Een merk easyvoyage
Gruissan

Wat te doen in Gruissan

Gepubliceerd op: 22 déc. 2023

Bijgewerkt: 13 févr. 2024

Gruissan is een klein dorp rond een 11e-eeuws kasteel aan de Middellandse Zeekust. Het is een badplaats in het zuiden van Frankrijk die ook bekend staat om zijn zoutpannen, die roze zijn of van kleur veranderen afhankelijk van het weer en de seizoenen, en zijn chalets op palen. Gruissan heeft kilometers aan fietspaden langs de fijne zandstranden, voor een sportieve en milieuvriendelijke vakantie. Wacht niet langer om deze parel van de Middellandse Zee te ontdekken.

Is mag: Fri Dec 22 2023 13:02:22 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen in Gruissan  -  visuel 1/1

Bezoek de zoutmijn op het eiland Saint-Martin

Wat te doen in Gruissan  -  visuel 1/1

Bent u op zoek naar een originele activiteit in Gruissan? Mis dan de zoutpannen van Saint-Martin niet, die zich uitstrekken over 400 hectare aan de rand van het dorp. In deze zoutpannen wordt zeezout gewonnen, een plaatselijke delicatesse die net zo waardevol is als goud. De plek fascineert niet alleen bezoekers en bewoners, maar dient ook als toevluchtsoord voor duizenden trekvogels wanneer de seizoenen veranderen.

De zoutwinning is ontstaan tijdens de wijncrisis van 1907, om het gebrek aan werk in de regio op te vangen. Ze zijn onmisbaar geworden voor Gruissan en zijn inwoners.
De zoutpannen veranderen van kleur met de seizoenen en herbergen een aantal dier- en plantensoorten.
Een comus laat toeristen zien hoe zeewater wordt omgezet in zoutkristallen. Dit traditionele proces wordt uitgebreid uitgelegd in het comus van de zoutmijn, waar een verzameling oude gereedschappen, accessoires en een fototentoonstelling het leven en werk van de zoutzieders laten zien.

Is mag: Fri Dec 22 2023 13:02:22 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Barberousse Languedoc-Roussillon - Gruissan visuel 1/1
Camping Barberousse
SUPER DEAL
Barberousse Languedoc-Roussillon - Gruissan visuel 1/1
Le camping Barberousse 3 étoiles de Gruissan, dans l'Aude en Occitanie, vous accueille dans un charmant coin de nature, entouré de marais salants, d'étangs, de montagnes et de larges plages dorées.

Zie de camping

Fietsen op de fietspaden

Wat te doen in Gruissan  -  visuel 1/1

De fietspaden van Gruissan bieden fietsliefhebbers een unieke en ecologische manier om de natuurlijke en culturele rijkdom van de regio te ontdekken. Doorkruist een verscheidenheid aan landschappen, van glinsterende zoutpannen tot uitgestrekte stranden, via het Massif de la Clape en zijn pittoreske wijngaarden, het netwerk van fietsroutes is ontworpen om alle niveaus van fietsers tevreden te stellen.

Toegankelijk voor iedereen, dit netwerk stelt u in staat om uzelf onder te dompelen in de wilde schoonheid van Gruissan en de omgeving.

De routes zijn goed aangegeven en nodigen u uit om de karakteristieke plekken van Gruissan te ontdekken, zoals de toren van Barberousse, het dorp Pêcheurs en de omliggende wijngaarden, terwijl u geniet van een rustige aanpak met respect voor het milieu.

Redactioneel advies'

Envie de faire un grand tour de vélo ? La plus grande piste cyclable de la ville est « la littorale », qui passe par Les Ayguades, Narbonne Plage et Saint-Pierre (12km d’un coté, 14,5km de l’autre).

Is mag: Fri Dec 22 2023 13:02:22 GMT+0100 (Central European Standard Time)

LVL Les Ayguades Languedoc-Roussillon - Gruissan visuel 1/1
Camping LVL Les Ayguades
SUPER DEAL
LVL Les Ayguades Languedoc-Roussillon - Gruissan visuel 1/1
Le camping LVL 4* à Gruissan est un camping haut de gamme & familial implanté en bordure de plage. Vous serez à proximité de la ville de Narbonne.

Zie de camping

Probeer een boardsport

Gruissan is een must-see voor boardsportliefhebbers. Hier worden beroemde wedstrijden gehouden, de stad wordt een théâtre van sportieve prestaties waar kampioenen en beginners samenkomen. Buiten de wedstrijden om nodigen de gunstige weersomstandigheden uit tot kitesurfen, windsurfen, of andere watersporten; andere watersporten zoals kajakken, catamaran of paddle, beschikbaar bij een aantal aanbieders in het seizoen.

Het voorjaar markeert het begin van de festiviteiten met de Défi Kite en de Défi Wind in mei,evenementen die sport en gezelligheid combineren;.

Andere lokale festiviteiten: eind mei brengen de festejades Gruissan tot leven: drie dagen feest op de klanken van de bandas, een onderdompeling in de lokale vreugde en traditie.

Een lokale wijn proeven

Wat te doen in Gruissan  -  visuel 1/1

De eerste wijnstokken werden in de 2e eeuw voor Christus geplant rond Gruissan aan de voet van het Clape-massief. Sindsdien zijn er steeds meer wijnstokken aangeplant en de Languedoc geniet een grote reputatie onder wijnliefhebbers.

Naar het strand

Wat te doen in Gruissan  -  visuel 1/1

Gruissan heeft lange zandstranden, waar je een van de 1300 chalets op palen kunt huren die de stad rijk is. In een van deze chalets nam Jean-Jacques Beineix 37°2 le matin op met Zorg (Jean-Hugues Anglade) en de sensuele Betty (Béatrice Dalle).

Ontdek het erfgoed van het dorp

Wat te doen in Gruissan  -  visuel 1/1

Het enige ronde havendorp in de regio Occitanie (voorheen Languedoc Roussillon), Gruissan, is op zichzelf al een architectonisch bezoek waard!
Het heeft een 11e-eeuws kasteel, een kerk, oude, schaduwrijke winkelstraatjes en een typische markt. In oktober kun je deelnemen aan het druivenoogstfeest.

Wandelen in het Massif de la Clape

À op een steenworp afstand van het hart van Gruissan ligt het Massif de la Clape, een écrin van natuurpréserv. Dit gebied biedt een veelheid aan wandel- en mountainbikeroutes die bezoekers onderdompelen in het hart van een uitzonderlijk landschap.

Voor een ander soort ontdekkingstocht worden georganiseerde mountainbiketochten en tochten met een gids op elektrische scooters aangeboden, zodat bezoekers Gruissan en het omliggende gebied op een innovatieve en milieuvriendelijke manier kunnen ontdekken.

De mooiste campings à Gruissan

Derniers articles

Nieuws

 
Béziers

Nieuw voor 2024: luxe stacaravans op camping 4⭐ les Berges du Canal in Hérault

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie