Een merk easyvoyage
Luberon

Een week in de Luberon

Gepubliceerd op: 20 nov. 2023

Bijgewerkt: 18 janv. 2024

Het Luberon-massief is een niet te missen bergketen in het zuiden van Frankrijk. We stellen een route van een week voor om dit prachtig gebied te bezoeken. Bezoeken, sport en cultuur, er is voor elk wat wils smaken en leeftijden! Wacht dus niet langer en ontdek samen met ons

de plaatsen die je beslist moet bezoeken in de Luberon.

Dag 1: Bezoek Gordes en de omgeving

Start uw tour in Gordes, een emblematisch dorp in de Luberon, gelegen op een heuvel en beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. 

Een paar kilometer verderop ligt de abdij van Sénanque en haar geschiedenis. Omgeven door lavendelvelden is het een vredige en authentieke plek waar je sublieme foto's kunt maken, vooral eind juni tot begin juli als de lavendel in bloei staat.

Zie je dan bij het dorpje Les Bories, op vier kilometer van Gordes. Dit dorp, gebouwd in de 17e eeuw, is uniek, een van de meest bezochte plaatsen in de Vaucluse en zeker een bezoek waard.

Dag 2: Wandeling op de Pont d'Avignon

De Pont d’Avignon, waarvan de echte naam de Pont Saint-Bénézet is, is het emblematische monument van de stad Avignon. Wereldwijd bekend dankzij het kinderrijmpje "Sur le pont d’Avignon", is de brug nu niet meer dan de overblijfselen van een brug over de Rhône, met slechts 4 bogen in plaats van de oorspronkelijke 22. Het is nu een UNESCO-werelderfgoedsite. De brug staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 3: Ontdek de Provençaalse Colorado

Kom en bewonder de kliffen van de célèbre Colorado Provençal de Rustrel. In deze voormalige okergroeve kun je een van de voorgestelde routes kiezen voor een gezellige wandeling met familie of vrienden. Met zijn keteldalen en sprookjesachtige paden geeft deze plek je het gevoel dat je op een andere planeet bent. Je zult nooit genoeg krijgen van het bekijken van de verschillende tinten oker op deze magische plek. Zorg ervoor dat je schoenen meeneemt die niet stoffig worden!

Dag 4: Fietsen langs de Voie Verte du Calavon

Idéale voor een gezinsuitstapje, de Voie Verte du Calavon is aangenaam en gemakkelijk à te lenen. Het is een route van 37 km zonder hellingen, gemakkelijk en toegankelijk met jonge kinderen, zelfs met een kinderwagen.

U kunt landschappen bewonderen die stuk voor stuk majestueuzer zijn dan de vorige. De Voie Verte, gelegen in het hart van het regionale natuurpark van de Luberon, is een vredige plek om nieuwe energie op te doen en enkele parels van de Luberon te ontdekken: Apt, Cabriès d'Avignon, Maubec...

Dag 5: Verken de pittoreske dorpjes van de Luberon

Laat de meest karakteristieke dorpen van de Luberon niet aan je voorbijgaan: Lourmarin, Bonnieux, Roussillon en Ménerbes! Deze dorpen behoren tot de mooiste van Frankrijk. Bezoek het kasteel van Lourmarin en dwaal door de smalle straatjes van het dorp waar Nobelprijswinnaar Albert Camus woonde. Wandel door Bonnieux en ontdek het bakkerijmuseum, de oude kerk en de oude stadsmuren. Bezoek de okergroeven van Roussillon en geniet aan het eind van de dag van de vredige sfeer van M  Ménerbes.

Dag 6: Een wandeling in het cederbos van de Luberon

Een uitzonderlijke plek en een must voor fervente wandelaars! Deze route, die toegankelijk is voor iedereen, duurt ongeveer 30 minuten en heeft een minigraad van +10m. Op deze route van 1,5 km kun je in alle rust kennismaken met de schoonheid van het bos.

De dappersten zullen de wandeling doorzetten naar het Portalas-pad of naar het Roustan-bos.

Dag 7: Bezoek Isle sur la Sorgue

L’Isle sur la Sorgue, ook wel het kleine Venetië van de Provence genoemd, is een prachtige plek om te bezoeken. Verdeeld in 3 wijken door kanalen, wandel door de smalle straatjes en ontdek de verschillende kunstgalerieën rond de stad.

Derniers articles

 
Luberon

Bezienswaardigheden in de Luberon die je sprakeloos achterlaten

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie