Een merk easyvoyage

Ontdek het Canal du Midi

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 6 févr. 2024

Het Canal du Midi is een kanaal in Zuid-Frankrijk dat in de 17e eeuw werd aangelegd. Het loopt tussen Toulouse en Sète, waar het via het Etang de Thau uitmondt in de Middellandse Zee. 

Het Canal du Midi werd oorspronkelijk aangelegd om een bevaarbare verbinding te vormen tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Het wordt verlengd door het Canal de Garonne à Toulouse, dat op zijn beurt uitmondt in de Garonne bij Castets-en-Dorthe, 54 km van Bordeaux. 

Het Canal du Midi is typerend voor het landschap van Zuid-Frankrijk, met zijn met bomen omzoomde oevers, sluizen en de binnenvaartschepen die het bevaren.
Het staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Het Canal du Midi op video

Is mag: Thu Aug 31 2023 18:26:55 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Ontdek het Canal du Midi  -  visuel 1/1

Het Canal du Midi bevaren en door een sluis varen

Ontdek het Canal du Midi  -  visuel 1/2
Ontdek het Canal du Midi  -  visuel 2/2

 Niets is makkelijker dan varen op het Canal du Midi. Je vindt georganiseerde rondvaarten in de omliggende steden, zoals Sète, met minicruises van een paar uur, een halve dag of een hele dag.

Wie de tijd wil nemen, kan een péniche of boot huren voor een paar dagen. Het varen op het Canal du Midi is rustig en het passeren van de écluses is een contemplatieve fantasie. Je passeert er 63 als je in Toulouse aankomt! Het duurt wel een paar dagen varen.

Fietsen langs het Canal du Midi

Wandelen langs het kanaal is ideaal, zelfs met het gezin, omdat je het grootste deel van de tijd vlak bent (de Seuil de Narouze, het hoogste punt aan het kanaal, ligt 193 m boven de zeespiegel). Je kunt de fietsen meenemen op de boot en regelmatig stoppen om de benen te strekken tijdens de overtocht.

Geniet van een glas wijn in een wijngaard


@elletakesphotos

Tussen Agde en Carcassonne liggen veel wijngaarden. Languedocwijnen hebben een internationale reputatie. De Languedoc wijngaarden zijn de grootste ter wereld! Proef de Saint-Chinian, probeer de Muscat de Saint-Jean-de-Minervois. Geniet richting de monding van de Thau van een glas witte wijn: Piquepoul, Terret, Muscat, Vermentino, Sauvignon, Chardonnay, Viognier...

Ontdek de dorpen van Frankrijk

Toulouse la vie rose, la cité médiévale de Carcassonne met 52 torens, Castelnaudary, Béziers omgeven door wijngaarden, Narbonne, het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal... Het Canal du Midi loopt langs architectonische juweeltjes die je onder geen beding mag missen.

Geniet van het Etang de Thau

Waar het kanaal uitkomt op de Middellandse Zee, ontdek de lagune van Thau, de oesterbanken, de watersportactiviteiten en ga op zoek naar de opnamelocaties; ga op zoek naar de opnamelocaties van de nieuwe modeserie Tomorrow Belongs to Us, gefilmd in Sète en rond de Thau tang.

Waar overnachten in Sète?

Is mag: Thu Aug 31 2023 18:26:55 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Le Castellas Languedoc-Roussillon - Sète visuel 1/1
Camping Le Castellas
SUPER DEAL
Le Castellas Languedoc-Roussillon - Sète visuel 1/1
Niché à Sète, dans le Languedoc Roussillon, le Camping Le Castellas 4 étoiles offre un accès direct à la Mer Méditerranée par un chemin de sable depuis le camping. Son parc aquatique est l'un de ses atouts majeurs, comprenant une grande piscine chauffée, une pataugeoire pour enfants et un pentagliss à cinq pistes. Des services de qualité, tels que bar, snack et alimentation, complètent l'expérience pour des vacances inoubliables.

Zie de camping

Derniers articles

Nieuws

 
Béziers

Nieuw voor 2024: luxe stacaravans op camping 4⭐ les Berges du Canal in Hérault

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie