Een merk easyvoyage

Wat kun je doen op Lac de Sainte-Croix?

Gepubliceerd op: 14 nov. 2023

Bijgewerkt: 30 janv. 2024

Gelegen aan de rand van de Grand Canyon du Verdon (de grootste grootste canyon van Europa), Lac de Sainte-Croix is een kunstmatig meer dat is ontstaan door de bouw van een dam. Het meer werd aangelegd en afgedamd in 1973. Tegenwoordig heeft het turquoise water en zandstranden, tot grote vreugde van vakantiegangers.

De schoonheid van dit meer is te zien in de video die we hebben opgenomen. die we hebben opgenomen. Het geeft je een idee van de charme van de regio en de immensiteit van het meer. de immensiteit van dit meer, die bijdraagt aan de populariteit van de Gorges du Verdon. 

Is mag: Tue Nov 14 2023 18:00:33 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat kun je doen op Lac de Sainte-Croix?  -  visuel 1/1

Découvrez le lac de Sainte-Croix en vidéo

Slapen op het meer van Sainte-Croix

Onze favoriete plek om te overnachten op een steenworp afstand van de oevers van Lac de Sainte Croix: Camping La Farigoulette en zijn ponton voor directe toegang tot het meer.

Is mag: Tue Nov 14 2023 18:00:33 GMT+0100 (Central European Standard Time)

La Farigoulette Provence-Alpes-Côte d'Azur - Saint-Laurent-du-Verdon visuel 1/1
Camping La Farigoulette
SUPER DEAL
La Farigoulette Provence-Alpes-Côte d'Azur - Saint-Laurent-du-Verdon visuel 1/1

Gelegen in het hart van het dennenbos, aan de oevers van het meer van Saint Laurent du Verdon, biedt de 5-sterrencamping La Farigoulette zijn vakantiegangers een gezinsvakantie die zowel ontspannend als tegelijkertijd rijk aan activiteiten is.

De camping La Farigoulette heeft een nautische basis aan de oevers van het meer van Saint Laurent. Met deze nautische basis kunnen vakantiegangers die apparatuur willen huren en verschillende activiteiten kunnen beoefenen, zoals kajakken, kanoën, waterfietsen, elektrische boten of een stand-up paddle. De meer avontuurlijke gasten zullen het waarderen om langs de Verdon af te dalen en de prachtige Gorges de Baudinard te ontdekken. Op de camping kunnen vakantiegangers genieten van een waterpark dat het hele gezin aangename momenten zal bezorgen. Deze ruimte heeft een verwarmd buitenzwembad, ideaal om te zwemmen en te ontspannen. Kinderen kunnen zich vermaken op de waterspeeltuin met waterspuwende dieren, speelstructuren en waterglijbaan, terwijl ouders kunnen genieten van de ligstoelen en hutten die beschikbaar zijn voor ontspanning. Een klassieke speeltuin wacht ook op kinderen met glijbaan, schommels en tourniquets.

Kinderen van 6-12 jaar zullen graag lid worden van de kinderclub en deelnemen aan groepsspellen, make-upsessies en andere creatieve workshops. Tieners zullen genieten van het samenkomen voor sportieve activiteiten, boogschieten en games op een opblaasbare structuur. Vakantiegangers zullen genieten van hun verblijf om te genieten van de avondmarkt en regionale producten zoals honing, kaas, olijfolie en zelfs het beroemde Sisteron-lam ontdekken. Er worden excursies naar de regio georganiseerd met een ervaren gids voor degenen die de Alpes de Haute Provence willen ontdekken, en een circus zal het hele gezin vermaken. 'S Avonds worden er concerten georganiseerd, evenals karaoke-avonden, dansavonden en verschillende thema-avonden.

De kampeerplaatsen kunnen 120m2 bereiken en zijn voorzien van elektriciteit. Mooie stacaravans volledig uitgerust en functioneel zijn ook te huur.

Zie de camping

Bekijk een selectie van de Top 5 activiteiten die op u wachten aan de oevers van Lac de Sainte-Croix tijdens uw vakantie.

Zwemmen in het meer

Een must-do, toegankelijk voor het hele gezin en vanaf elke plek, zwemmen is de belangrijkste activiteit op het Lac de Sainte-Croix, dat geen gebrek heeft aan oevers, zowel aménagacute;es als niet-amées.

De dorpen Bauduen, Sainte-Croix en Les Salles sur Verdon bieden aménagées en bewaakte stranden voor het hele gezin. Op deze stranden vind je watersportcentra waar je waterfietsen, paddleboards en elektrische boten kunt huren...

Om het meer zijn er ook meer afgelegen stranden, die toegankelijk zijn aan het eind van vooraf aangelegde paden of wegen, en gereserveerd zijn voor nieuwsgierigen en avonturiers.

Bauduen

Waar kunt u verblijven in de buurt van Lac de Sainte Croix met directe toegang tot het meer?

Zeilen op het meer

Een klein meer waar de mistral hard kan waaien, het meer van Sainte-Croix is populair bij vakantiegangers om te zeilen; eigen vaartuigen of verhuur van zeilplanken, rubberboten, catamarans of kleine zeilboten, er is voor elk wat wils.

Het enige wat u hoeft te doen is navraag te doen bij de dichtstbijzijnde zeilbasis bij uw vakantiebestemming.

ga zeilen

Een elektrische boot huren

Alleen elektrische boten zijn toegestaan op het meer van Sainte-Croix. Ze zijn zeer praktisch en wendbaar en je kunt er moeiteloos mee de Gorges du Verdon mee opvaren en genieten van het prachtige landschap.

De elektrische boten zijn erg populair in de zomer en tijdens weekenden in juni of september. We raden je sterk aan om ze van tevoren te huren om er zeker van te zijn dat je kunt varen.
Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken en je hebt geen vaarbewijs nodig; je moet alleen ouder dan 18 zijn om op het meer te mogen varen.

Elektrische boten

Ontdek het plateau van Valensole

In de Alpes de Hautes Provence bloeit de lavendel vanaf half juni en blijft een maand in bloei, totdat hij wordt afgesneden. Dit is dus de beste tijd om een wandeling te maken op het plateau van Valensole, op de lavendelroute. Dit plateau ligt ten noordwesten van het meer, op slechts een paar minuten rijden.

Je kunt het plateau ook per fiets afleggen of in de winter de besneeuwde top van de Mont-Ventoux bewonderen.

Lavendel lokt, en veel producenten verkopen hun honing en lavendelzakjes zowat overal.

Bezoek Moustiers Sainte Marie

Het dorp Moustiers Sainte-Marie ligt vlakbij het Lac de Sainte-Croix in de Alpes de Haute Provence. Het is schilderachtig met zijn geplaveide straatjes en wordt beschouwd als een van de plus beaux villages de France.

Toeristen stromen toe om zijn schoonheden te bezoeken en zijn beroemde tussen twee bergen hangt en uitkijkt over het dorp. De anderen komen om zijn hoogwaardige célèbre faïence te kopen.

Laat juni, begin juli, bedekt het dorp onder een édikke paarse laag lavendel in bloei. Beklim in september de 262 treden naar de kapel Notre-Dame-de-Beauvoir tijdens de muzikale processie van het Diana-festival.

Accommodatie rond Lac de Sainte-Croix

Wat is er nu makkelijker dan met uw voeten in het water op een van de 90 campings rond Lac de Sainte-Croix.

U vindt hier alle soorten campings, van luxe tot kleine familiecampings. Lac de Sainte Croix is een toeristische trekpleister en de campings zitten al vroeg in het seizoen vol, zo beroemd zijn de troeven van deze regio.

De mooiste campings en Gorges du Verdon

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie