Een merk easyvoyage
Kastelen van de Loire

De Loire-vallei op de fiets, langs de kastelen

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 6 févr. 2024

Dit zijn de perfecte vakanties, met een combinatie van ontdekking, natuur, sport en cultuur. De Loire op de fiets kan alleen, met z'n tweeën, met het gezin of met vrienden worden gedaan.
De routes zijn bewegwijzerd en lopen langs de rivier, de route is vlak en gemakkelijk.

Tijdens uw tocht kunt u een bezoek aan de Châteaux de la Loire, typische stadjes en dorpjes, prachtige tuinen en landschappen, en ontdek de lokale gastronomie.

Van de monding van de Loire tot Saint-Nazaire aan de bronnen van de rivier, hier zijn een paar campings waar u uw batterijen kunt opladen uw kampeervakantie in Frankrijk, op de fiets met het gezin of met vrienden. of met vrienden.
We hebben ons gericht op campings met zwembaden, die verkwikkende halten zijn voor het hele gezin, vooral voor de kinderen, die 's avonds na het fietsen of het bezoeken van een van de wonderen van de Loire graag een waterpoel vinden.

Langs het kasteel van Villandry

Tours is een van de steden étape des Châteaux de la Loire. Het ligt in het hart van de prestigieuze overblijfselen uit het verleden en dicht bij de château de Villandry. Het is een van de parels van de châteaux van Touraine, met prachtige Renaissance tuinen à la française.

Bezoek Saumur en geniet van een glas Chinon


©Camping de l'Ile Auger à Chinon

Wat is een betere manier om van uw vakantie te genieten dan met een glas Chinon. De wijngaarden van Chinon produceren een van de historische wijnen van de Loirevallei, openhartig en Rabelaisiaans! Neem in de buurt van Chinon, en ook in het hart van het Regionale Natuurpark Loire-Anjou-Touraine, de tijd om Saumur, zijn kastelen en musea te bezoeken.

Langs het kasteel van Chambord

Het is misschien wel het meest onmisbare van de Châteaux de la Loire: de Château de Chambord. Gebouwd onder François de eerste, is het beroemd om zijn dubbele trap ontworpen door Léonard de Vinci, evenals zijn 282 open haarden.

Door Blois en het kasteel

Blois is een klein stadje dat zeker een bezoek waard is tijdens uw vakantie in de regio Centre-Val de Loire. Breng zeker een bezoek aan de Château Royal, de Saint-Nicolas kerk, de Fondation du doute, het Maison de la magie, het Maison de la BD (Blois is elk jaar gastheer van een heel mooi stripfestival, de BD Boum).

Langs het kasteel van Azay-le-Rideau

Gebouwd op een île midden in de Indre onder François 1e, wordt de château als een spiegel weerspiegeld in het water van de rivier. Het werd volledig gerenoveerd in 2017 en beschikt over een ongelooflijk terrein waar flora en fauna in harmonie samenleven.

Langs het kasteel van Saint-Brisson-sur-Loire

In de regio Loiret is de Château de Saint-Brisson-sur-Loire bijzonder populair bij kinderen, want het biedt geweldig vermaak voor de allerkleinsten: eieren zoeken à Pâques, spookachtige château; en été... Laat de vakantiegangers beven en ga op ontdekkingstocht naar de geesten van de Château de Saint-Brisson-sur-Loire.

Waar overnachten in Pays de la Loire?

Is mag: Thu Aug 31 2023 17:39:09 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Ile d'Offard Pays de Loire - Saumur visuel 1/1
Camping Ile d'Offard
SUPER DEAL
Ile d'Offard Pays de Loire - Saumur visuel 1/1
Le camping Flower camping 5 étoiles Ile d’Offard se situe sur la pointe de l’île du même nom, dans un grand parc boisé avec vue sur le Château de Saumur, ville d’art et d’histoire. Les vacanciers pourront y passer un séjour haut de gamme dans la région Val de Loire.

Zie de camping

De mooiste campings en Kastelen van de Loire

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie