Een merk easyvoyage

De Gorges du Verdon op een andere manier

De Gorges du Verdon, een klein paradijs voor outdoorvakanties, is een must-see bestemming voor natuurliefhebbers en watersporters. Genesteld in het hart van de Provence, bieden deze spectaculaire kloven adembenemende landschappen, spannende activiteiten en een totale onderdompeling in de natuurlijke schoonheid van de regio.

Het kan 's zomers druk worden in de Gorges, maar toeristen verblijven vaak op dezelfde plekken, dus het is heel gemakkelijk om van de gebaande paden af te wijken en rust en sereniteit te vinden midden in de ongerepte natuur.

Adembenemende wandelingen in de Verdon

Sentier Blanc-Martel: Wandel over dit beroemde wandelpad dat zich een weg baant door de kloven en een spectaculair uitzicht biedt op de duizelingwekkende kliffen en het turquoise water van de Verdon.
Wandelen rond het Lac de Sainte-Croix: Verken de paden rond het Lac de Sainte-Croix, een kristalheldere watervlakte aan de voet van de kloven.

Avontuurlijke watersporten in de Gorges en op de meren

 height=

Canoë-kajak: Peddel door het woeste water van de Verdon, ontdek verborgen grotten en voel de adrenaline stijgen tijdens spannende afdalingen.
Zwemmen, paddleboarden : Profiteer van het verfrissende water van het Lac de Sainte-Croix om te zwemmen, windsurfen en paddleboarden.
Watersport: raften, hydrospeed, canyoning… aan plezier geen gebrek in de kloven.

Klimmen en alpinisme in de Gorges du Verdon

Klimmen: De kalkstenen wanden van de Gorges du Verdon trekken klimmers van over de hele wereld. Of u nu een beginner of een expert bent, de klimroutes bieden een uitdaging voor alle niveaus.
Mountainbiken : Verken de kloven in de diepte door te bergbeklimmen, grotten bloot te leggen en naar de toppen te klimmen.

Ontspannen bij het meer en dieren kijken

  • stranden van het meer van Sainte-Croix: Ontspan op de zandstranden van het meer, omringd door indrukwekkende kliffen, en geniet van de vredige omgeving. Maak van de gelegenheid gebruik om door het mooie dorp Moustiers-Sainte-Marie te wandelen. 
  • Gieren kijken: In de Gorges du Verdon leven gieren, wat uitstekende mogelijkheden biedt om wilde dieren te observeren.

Waar kun je buiten slapen in de Gorges du Verdon?

De Gorges zijn prachtig en populair in de zomer. Als je een accommodatie wilt boeken, doe dat dan op tijd.

Voor een vakantie in de buitenlucht bieden veel campings aantrekkelijke prijzen voor huuraccommodaties of staanplaatsen voor uw tent in de vrije natuur. Kies een kleine familiecamping naast een waterpoel of bij een meer.

Tot slot zijn wildkamperen en bivakkeren verboden in de Gorges en bij de meren. Als je je tent wilt opzetten, ga dan naar een camping in de Gorges du Verdon of een privéwoning die de deuren van zijn tuin voor je opent.

laatste artikelen

Essentiële zaken

De mooiste campings en Gorges du Verdon

Kamperen op thema

Hoe daar te komen ?

Om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, vindt u hier de vervoersmiddelen die u naar de Gorges du Verdon brengen, van de meest milieuvriendelijke tot de meest vervuilende.

Met de kajak : alleen voor degenen die vanuit Castellane richting Lac de Sainte-Croix gaan of zelfs tot Quinson ;-))

Met de fiets : alleen voor sportievelingen of mensen met een elektrische fiets, omdat er in de Gorges du Verdon veel hoogteverschil is. Om bijvoorbeeld rond de Gorges te fietsen via La Palud, moet je 2.200 meter positief stijgen, voor een lus van 87,5 km. 

Met de trein: Het station van Marseille is een belangrijk aankomstpunt voor reizigers. Vanaf hier kunt u een regionale trein nemen naar Manosque of Castellane.

Met de bus: Verschillende busmaatschappijen bieden intercityverbindingen naar de steden die het dichtst bij de Gorges du Verdon liggen, zoals Castellane en Manosque, vanuit andere steden in Frankrijk. 

Met de auto: De belangrijkste toegangswegen zijn de A8, A51 en A52, daarna de departementale wegen.

Met het vliegtuig: Tot slot zijn de twee dichtstbijzijnde luchthavens Nice-Côte d'Azur en Marseille-Provence (op ongeveer 2 uur rijden van de Gorges du Verdon). 

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie