Een merk easyvoyage

De Roze Granietkust en omgeving

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 6 mars 2024

De Roze Granietkust is een magische bestemming voor alle natuur- en zeeliefhebbers. Dit stuk van de Bretonse kust, gelegen in het noorden van Bretagne tussen Perros-Guirec en Trébeurden, staat bekend om zijn ongelooflijke roze granieten rotsformaties die zich over ongeveer 10 km uitstrekken. Zelden zul je zo'n adembenemend mooi landschap hebben gezien (haal je camera tevoorschijn!). Het pad volgt de GR34 en is een echte blikvanger. In de zomer kun je verkoeling zoeken in de vele baaien en zandstranden. Je komt ook door een aantal charmante dorpjes en haventjes. Ontdek deze bestemming tijdens een gezinsvakantie of een weekendje weg.

De roze granietkust op video

Is mag: Thu Aug 31 2023 14:22:04 GMT+0200 (Central European Summer Time)

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/1

Perros-Guirec: de onmisbare halte aan de roze granietkust

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/1

Perros-Guirec

Gelegen in het hart van de Côte de Granit Rose, is de stad Perros-Guirec een uitstekende bestemming om de wonderen van de regio te ontdekken. Deze badplaats staat bekend om zijn fijne zandstranden en jachthaven, maar ook om zijn rijke architectonische en culturele erfgoed.
De marsé in het hart van Perros-Guirec wordt elke vrijdag gehouden op Place des Halles. De markt in de wijk Clart is levendig op zondagochtend, terwijl de havenmarkt op woensdag wordt gehouden op de Quai de la Douane. Je hebt keuze te over als het gaat om het inslaan van Bretonse en lokale specialiteiten, zoals varkensvlees, zeevruchten, boekweitpannenkoeken, de niet te versmaden kouign-amann, far en palets bretons...

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/1

Een ontdekkingstocht door Perros-Guirec betekent ook een ontmoeting met twee architectonische juweeltjes: de église en de kapel. De église Saint-Jacques, gelegen in het centrum van het dorp, springt meteen in het oog met zijn gotische portaal dat uitkijkt op een imposante roze granieten toren! Binnen zie je de achterkant van het altaar versierd met kostbare beeldjes en hedendaagse gebrandschilderde ramen.

De stranden van Perros-Guirec

Perros-Guirec heeft een aantal prachtige stranden, omzoomd met imposante rotsblokken van roze graniet. Een van de beroemdste is de kilometerslange plage de Trestraou, geliefd bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Verwen jezelf 's avonds met verse oesters en een glas witte wijn met uitzicht op zee.
Wilder en meer afgelegen biedt de plage de Trestrignel een idyllische omgeving voor een duik of een luie dag.
Tot slot staat de plage de Saint-Guirec, gelegen in het Ploumanac'h-gebied, bekend om de beroemde rots Chapeau de Napoléon.

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/3

La plage de Trestraou à Perros-Guirec

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 2/3

Plage de Trestrignel

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 3/3

Plage de Ploumanach à Perros-Guirec

Het Douanierspad

Om de adembenemende landschappen van de Côte de Granit Rose te ontdekken, gaat er niets boven een wandeling over het douanepad langs de rood-witte markeringen van de GR34. De route is alleen voor wandelaars! Dit wandelpad (9 km heen en terug), dat zich uitstrekt van Perros-Guirec (beginnend bij het strand van Trestraou) tot Ploumanac'h (eindigend bij het strand van Saint-Guirec), is omzoomd met gigantische blokken roze graniet van honderdduizenden jaren oud. De wandeling, die ongeveer 3 uur duurt, biedt spectaculaire uitzichten op de zee en de rotsformaties. Zelden was er een plek zo Instagrammable 📸, zo oogverblindend. De roze granieten rotsblokken veranderen van kleur met de dag en de seizoenen. Om je foto niet te missen, ga je bij zonsondergang 🌞! Het effect is gegarandeerd!

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/1

Le sentier des douaniers avec la côte de Granit Rose

Wandelen aan de roze granietkust

La Côte de Granit Rose biedt volop wandelmogelijkheden voor alle niveaus. Want het is niet beperkt tot de 4,5 kilometer tussen Perros-Guirec en Ploumanac'h!
Je kunt bijvoorbeeld de tour de l'Île-Grande doen: iets meer dan 8 kilometer langs de zee, zonder hellingen, ideaal voor gezinnen. Reken op 2 uur 30 minuten voor de wandeling.
De wandeling vanaf de côté van Plougrescant voert je langs dit insolieten huis dat tussen de rotsen is gebouwd. Het is privébezit en je kunt het alleen van een afstand fotograferen. Het is misschien wel het bekendste huis van Bretagne!
Een andere geweldige wandeling voor het hele gezin is de Vallée des Traouïero, die na het douanepad de andere must-see in de regio is. Het is een ideale manier om de zomerdrukte te ontvluchten en af te koelen, want het pad slingert door een schaduwrijke vallei vol eeuwenoude bomen en varens! Misschien heb je het geluk om een magisch wezen uit Bretonse verhalen en legendes tegen te komen, zoals een korrigan 🧌 of een fee 🧚? Trek 2 uur uit voor de wandeling van 5 kilometer, met goed schoeisel. Zeker als je moet vluchten voor een draak 😜

.

Lannion: de stad in het hart van Trégor

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/1

Vue aérienne de la ville de Lannion

Lannion is de grootste stad in de Côte de Granit Rose. Met meer dan 60.000 inwoners in het stedelijk gebied biedt de stad een rijk cultureel en architectonisch erfgoed, met talloze vakwerkhuizen, geplaveide straatjes, religieuze gebouwen en een levendig stadscentrum. Lannion heeft een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat, zoals blijkt uit de beroemde Brélute;venez trappen en de 12e-eeuwse kerk, en biedt prachtige panoramische uitzichten over de omliggende vallei.
In de zomer naar Lannion? Kom meer te weten over de zomeravonden op Les Tardives, en doe mee met de actie door langs te komen voor een kennismaking met de Bretonse dans!
Côté vrijetijdsactiviteiten, Lannion wordt doorkruist door de Léguer, een rivier die prachtige wandelingen langs de oevers biedt. Voor sportliefhebbers bieden het wildwaterstadion en de Base Sports Nature de Lannion kajakken, raften en wildwaterzwemmen.

Het zeeaquarium van Trégastel: een duik in het Bretonse onderwaterleven

Het Trégastel Marine Aquarium is een must voor alle liefhebbers van het onderwaterleven. Verscholen in het hart van een dal van immense roze granieten rotsen, biedt dit aquarium een glimp van de rijkdom en diversiteit van de mariene flora en fauna van de regio. Er zijn meer dan 200 soorten te zien, waaronder de beroemde Bretonse kreeft, zeepaardjes, sint-jakobsschelpen, zeeanemonen, roggen en kongeralen.

Fietsen langs de kust

De Côte de Granit Rose is perfect geschikt om te fietsen. Verschillende bewegwijzerde routes stellen je in staat om de kust in je eigen tempo af te leggen, terwijl je geniet van het prachtige landschap. Het douanepad is een voetpad, maar je kunt ook aansluiten op de maritieme route EuroVelo 4 tussen Paimpol en Lannion. Van hieruit kunt u te voet naar het eiland Bréhat gaan, naar Ploumanac’h en zijn roze granieten rotsblokken, of een tussenstop maken in de kleine vissershavens aan de kust: Paimpol, Tréguier, Trégastel…
Voor een veilige rit kun je kiezen voor de Velek’tro, het elektrische voertuig van de agglomeratie Lannion-Trégor dat je kunt huren.

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/1

Planétarium de Bretagne: Een reis door de ruimte

Voor mensen met een passie voor astronomie, en om je in te dekken op regenachtige dagen, is het Planétarium de Bretagne een must. Dankzij een krachtig digitaal projectiesysteem kun je de ruimte, planeten en astronomie in 360 graden bekijken onder een indrukwekkende koepel met een diameter van 20 meter. Een reis door de ruimte vanuit je eigen stoel!

Gastronomie en Bretonse specialiteiten

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 1/2

Kouign-amann, spécialité bretonne

De Roze Granietkust en omgeving  -  visuel 2/2

Galettes bretonnes

Brittanië staat ook bekend om zijn gastronomie. Als je de Côte de Granit Rose bezoekt, moet je zeker de lokale specialiteiten proeven, zoals crêpes en galettes, cider van de boerderij, kouign-amann en zeevruchten. Een keur aan restaurants, van Bretonse bistro's tot met Michelinsterren bekroonde etablissementen, laat u de rijkdom en diversiteit van de Bretonse gastronomie ontdekken. Sommige nodigen je uit om te genieten van vers bereide oesters met uitzicht op zee (een must voor je Bretonse dagje uit). Voor een zoete toets mag je de far breton, palets en croquants niet overslaan, en niet te vergeten de niet te missen karamels met gezouten boter, symbolen van Bretonse verwennerij.


Goede reis naar Bretagne!

Waar overnachten in de buurt van Roze Granietkust?

Les Alizés Bretagne - Lannion visuel 1/1
Camping Les Alizés
SUPER DEAL
Les Alizés Bretagne - Lannion visuel 1/1
Situé sur la splendide Côte de Granit Rose en Bretagne, à proximité de Perros-Guirec, le camping Les Alizés offre un séjour enchanteur à quelques pas des plages. Avec un espace aquatique comprenant piscines chauffées, toboggans et pataugeoire, petits et grands trouveront leur bonheur. Animations conviviales, club enfant et locations de mobil-homes entièrement équipés garantissent des vacances inoubliables dans un cadre chaleureux.

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

194

7 Nuits

-35%

Zie de aanbieding
Le Village Perrosien Bretagne - Perros-Guirec visuel 1/1
Camping Le Village Perrosien
SUPER DEAL
Le Village Perrosien Bretagne - Perros-Guirec visuel 1/1
Niché à Perros-Guirec, au cœur de l'emblématique Côte de Granit Rose, le village vacances Perrosien représente une destination privilégiée pour ceux en quête d'évasion authentique et de proximité avec la nature. Ce havre écologique vous promet un séjour paisible et verdoyant, loin de l'agitation quotidienne, avec la possibilité de se détendre dans un jacuzzi dédié à votre bien-être.

Zie de camping

De mooiste campings en Bretagne

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Frankrijk

 

Italie