Een merk easyvoyage
Gard

De mooiste dorpjes in de Gard

Gepubliceerd op: 4 janv. 2024

Deze week wilde ik jullie vertellen over een crush die ik deze zomer heb gehad, het departement Gard! Tijdens mijn rondreis langs Franse campings heb ik een aantal prachtige regio's van Frankrijk ontdekt, en het is waar dat ik gewonnen ben voor de Gard, die prachtige en zeer gevarieerde landschappen heeft, evenals typische dorpjes, die zijn uitgeroepen tot mooiste dorpjes van Frankrijk. Wil je ze ontdekken? Volg de gids!

Toerisme in La Roque-sur-Cèze en de watervallen van Sautadet

Plus beau village de France, la Roque-sur-Cèze is een dorp hoog boven de grond, omringd door wijngaarden. Geen kinderwagens! Kinderen worden in rugzakken gedragen door hun ouders, want de macute;diéval  bestaat uit geplaveide paden waarlangs toeristen naar het hooggelegen kasteel lopen. Er zijn een aantal cafés en snackbars in het dorp voor lunch en diner, evenals een groot restaurant bij de ingang van het dorp, aan de Cèze.

De mooiste dorpjes in de Gard  -  visuel 1/1

Maar de echte aantrekkingskracht van La Roque-sur-Cèze is de nabijheid van de Cascades du Sautadet. Een echt natuurjuweeltje, de rustige Cèze stroomt langs de wijnranken en breekt dan uit in krachtige watervalletjes die uitkomen in kloven vol poelen en gevaar. De plek is zo gevaarlijk dat er elk jaar toeristen sterven! Maar dat weerhoudt vakantiegangers er niet van om in de poelen van water en rotsen te springen die steeds hoger oprijzen. Beneden vinden toeristen de sérennité van een rustig Cèze, met stranden en kleinere rotsen, tegenover de Passende naam camping; de Cascades !

De mooiste dorpjes in de Gard  -  visuel 1/1

Als je wilt genieten van de watervallen van Sautadet en het dorp La Roque-Sur-Cèze, is er natuurlijk geen betere manier dan daar te zijn? Wij raden je aan te verblijven op de 4* camping Les Cascades, met directe toegang tot de rivier de Cèze en de Cascades du Sautadet.

Het dorp Aiguèze en de Gorges de l'Ardèche

Geklasseerd als het mooiste dorp van Frankrijk, heeft Aiguèze de bijzonderheid dat het in het departement Gard ligt, maar uitkijkt over de rivier;re Ardèche en het dorp van Saint-Martin-d'Ardèche.
Aiguèze wordt omringd door wijngaarden en heeft een echt dorpsleven, met een centraal plein waar het bruist van de pétanque-spelers, en prachtige steegjes waar het goed verdwalen is.
Aan de voet van de rivier biedt de Ardèche een dé de canoë en kajakken, net als op de plage de Sauze dat alle zeilers die net van de Gorges de l'Ardèche komen. Je kunt ook waterfietsen huren of op zoek gaan naar mooie rotsen om vanaf te springen terwijl je de kajaks onder dompelt!

De mooiste dorpjes in de Gard  -  visuel 1/2
De mooiste dorpjes in de Gard  -  visuel 2/2

Wat als we naar Saint-Martin d'Ardèche zouden gaan, naar êer in het hart van de nautische activiteit van Ardèche? Wat dacht u van de prachtige 3*-camping Le Pontet in Saint-Martin d'Ardèche. Zwembad, waterglijbaan, pierenbad of Ardèche; de keuze is aan u ;))

Ontdek Pont-Saint-Esprit en Uzès

Tijdens onze reis door de Gard bezochten we grotere plaatsen zoals Pont-Saint-Esprit en Uzès. Uzès wordt omringd door wijngaarden, olijfbomen en garrigue. Uzès wordt omringd door wijngaarden, olijfbomen en garrigue en is een van de meest toeristische steden van het departement. Het heeft een prachtige kathedraal, straten die typisch zijn voor zuidelijke steden, prachtige fonteinen en een grote markt;En kinderen bezoeken graag de beroemde Haribo snoepfabriek. Bovendien ligt het op een steenworp afstand van de beroemde Pont du Gard.
Minder bekend is Pont-Saint-Esprit, dat op  markt brengt kleine onafhankelijke producenten en kledinghandelaren uit Azië samen. Er is voor elk wat wils.

De mooiste dorpjes in de Gard  -  visuel 1/1

Voor accommodatie zijn de camping 3* le Barralet, à op 4 km van de Pont du Gard,  is een geweldige manier om uit te stralen in het hart van de Gard. Het kijkt uit over de Gorges du Gardon, waardoor u culturele ontdekkingen en watersport kunt combineren.

Is mag: Thu Jan 04 2024 18:11:13 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Le Barralet Languedoc-Roussillon - Collias visuel 1/1
Camping Le Barralet
SUPER DEAL
Le Barralet Languedoc-Roussillon - Collias visuel 1/1

Stacaravan 2 pers.

Opgegraven Campings.com

350

7 Nuits

Zie de aanbieding

Sommières, een middeleeuws dorp, en Villevielle

Naar de kust toe mag je de prachtige middeleeuwse stad Sommières niet missen. Sommières is het toneel van vele festivals en is doordrenkt van lokale tradities: Camargue tradities gebaseerd op paarden en stieren, votief festivals met stieren die door de straten rennen, nachtmarkten in de zomer, en diaconale festivals met historische reënactments om de grote kermissen van weleer te herbeleven...
Het kleinere buurstadje Villevielle heeft een mooi architecturaal erfgoed met zijn kasteel, en de molen van Villevielle houdt de traditie van olijfolie in stand door zijn passie voor de olijfboom.

De mooiste dorpjes in de Gard  -  visuel 1/1

Tussen twee lokale festivals of twee stierenrennen door kunt u genieten van een rustig moment op de prachtige 5* camping Domaine de Massereau, Sommières.

Vakantie aan de kust: le Grau-du-Roi en Aigues-Mortes

Tot slot, voor de strandliefhebbers, sluiten we onze rondreis door de Gard af met twee niet te missen badplaatsen in de Camargue  en Languedoc-Roussillon: de Grau-du-Roi en de jachthaven, evenals de prachtige Aigues-Mortes  en zijn arènes. En omdat een video meer zegt dan duizend woorden, klik je op de 2 afbeeldingen hieronder voor een video van deze steden!

.
De mooiste dorpjes in de Gard  -  visuel 1/1

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie