cros wandelroutes op video

Is mag: Thu Aug 31 2023 13:39:08 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Video van de wandelroutes op Port-Cros eiland  -  visuel 1/1

Les chemins de randonnée de lœîle de Port-Cros en vidéo

Het familieplantenpad

Het plantenpad is een fascinerende kennismaking met het mediterrane bos dat een groot deel van het eiland bedekt. Dit pad van 4,4 kilometer is een uitnodiging om de plaatselijke botanische diversiteit te ontdekken. Begin bij het postkantoor in het centrum van het dorp Port-Cros, neem het pad rechts tegenover Pont-Levis en laat je leiden door de keramische borden met de namen van de planten. Trek ongeveer 45 minuten uit voor de wandeling.

Het circuit des crêtes, een moeilijke wandeling

Voor degenen die geïntrigeerd zijn door de topografie van het île belooft deze 3 uur durende tocht prachtige panorama's en uitzichten over de Middellandse Zee. Sla vanaf de haven rechtsaf richting het zuiden van het eiland en volg de roze markeringen. Deze route is het meest geschikt voor ervaren wandelaars. Vergeet je fles water niet, want ondanks dat het pad in de schaduw ligt, is het ook in de zomer goed begaanbaar. Je wordt goed gecompenseerd als je het zuidelijke strand van het eiland bereikt, waar je kunt gaan zwemmen. Tijdens je wandeling kun je langs de kliffen van de Port-Cros île lopen en de Mont Vinaigre beklimmen, het hoogste punt van Port-Cros!

Video van de wandelroutes op Port-Cros eiland  -  visuel 1/1

La vue sur la Méditerranée depuis les randonnées de lœîle de Port-Cros

De vallei van eenzaamheid, gemakkelijk

De Vallon de la Solitude biedt een 1 uur durende wandeling in de voetsporen van vroegere menselijke activiteiten op de île. Dit pad verkent oude ruïnes en gebouwen en neemt het menselijk erfgoed van het île in u op, terwijl u een prachtig uitzicht heeft over het île en het îlot van Bagaud.

Het havenmannencircuit

Voor geschiedenisliefhebbers richt de Port-Man tour zich op het militaire erfgoed van Port-Cros. Deze 4 uur durende route, ook in roze gemarkeerd, onthult forten en verdedigingswerken die getuigen van het strategische belang van het eiland door de eeuwen heen.

Het schrijverspad

De "sentier des Écrivains", een lus van 4 uur die begint bij het Maison de Parc, is een zoektocht in de voetsporen van het literaire verleden van het île, gemarkeerd door de aanwezigheid van beroemde schrijvers die hier inspiratie en een toevluchtsoord vonden. Leden van de Nouvelle Revue Française, ze leefden er als Robinsons afgesloten van de wereld.

Video van de wandelroutes op Port-Cros eiland  -  visuel 1/1

Les fonds sous-marins de lϔle de Port-Cros

Onderwaterexcursies in Port-Cros

Naast kustwandelingen is Port-Cros de ideale plek om de uitzonderlijke zeebodem van de Middellandse Zee te ontdekken. Met de Aquascope, een transparante boot, kun je het onderwaterleven bewonderen zonder nat te worden.

Voor degenen die hun zwemkleding nat willen maken, rust jezelf uit met zwemvliezen-masker-tuba en ga naar de plage de la Palud. Ga vanaf hier richting het Rascas-terrein en dompel jezelf onder in de zee, volg de onderwaterborden die je van boei naar boei begeleiden en je alle informatie geven die je nodig hebt om de plaatselijke onderwaterfauna te ontdekken. Kijk uit naar zeeanemonen, schorpioenvissen, zeewebben, enz. Misschien heb je zelfs geluk en zie je een octopus die een schuilplaats zoekt!

Vanaf de andere stranden van Port-Cros (Plage de Port-Man, Plage du Sud) kun je de onderwaterfauna ook ontdekken met je duikbril en snorkel.Dus trek je zwemkleding aan en ontdek de onderwaterfauna van de Middellandse Zee, die net zo prachtig is als in het Caribisch gebied!  

Ook te zien in video:

--> Het dorp van de île van Port-Cros

--> Les falaises de l'île de Port-Cros

--> Les plages de l'île de Port-Cros

De mooiste campings à Porquerolles

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie