Een merk easyvoyage
Meer van Serre-Ponçon

Wat kun je doen op Lac de Serre-Ponçon?

Gepubliceerd op: 14 nov. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Gelegen in de Alpes du Sud op de grens tussen de Hautes-Alpes en de Alpes-de-Haute-Provence, is het Lac de Serre-Ponçon een van de grootste kunstmatige meren in Europa.

Het kristalheldere water, de bergachtige omgeving, de bevoorrechte locatie in de Paca-regio, 300 dagen zon per jaar en de pittoreske kapel Saint-Michel maken het tot een plek van schoonheid, erg populair bij toeristen, zowel in de zomer als in de winter.

Video van het meer van Serre-Ponçon

Is mag: Tue Nov 14 2023 16:37:58 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat kun je doen op Lac de Serre-Ponçon?  -  visuel 1/2

Is mag: Tue Nov 14 2023 16:37:58 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat kun je doen op Lac de Serre-Ponçon?  -  visuel 2/2

Meer van Serre-Ponçon als gezin

Voor gezinnen is het Lac de Serre-Ponçon possède beautiful beaches and coves, om te gaan wandelen, picknicken, zwemmen…

.

De nieuwsgierigen kunnen een pendelboot nemen voor een historische tocht over het meer of de regio verkennen met de autoà de débedekt met architectonische schatten, zoals de 12e-eeuwse abdij Notre-Dame de Boscodon en het Picomtal-kasteel.

>> Dédekking van de campings rond het meer van Serre-Ponçon

Watersportactiviteiten

Watersporten, wakeboarden, catamaranzeilen, windsurfen, pédalo ... Er is geen tekort aan watersporten op Lac de Serre-Ponçon.

Vele watersportbases zijn beschikbaar langs de oevers van het meer, waarvan vele in de buurt van campings. Deze campings hebben directe toegang tot het meer en bieden zeilen, windsurfen, kitesurfen, paddleboarden, waterskiën en nog veel meer.

 height=

Leer kitesurfen

Zon en wind!

Kitesurfen is een van de populairste sporten van de afgelopen jaren en Lac de Serre-Ponçon is een van de beste plekken in Frankrijk om te beginnen. Met zijn zonneschijn, constante thermische wind en gematigd water is Lac de Serre-Ponçon de ideale plek om van deze sport te genieten.

Een école de Kite Surf, Altitude Kite, biedt leer- en gevorderdencursussen van mei à september.

Stand-Up Paddle op het meer

Een gemakkelijke, vlaggenschip sport, paddle boarding is een must voor uw vakantie. Het is veel gemakkelijker om op een meer te beoefenen dan op open zee en kan op winderige dagen net zo sportief zijn als andere watersporten!

Blaas je board op en ga het water op, of huur een peddel bij een van de vele watersportcentra aan het meer.

Probeer elektrisch mountainbiken

Waarom niet de hulp inroepen van een elektrische éassistance om de Alpenlandschappen moeiteloos te doorkruisen? Zonder gids, zonder inspanning en in je eigen tempo, profiteer van je vakantie om hoogte te winnen en adembenemende panorama's te ontdekken.

Maak een wandeling met uitzicht op het meer

Uitzicht op het meer vanaf de oevers of vanaf de hoger gelegen delen maken het tot een van de mooiste plekjes in de Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Vele wandelpaden omringen het meer.

Neem bijvoorbeeld tussen Savines-le-Lac en Le-Sauze-du-Lac de sentier des Demoiselles Coiffées met het hele gezin om deze grappige fallische stenen te ontdekken die met groen zijn bedekt.

Vanuit de gemeente Chorges bereikt u de Col de la Gardette à 2125 mètres hoogte voor een adembenemend uitzicht op het meer.

Overnachting aan de oever van het meer van Serre-Ponçon

Voor een vakantie met je voeten in het water kies je voor een camping aan het Lac de Serre Ponçon.

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie