Een merk easyvoyage
Sète

Wat te doen in Sète

Gepubliceerd op: 22 déc. 2023

Bijgewerkt: 13 févr. 2024

Een havenstad in het zuiden van Frankrijk, op slechts een paar kilometer van Montpellier, staat bekend om zijn nautische steekspelen en de nabijheid van het Etang de Thau. Talrijke stranden omzomen de vijver aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant. Het staat ook bekend als het "Venetië van de Languedoc" vanwege de vele kanalen. Wat is er te zien en te doen in Sète? Bekijk de dingen die je kunt doen in Sète om je voor te bereiden op je volgende vakantie in Zuid-Frankrijk.

Is mag: Fri Dec 22 2023 11:44:31 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen in Sète  -  visuel 1/1

Slenteren door de haven van Sète

Wat te doen in Sète  -  visuel 1/1

De geschiedenis van de haven van Sète is nauw verbonden met de wens van Lodewijk XIV om een mediterrane haven te creëren voor het Canal du Midi, meer dan 350 jaar geleden. Deze ontwikkeling stuwde de haven vooruit dankzij de bloeiende wijnhandel, een belangrijk element in de lokale economie dat heeft bijgedragen aan de internationale bekendheid. Elke zomer brengen de traditionele watersteekspelen van Sète, een uniek cultureel erfgoed, de haven tot leven en trekken mensenmassa's en liefhebbers aan, waardoor de feestelijke en gezellige sfeer van de stad voortduurt.

Maak een boottocht over het kanaal (zoals in Venetië)

Wat te doen in Sète  -  visuel 1/1

De haven van Sète biedt een veelheid aan mogelijkheden voor degenen die de wateren willen verkennen, van de rust van een croisière in oud tuig;ement tot de schitterende kanalen die door de stad kronkelen, en niet te vergeten de Tang de Thau en het Canal du Midi. Met deze gevarieerde excursies kunt u de stad vanuit een ander perspectief bekijken en de architectuur, het maritieme leven en de rijkdom van het water ontdekken.

Geniet van oesters en witte wijn aan de oevers van het Etang de Thau

Wat te doen in Sète  -  visuel 1/1

Een dozijn Bouzigues oesters? Een gekoelde muskaatwijn? Een uitzonderlijk uitzicht op de lagune van Thau of de Middellandse Zee? Niets is eenvoudiger dan genieten van de lokale gastronomie.

Sète, dicht bij het meer van Thau, is de ideale plek om te genieten van verse oesters uit Bouzigues, vergezeld van een glas gekoelde lokale Muscat. De stad biedt unieke proeflokalen waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op de Etacute;tang of de Middellandse Zee, waarbij het plezier van de gastronomie samensmelt met dat van het omringende platteland.

Mont Saint-Clair verkennen

De Mont Saint-Clair ligt hoog boven Sète en biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad, het meer van Thau, de Middellandse Zee en de zoutpannen. De berg is bereikbaar per auto, fiets of te voet voor de moedigsten en biedt een adembenemend landschap en onvergetelijke uitzichten. Op de top bieden de kapel Notre-Dame-de-la-Salette en de vuurtoren een vredige omgeving om de schoonheid van de regio te waarderen. Deze iconische locatie is een must voor fotografen en iedereen die de essentie van Sète in al zijn pracht wil vastleggen.

Bezoek een oesterkwekerij

Wat te doen in Sète  -  visuel 1/1

Oesters eten is geweldig, maar een typisch en fascinerend deel van het Thau-bekken ontdekken is nog beter. Lokale producenten openen hun boerderijen, laten je kennismaken met het kweken van schelpdieren (het kweken van schaaldieren) of oesters (het kweken van oesters), en eindigen met een proeverij van hun rillettes, vergezeld van een glas witte wijn.

Zeepaardjes zoeken in de lagune van Thau

De lagune van Thau is een echt juweeltje voor liefhebbers van snorkelen in het zuiden van Frankrijk. Deze uitgestrekte zoutwaterlagune, van de Middellandse Zee gescheiden door een duinstrook, herbergt een rijke en unieke onderwaterbiodiversiteit. Om deze waterwonderen te ontdekken, ga je naar het Ponton de la Bordelaise, op de oostelijke oever van de étang. Als je je excursie goed voorbereidt, heb je alle kans om de emblematische zeepaardjes van Thau, de echte sterren van de étang te ontmoeten! Maar je kunt ook syngnathes, kleurrijke naaktslakken, indrukwekkende grote parels en een verscheidenheid aan vissen die typisch zijn voor rotsachtige bodems zien.

Niet nat worden? Stap op een peddel en vaar tussen de oestertafels van de étang, kijk naar de watervogels en vaar door naar de haventjes langs de oevers.

Een aantal watersportcentra en zeilclubs biedt materiaalverhuur en begeleide introducties, zodat iedereen deze sporten in alle veiligheid kan uitproberen en optimaal kan genieten van de serene schoonheid van de étang.

Wat te doen in Sète  -  visuel 1/1

Varen op het Canal du Midi

Wat te doen in Sète  -  visuel 1/1

Sète is het vertrekpunt aan de Middellandse Zee voor het Canal du Midi, een technisch meesterwerk dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en bij Bordeaux uitkomt op de Atlantische kust, dwars door Frankrijk. Vanuit de haven van Sète kun je een cruise op het kanaal maken van een paar uur of een paar dagen, afhankelijk van waar je zin in hebt.

De mooiste campings à Sète

Derniers articles

 
Palavas-les-Flots

Wat te doen in Palavas les Flots op vakantie?

Nieuws

 
Béziers

Nieuw voor 2024: luxe stacaravans op camping 4⭐ les Berges du Canal in Hérault

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie