Een merk easyvoyage
Eiland Oleron

Wat te doen op Ile d'Oléron tijdens je vakantie?

Gepubliceerd op: 19 déc. 2023

Bijgewerkt: 12 févr. 2024

Maak een videorondleiding van het Ile d'Oléron om je voor te bereiden op je vakantie. Je ontdekt een eiland met prachtige stranden zoals het strand van Gatseau, een eiland dat leeft op het ritme van de visvangst, zowel op het water als op de stranden waar je schelp- en schaaldieren kunt oogsten. Natuurlijk is de oesterkweek hier een traditie, en je kunt ook de wijngaarden verkennen die de Pineau des Charentes produceren. Je zult dol zijn op het charmante treintje dat over het eiland rijdt en je de kans geeft om de oorspronkelijke architectuur van het Ile d'Oléron te ontdekken, met badhutjes en vissershutten die zijn omgetoverd tot kunstenaarsateliers. Het eiland herbergt vele wonderen, waaronder de vuurtoren van Chassiron en het Musée d'Oléron, waar je alles te weten komt over het erfgoed en de geschiedenis van het Ile d'Oléron. Onze videogids neemt je mee op een rondleiding over een van de mooiste eilanden van Frankrijk.

Is mag: Tue Dec 19 2023 18:08:26 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen op Ile d'Oléron tijdens je vakantie?  -  visuel 1/1

Top 5 : Wat te doen op het eiland Oléron?

Bronzer op het strand van Gasteau
Authentiek en wild, het strand van Gasteau à Trojan sur mer is ideaal voor familiedagen, op een plaats weinig blootgesteld à océan, sécurisant voor kinderen.

Vind schelp- en schaaldieren
Bij hoog water kun je te voet vissen en spinnen, alikruiken, kokkels, krabben, eetbare krabben meenemen...

Oesters eten
Ontdek de oesterkwekerij op het natuurreservaat Fort Royer, waar rondleidingen, workshops en proeverijen worden aangeboden. Dit is een unieke kans om de oestercultuur te begrijpen en hun ongeëvenaarde versheid te proeven op de plek waar ze worden geoogst.

Drink een glas Pineau des Charentes
Wit of rood, liefhebbers van deze likeur genieten het liefst met hun gezicht naar zee. Pineau des Charentes weerspiegelt met zijn unieke smaak het rijke en gevarieerde terroir van de streek. Geniet van een proeverij bij zonsondergang voor een onvergetelijke ervaring.

Neem het treintje
De kleine treintjes van Oléron zijn ideaal voor een bezoek aan de île vanuit het comfort van uw eigen huis en bieden aangename rondleidingen en ongebruikelijke wandelingen. Deze rit is ideaal om de verschillende landschappen van het île te ontdekken, van de uitgestrekte stranden tot de zoutmoerassen en pittoreske dorpjes.

Top 5 : Wat te zien op het Ile d'Oléron

De vuurtoren van Chassiron
De plek die bekend staat als het 'einde van de wereld', ligt op de noordpunt van het eiland en is elke dag te bezoeken. Beklim de 224 treden om een glimp op te vangen van Fort Boyard en kijk uit over de uitgestrektheid van de Atlantische Oceaan.

Le musée d'Oléron
Ingericht in een 18e-eeuwse bâtisse à Saint-Pierre, nodigt het musée nodigt bezoekers uit om de geschiedenis van het eiland te ontdekken, van de oestertradities tot het dagelijks leven van de bewoners door de eeuwen heen.

Les cabanes des créateurs
Net als kunstenaarsateliers zijn deze voormalige vissershutten een belangrijke plek geworden in de artistieke cultuur van Oléron. Wandel tussen de hutten en ontdek unieke werken, van schilderkunst en keramiek tot sieraden.

Le Port de la Cotinière à Saint-Pierre d'Oléron
Een kleine ambachtelijke vissershaven, ontdek de kleurrijke boten en de baai vol edele vissoorten: kreeft, langoustines, tong, zeebaars.... Het is een kans om de lokale vissers te ontmoeten en het belang van de visserij voor de economie van het gebied te begrijpen.

Le Château d'Oléron
De ostréic hoofdstad, de stad heeft vestingmuren, een citadel, een slotgracht, een prachtig strand en een breed scala aan watersportactiviteiten. Verken de citadel voor een reis terug in de tijd en breng zeker een bezoek aan de kleurrijke oesterkwekershutten die zijn omgetoverd tot boetiekjes en kunstateliers.

De mooiste campings en Eiland Oleron

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie