Een merk easyvoyage
Antibes

Antibes in 3 dagen

Gepubliceerd op: 24 oct. 2023

Bijgewerkt: 8 avr. 2024

Antibes is het hart van de Côte d'Azur. Het is de oudste stad stad aan de Côte d'Azur, met stenen die 2300 jaar oud zijn! Maar Antibes is ook het 1e Provençaalse dorp met vestingmuren, gedomineerd door een majestueuze Fort Carré. De stad heeft een prachtige jachthaven waar zowel indrukwekkende jachten als kleine bootjes welkom zijn. Bezoek Marineland, het grootste waterpretpark van Europa, ligt ook in Antibes. Marineland ligt ook in Antibes, en er zijn talloze campings in de buurt van het park.

De zon schijnt een groot deel van het jaar in Antibes, het mediterrane klimaat is erg mild in de winter en niet te heet in de zomer, en de stranden zijn er altijd om de vakantiegangers op te frissen op het hoogtepunt van het seizoen. De stad heeft onlangs een aantal verbeteringen doorgevoerd voor zowel zondagse wandelaars als vakantiegangers, zodat iedereen optimaal kan genieten van de kust. Hier zijn een paar geweldige ervaringen die je niet mag missen om het beste uit Antibes te halen tijdens een korte vakantie.

Is mag: Tue Oct 24 2023 14:23:51 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Antibes in 3 dagen - visuel 1/1

Dag 1: Ontdek Antibes, de versterkte stad

Antibes heeft een rijke geschiedenis. Gesticht door de Grieken in de 4e eeuw voor Christus, werd het een belangrijke Romeinse stad voordat het in de Middeleeuwen werd versterkt. De vele historische monumenten getuigen van dit rijke verleden, waaronder de stadsmuren, Fort Carré en het kasteel Grimaldi, waar nu het Picasso museum is gevestigd. 

Wanneer u langs de kust loopt, vanaf de haven naar het westen, zult u het adembenemende uitzicht op het fort Carré, met de jachten op de voorgrond, niet missen. Vervolgens komt u langs de stadswallen, of kunt u er même op klimmen voor een heerlijke wandeling met een adembenemend uitzicht op zee. 

Het majestueuze Fort Carr;

Het Fort Carré, gebouwd in de 16e eeuw op de hoogten van Antibes, is een indrukwekkend voorbeeld van militaire architectuur uit die tijd. Het staat nu op de monumentenlijst en biedt een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee en het achterland. Het bezoek is betalend (3 euro voor de volledige prijs) en moet worden begeleid, wat altijd een fascinerende manier is om alle geheimen van het fort te ontdekken.

Antibes in 3 dagen - visuel 1/1

De wandeling langs de kust om de vestingwerken te dédekken

U vertrekt vanaf Fort Carr, aan de noordkant van de haven van Antibes, de Port Vauban, de grootste jachthaven van Europa. 

Flâneus rond in de jachthaven en stel je voor dat je kapitein bent op een van de luxe jachten 🛥️ van over de hele wereld!  

Ga verder naar de vestingmuren. Beklim de trappen naar de top van de wallen, naar het einde van Billionaires Quay. U komt langs Le Nomade, étonnante kanten sculptuur van witte letters (of, dat leest u goed!), deze reus die met zijn gezicht naar de zee staat, beschermt de ingang van de haven van Antibes.

Antibes in 3 dagen - visuel 1/2

L incroyable sculpture Nomade d Antibes

Antibes in 3 dagen - visuel 2/2

Les remparts d Antibes

Kom naar beneden voor wat plezier rond de vestingmuren. Je komt langs het Château Grimaldi dat het Picasso-museum

Dit museum is een must voor kunstliefhebbers. Picasso woonde en werkte hier in 1946 en het museum herbergt nu een belangrijke collectie van zijn werk.

En het uitzicht op de zee vanaf het voorplein van het museum is adembenemend. De volledige prijs is €8 om alle collecties te zien.

Op zondag is de Promenade Amiral de Grasse afgesloten voor verkeer. Ideaal voor joggers of een ontspannen wandeling met het hele gezin.

U komt aan bij à het strand van Ponteil waar u kunt omkeren en terugkeren via de oude stad : winkels, ijsjes en cafés en terrasrestaurants, u zult keuze te over hebben. 

De sportievelingen gaan door naar het strand van La Garoupe.

Afstand : 6 km ongeveer (3 km meer voor la Garoupe)

Durée: 1u20 uur (2u voor La Garoupe). Bezoek aan het Piscasso Museum: 2 uur

.

Dag 2: Beleef Marineland en ontspan op het strand

Marineland: Europa's toonaangevende zeedierentuin

Het Parc Marineland is de must-see attractie van Antibes voor gezinnen. 

Dit park, het eerste in Europa, biedt een unieke ervaring om wilde zeedieren te ontdekken. Je kunt er dolfijnen, orka's, haaien en vele andere zeedieren zien.

Ondanks de huidige controverse over het gevangen houden van zeedieren, na de verdrinking van twee orka's in Parc Marineland, zal deze attractie doorgaan tot december 2026. Daarna zullen de orka's naar het buitenland worden verplaatst.

Maar kinderen kunnen nog steeds genieten van een heleboel andere attracties, waaronder ontmoetingen met zeedieren (dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns, haaien) en grappige shows (wij zijn vooral dol op de zeeleeuwen, die ons als gezin aan het huilen maakten van het lachen 🦭 ). 

Antibes in 3 dagen - visuel 1/1

Un dauphin du Marineland d Antibes

De stranden van Antibes

Antibes staat bekend om zijn prachtige stranden. Van het grote zandstrand van Juan-les-Pins tot het intiemere strand van La Garoupe, je vindt er het ideale strand om te ontspannen en te genieten van de mediterrane zon.

Persoonlijk houden we van de kleine pagina van la Gravette à côté vanaf de wallen en de haven, vooral buiten het seizoen, omdat het midden in het centrum ligt. Omdat het beschermd is tegen de stroming, kun je er net zo zwemmen als in een zwembad!  

Juan-les-Pins

Juan-les-Pins is een wijk in Antibes die bekend staat om zijn stranden en bruisende nachtleven. 

Het is ook de thuisbasis van het beroemde Juan Jazz Festival, dat elk jaar wereldberoemde artiesten aantrekt.

Op een van de vele privéstranden kun je overdag een ligbed en parasol huren. In het hoogseizoen betaal je ongeveer €25-30 voor een dag huren.

Als dat niet het geval is, leg je je handdoek neer op het openbare strand, veel voordeliger. 

Antibes in 3 dagen - visuel 1/1

La Plage publique de la Gravette à Antibes

Dag 3: Ga van de gebaande paden af en geniet van de natuur

De wandeling rond Cap d'Antibes

De Cap d'Antibes is een luxueus schiereiland dat onderdak biedt aan talrijke villa's met sterrenstatus en een adembenemend uitzicht op zee biedt. 

De wandeling rond Cap d’Antibes is een must-do in de stad, heel toegankelijk voor gezinnen. 

De enige beperkingen :
→ Vergeet je zwemkleding niet 👙 voor verschillende duikjes in de zee langs de kustlijn. Er is zelfs een ponton op het parcours voor springwedstrijden!

→ Neem wandelschoenen mee (het liefst sportschoenen), want het pad kan steil zijn.

&rar; Vergeet je gevulde waterfles niet, vooral aan het begin van de zomer, want het kan erg warm zijn en je zult op het douanepad niets te eten vinden. Hoeden en zonnebrandcrème zijn ook zeer aan te raden.

Antibes in 3 dagen - visuel 1/1

Le Cap d Antibes

Afstand : 5 km ongeveer

Lengte : 2 uur

Wij raden u aan démar uw wandeling van de Plage de la Garoupe. Een grote parkeerplaats is beschikbaar net achter het strand, maar de plaatsen kunnen beperkt zijn in de zomer. Gelieve 's ochtends te arriveren.

La Plage de la Garoupe is een klein juweeltje van fijn wit zand, maar het is erg begeerd. De wandeling begint op het Tire-Poil pad, net aan het einde van het strand, richting het westen en dan richting het zuiden. Zodra je de eerste meters aflegt, verdwijnen de toeristen en heb je de zee helemaal voor jezelf!

Aan het begin voelt het alsof je op de maan bent!" 

Wandel naar de historische Villa Eilenroc in de baai van miljonairs en eindig je loop door de kleine asfaltstraatjes van Kaapstad. Het Garouste-strand is gemakkelijk te bereiken.

Waar overnachten in Antibes?

Zoals je hebt begrepen, kun je niet over Antibes praten zonder de prachtige stranden, de Provençaalse markt, die in de zomer elke dag plaatsvindt, of het prachtige Picasso-museum (er zijn maar 4 Picasso-musea in de wereld) te noemen.

Als je een ster êtes, ga dan naar Cap d'Antibes, dat wordt beschouwd als het Beverly Hills van de Côte d'Azur, je eindigt de avond à Juans les Pins waar het nachtleven plaatsvindt. Dus voordat je je volgende vakantiebestemming kiest, maak je een videorondleiding door het oude Antibes, de kust en de haven, om een goed beeld te krijgen van de stad. Vervolgens kunt u de prijzen van de beschikbare campings in Antibes vergelijken.

De mooiste campings à Antibes

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie