Een merk easyvoyage
Luberon

Bezienswaardigheden in de Luberon die je sprakeloos achterlaten

Gepubliceerd op: 16 nov. 2023

Bijgewerkt: 20 nov. 2023

Synoniem met vakantie, zon, lavendel en de kleuren kleuren, de Luberon is een populaire bestemming voor toeristen in de zomer, op zoek naar de zon en het zachte leven in Zuid-Frankrijk. van Frankrijk. Het Luberon massief, dat de departementen Vaucluse en Alpes de Haute Provence doorkruist, biedt een aantal geweldige, rustige wandeltochten, toegankelijk voor wandelaars en mountainbikers.
Onder de beroemdste dorpen zijn Gordes en Apt, net als de Tot de beroemdste dorpen behoren Gordes en Apt, evenals de okergronden van Roussillon en Rustrel. 

Ontdek de wonderen van deze regio in beeld, evenals de activiteiten waarmee u uw volgende vakantie het beste kunt voorbereiden.

Bezoek de Abdij van Notre Dame de Sénanque

Van 15 juni tot 15 juli staat de lavande voor de Abdij in bloei tot groot genoegen van de toeristen. Je zult niet nalaten DE réussiefoto te maken die je op weg naar huis aan al je vrienden zult laten zien, met de ongelooflijke 12e-eeuwse cisterciënzerabdij op de achtergrond.
We raden u ten zeerste aan om de abdij van Sénanque te ontdekken tijdens een rondleiding (er vertrekt er elke 30 minuten een in été).
Degenen die op zoek zijn naar een plek van rust en gebed kunnen een retraite van maximaal 8 nachten volgen om samen met de gemeenschap in stilte en contemplatie te leven.

Ontdek de lavendelroute

© Sandra Coulombier

Altijd late juni, begin juli, wanneer de lavendel in bloei staat, volg de’een van de lavendelroutes door de Luberon; Apt, Rustrel en zijn okers, Simiane-la-Rotonde, het plateau van Albion en ten slotte Forcalquier, de hoofdstad van de région.
Je kunt ook doorrijden naar het plateau van Valensole en gaan zwemmen in het heldere water van het meer van Esparron.

Uit eten in Gordes

Gordes, gelegen tussen de plus beaux villages de France, kijkt uit op het massief van de Luberon. Het dorp ligt op de top van een rotsachtige bergtop en kan te voet worden verkend (voor de moedigen onder ons) of door de auto te parkeren bij de ingang van het dorp. Gordes, een echt juweel van de Provence met zijn gele stenen huizen, biedt toeristen ook de kans om zijn château, de Saint-Firmin kerk, de kelders van het Palais Saint-Firmin…
te bezoeken. Je vindt er ook tal van restaurants en bistro's, met het beste van de gastronomie van de Luberon.

Wandelen op de okergronden van Roussillon of Rustrel

Ook bekend als de Colorado Provençal, bieden de okers van Rustrel een totale verandering van omgeving aan vakantiegangers die voet op hun land zetten. Te voet of op de mountainbike, je zult gecharmeerd zijn van de kleuren die uit de site opdoemen, en de okerkleitoppen die doen denken aan Monument Valley in de Verenigde Staten.
Wees voorzichtig met je kleding en schoenen, want die worden vast stoffig en verkleurd.

Provençaalse markten

Forcalquier, de grootste marktplaats in de omgeving en hoofdstad van de regio, biedt elke maandagochtend een grote en zeer regelmatige markt waar niet alleen toeristen maar ook de plaatselijke bevolking op afkomt.
Je kunt ook de markt van Apt bezoeken op dinsdag, Rustrel op woensdag (alleen in de zomer), Isle sur la Sorgue op donderdag en Lourmarin op vrijdag. Sommige dorpen openen hun markten ook in het weekend.

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie