Een merk easyvoyage

Breng een week door in de Verdon

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 6 févr. 2024

De Verdon regio zit vol verrassingen; de lavendelvelden zover het oog reikt, het groene landschap rondom de ongelooflijke Gorges du Verdon, de regio heeft alles om indruk op je te maken. Het biedt een breed scala aan sportieve en toeristische activiteiten. Van wandelpaden voor alle niveaus langs de oevers tot watersportactiviteiten, je vindt zeker iets wat bij je past tijdens je vakantie.

Dag 1: Bekijk de lavendelvelden van Valensole

Als je in de Verdon op vakantie gaat, moet je absoluut door Valensole rijden, vooral in juni of juli!

Ga via de lavendelroute, de D6 of D8. Lavendel bloeit zelden voor half juni, en dat is wanneer we je aanraden om te gaan. Hoewel het seizoen tot eind augustus duurt, vindt de oogst half juli plaats, dus pas op dat je niets mist. Als je deze periode echter niet kunt halen, bezoek dan in plaats daarvan het heuveldorp Gordes.

Breng een week door in de Verdon  -  visuel 1/1

Activiteiten om te doen:

De familie Angelvin heet u welkom in hun distilleerderij om het hart van vakmanschap te ontdekken. Ze bieden seizoensgebonden rondleidingen van ongeveer 10 tot 30 juli: Lavande Valensole.
La Pierrine boerderij biedt een wandeling door het bos en de lavendelvelden in het gezelschap van hun chèvres à. Deze activiteit is ideaal om je kinderen te vermaken: Boerderij La Pierrine.

Dag 2: Toeren over de Route Napoléon

De Route Napoléon is waarschijnlijk een van de populairste routes van Frankrijk en een must-do route in de zuidelijke Alpen. Ontdek deze route met de auto of op de elektrische fiets. Op deze route ontdek je het Provençaalse achterland en de verscheidenheid aan landschappen.

Dag 3: Geniet van de Gorges du Verdon

De Verdon en zijn beroemde kloven! Dit is de grootste kloof van Europa, waar de rivier de Verdon tot 700 m diep stroomt, genoeg om indruk op je te maken!
Hoe kun je er het beste van genieten? Huur een kano of een elektrische boot om optimaal van je tocht door de kloven te genieten. Van 10 juli tot 30 augustus is het raadzaam om ten minste 8 dagen van tevoren te reserveren. Aarzel niet om contact op te nemen met het verhuurcentrum voor watersporten.

. .
Breng een week door in de Verdon  -  visuel 1/1

Dag 4: Bezoek aan het dorp Moustiers-Sainte-Marie

Bij de toegangspoort tot de Gorges du Verdon ligt een van de mooiste dorpen van Frankrijk: Moustiers-Sainte-Marie.

Moustiers Sainte-Marie heeft een uitzonderlijke geografische ligging en bereikt een hoogte van 630 meter. Het gebied is uitgestrekt en ligt in het centrum van de belangrijkste toeristische routes van de Verdon. Het dorp heeft zijn pracht en charme behouden, dus profiteer ervan!

Breng een week door in de Verdon  -  visuel 1/1

Dag 5: Verfrissing aan het meer van Sainte Croix

Lac de Sainte Croix is het grootste en bekendste meer van de Verdon. Ga op ontdekkingstocht met een waterfiets en geniet op je gemak van het fascinerende uitzicht. Als je moe wordt van het peddelen, kun je heel goed stoppen: koel direct af in het water, neem een paar rondjes op de glijbaan en geniet van het adembenemende uitzicht.

Breng een week door in de Verdon  -  visuel 1/1

Dag 6: Wandelen

Een andere must-do in het hart van de kliffen van de Grand Canyon du Verdon is wandelen op de Blanc Martel route.

Maar let op, de oversteek van de Gorges du Verdon is nogal ruig. Bovendien moet je over duizelingwekkende ladders en lichtloze tunnels. Als je dapper genoeg bent om het hele traject af te leggen, is het meer dan 13 km lang en duurt het meer dan 6 uur! Dus trek je sportschoenen aan en maak je klaar om te wandelen!

Breng een week door in de Verdon  -  visuel 1/1

Dag 7: Neem de trein naar Pignes

Ken je de trein des Pignes? Kom aan boord van deze legendarische stoomtrein voor een onvergetelijke reis. De lijn verbindt Nice met Digne-les-bains en heeft een totale lengte van 151 km.

Breng een week door in de Verdon  -  visuel 1/1

Le saviez-vous ? A l’époque, lorsque la locomotive était en manque de charbon, les machinistes utilisaient des pignes comme combustible, qui sont des pommes de pin.

Bonus: Speelgoedkunst met kinderen


In Bauduen, aan de oever van het Lac de Sainte-Croix, vind je een museum dat jong en oud zal aanspreken: l’Art en Jouet. Een tentoonstelling van duizenden Playmobil die scènes uit het dagelijks leven nabootsen, maar ook een stad, een circus, ravijnen.Je voelt je weer even kind als je opgaat in deze fantastische wereld.
Volledige prijs: €3,50.
Gratis voor kinderen tot 3 jaar.

Waar overnachten in de buurt van Gorges du Verdon?

Les Lacs du Verdon Provence-Alpes-Côte d'Azur - Régusse visuel 1/1
Camping Les Lacs du Verdon
SUPER DEAL
Les Lacs du Verdon Provence-Alpes-Côte d'Azur - Régusse visuel 1/1
Situé dans le Var près de Régusse, le camping 4 étoiles Les Lacs Du Verdon vous invite à un séjour au cœur de la nature dans un domaine de 17 hectares. À proximité des Gorges et des Lacs du Verdon, ce camping offre des hébergements haut de gamme dans des mobil-homes ou lodges, ainsi que des emplacements pour caravanes, camping-cars et tentes. Avec un espace aquatique, une salle de jeux, un espace fitness, des terrains sportifs, et des animations variées incluant des cours et des tournois, il promet des activités pour toute la famille.

Zie de camping

De mooiste campings en Gorges du Verdon

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie