Een merk easyvoyage
Zuidelijke Alpen

Een week vakantie in de Zuidelijke Alpen

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 31 oct. 2023

De Zuidelijke Alpen, gelegen tussen de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en de regio Auvergne-Rhône-Alpes, is een gebied dat een breed scala aan activiteiten biedt om te doen met het gezin, alleen of met vrienden. Ga met ons mee op deze route van een week, op maat gemaakt voor jou. Vol ontdekkingen en avontuur, je zult zeker iets vinden om met je gezin te doen.

Dag 1: Briançon

Op uw eerste dag raden we u aan te stoppen in de gemeente Briançon. Dit charmante stadje wordt omringd door de vestingwerken van Vauban, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ga naar het Fort des Têtes voor een prachtig panoramisch uitzicht op de bergen. Sportievelingen kunnen zich wagen aan de Croix de Toulouse, een van de mooiste wandelingen.

 

Dag 2: De Grands Bains du Monêtier

L’établissement Spa Thermoludique des Grands Bains du Monêtier is een plek waar je nieuwe energie kunt opdoen. Je kunt baden in de baden, behandelingen of zelfs massages ondergaan om te ontspannen.

Dag 3: Wildwatersporten

Voor onze avonturiers hebben we een aantal uitzonderlijke activiteiten op de rivier bedacht: je kunt genieten van de schoonheid van het landschap en de natuur terwijl je een aantal spannende activiteiten beleeft! Raften, opblaasbare kajakken, canyoning en nog veel meer! Voor de minder avontuurlijken raden we stand-up paddling op Lac de Serre-Poncier of yoga paddle aan! Als je zin hebt in adrenaline, ga dan raften op de Guisane.

Dag 4: Meer van Serre-Ponçon

Op deze 4e dag van je vakantie ga je naar Lac de Serre Ponçon. Je kunt zwemmen in dit kunstmatige meer aan de zuidelijke oevers. Je kunt ook een elektrische boot huren, gaan paddleboarden, stand-up paddleboarden, etc. De prachtige stranden liggen op je te wachten! Als je van opblaasbare spellen houdt, ga dan naar het aquaparc van Embrun. Dit gigantische opblaasbare platform op het water zal de kinderen vermaken!

Dag 5: GR54, de Grand Tour des Écrins

Voor fervente wandelaars is de GR54 een must! In het hart van het Parc national des Écrins is deze wandeling toegankelijk voor beginners.

Dag 6: Wildpark

Het dierenpark van Serre-Ponçon is een plek waar je kunt spartelen en veel dieren kunt ontdekken. Van het voeren van marmotten en rode vossen tot roofvogelshows, deze activiteiten zullen zowel volwassenen als kinderen zeker bekoren!

Dag 7: De kloven van de Méouge

Beloof jezelf in het hart van het regionale natuurpark Baronnies provençales. De kloven van Méouge zijn een uitzonderlijk natuurgebied. Zwemmen, zon en adembenemende landschappen wachten op je!

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie