Een merk easyvoyage
Perpignan

Wat te doen in Perpignan

Gepubliceerd op: 22 déc. 2023

Bijgewerkt: 13 févr. 2024

Een oude Catalaanse vestingstad, Perpignan, heeft zijn kleurrijke charme, warme steegjes en veel studenten die de overblijfselen uit het verleden in de schemering opfleuren, behouden. Perpignan ligt op slechts een paar kilometer van de Middellandse Zee, aan de voet van de Pyreneeën en de berg Canigou. In de zomer baadt de stad in laurierbloesem en de geurige geuren van de naburige garrigue. Wat is er te zien en te doen in Perpignan? Hier volgt een selectie van activiteiten en monumenten die je in geen geval mag missen.

Perpignan in video

Is mag: Fri Dec 22 2023 14:57:18 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen in Perpignan  -  visuel 1/1

Klim naar de top van de Castillet

Wat te doen in Perpignan  -  visuel 1/1

Het Castillet, ooit de belangrijkste toegangspoort van de stad en nu de emblème, van Perpignan, staat trots met zijn rode bakstenen en Baixas-marmer symbool voor de geschiedenis en identiteit van de regio. Beklim de 142 treden naar de top van het bakstenen torentje, waar een uitzonderlijk panoramisch uitzicht over de stad op je wacht. Bezoek naast deze beklimming ook zeker het e Casa Pairal museum, gewijd aan de lokale geschiedenis en etnografie, gevestigd in dit iconische bouwwerk.

Ontdek het Paleis van de Koningen van Mallorca

Wat te doen in Perpignan  -  visuel 1/1

Het Paleis van de Koningen van Mallorca werd in de 13e eeuw gebouwd voor het Koninkrijk Mallorca. Begonnen in Romaanse stijl en voltooid in Gotische stijl, kan het vandaag de dag worden bezocht met gidsen die de vroegere pracht en praal weer tot leven brengen.

Slenteren door het stadscentrum

Wat te doen in Perpignan  -  visuel 1/1

Verlies jezelf in de historische steegjes van het stadscentrum, bedekt met architectonische schatten, en laat je niet weerhouden om even binnen te springen bij de kleine winkeltjes die her en der verstopt zijn en die een uniek aanbod aan voorwerpen en souvenirs bieden die bijdragen aan de onmiskenbare charme van de stad.

Een drankje in Hôtel Pams

Wat te doen in Perpignan  -  visuel 1/2
Wat te doen in Perpignan  -  visuel 2/2

Het hôtel Pams, een 19e-eeuws gebouw dat op de monumentenlijst staat, was eigendom van Pierre Bardou, zoon van de oprichter van het bedrijf JOB (papier & sigaretten), en vervolgens van Jules Pams (zijn schoonzoon), die het samen met architect Léopold Carlier helemaal opnieuw ontwierp.

Hoewel het gebouw nu eigendom is van de stad en deels wordt gebruikt als administratiekantoor, zijn er ook een aantal culturele ruimten in gevestigd waar je iets kunt drinken en meer te weten kunt komen over de plaatselijke geschiedenis.

Bekijk de zee

Wat te doen in Perpignan  -  visuel 1/1

De dichtstbijzijnde badplaats bij Perpignan is Canet-Plage (Canet en Roussillon), met kilometers wit zand en een mooie jachthaven waar het heerlijk dobberen is. De stad is vrij modern, vooral Canet Sud.
Voor een bezoek dat meer gericht is op de oude stenen, nodigen we je uit om Collioure te bezoeken, met zijn kerk, baaien en paden langs de kust.

Grijp uw bezoek aan de kust aan om een boot te huren en de Côte Vermeille af te zakken richting Spanje.

Wandelen in de bergen

Perpignan heeft een bevoorrechte ligging, waardoor de bergen in minder dan een uur rijden te bereiken zijn. Deze nabijheid biedt een prachtig uitzicht op de Pyreneeën, die een opvallend contrast vormen met het mediterrane kustlandschap.

Op zoek naar activiteiten in de bergen? Ga dan naar Les Angles of Font-Romeu, die op ongeveer 1u30 van Perpignan liggen en topbestemmingen zijn voor bergliefhebbers. Deze gezinsvriendelijke skigebieden, gelegen in het Parc Naturel Régional des Pyrén&es Catalanes, bieden het hele jaar door talloze activiteiten: 

  • Skiën en snowboarden in de winter,
  • Wandelen in de mildere maanden. Bewegwijzerde paden leiden door bossen, valleien en bergtoppen en bieden een prachtige onderdompeling in de Pyreneeën.
  • Mountainbiken en fietsen op bergpaden en wegen
  • Thermalisme. De regio staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, met kuuroorden als Llo of St Thomas les Bains, waar je kunt ontspannen na een dag vol activiteiten.
  • Vliegen en luchtsporten om de berg van bovenaf te bekijken ;))

De mooiste campings à Perpignan

Derniers articles

 
Canet-en-Roussillon

Wat te doen in Canet en Roussillon tijdens de vakantie?

 
Saint-Cyprien

Wat te doen in Saint-Cyprien tijdens de vakantie?

 
De Barcarès

Wat te doen in Le Barcarès tijdens de vakantie

 
Argelès-sur-Mer

Wat te doen in Argelès-sur-Mer tijdens de vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie