Een merk easyvoyage
Loire Atlantique

Reis van een week in Loire-Atlantique

Gepubliceerd op: 5 févr. 2024

Bijgewerkt: 20 févr. 2024

De Loire-Atlantique is een regio vol activiteiten en bezienswaardigheden. Als je een week wilt doorbrengen met familie, vrienden of alleen met z'n tweeën, zul je niet teleurgesteld worden! Er is voor elk wat wils en je zult geen tijd hebben om alles te doen! We hebben een bomvol programma voor je.

Dag 1: Châteaubriant

Van de Middeleeuwen, de Renaissance tot nu heeft het Château de Châteaubriant vele veranderingen ondergaan. Dit kasteel, dat de tand des tijds en de geschiedenis heeft doorstaan, is een echt wonder om te bezoeken. Neem deel aan een rondleiding en ontdek wat deze muren hebben meegemaakt. Bekijk de vergulde kamer en zijn legende, waar een moord zou hebben plaatsgevonden…

Reis van een week in Loire-Atlantique  -  visuel 1/1

Dag 2: Het Grand Blockhaus museum

Ontdek de geschiedenis van het Grand Blockhaus in het museum. Het Grand Blockhaus werd namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog als villa gebouwd zodat het 4e Rifle Regiment van de Franse marine het terrein op 11 mei 1945 kon bezetten. Je zult zeker onder de indruk zijn van dit ingenieuze monument, dat je onderdompelt in de geschiedenis.

Dag 3: Het huis aan het Lac de Grand-Lieu

La Maison du Lac de Grand-Lieu is een ervaring die je niet mag missen. Dit charmante huis tegenover een meer is gewijd aan het verbeteren van waterrijke omgevingen en het vergroten van het bewustzijn van de noodzaak om de biodiversiteit te beschermen. Dit bezoek bestaat uit drie etappes. Eerst is er het expositiecentrum, tot leven gebracht met leuke decors en multimedia, dan de wandelroute waar je een sublieme gezellige sfeer en een prachtig landschap kunt ontdekken, en tot slot het voormalige jachtslot van de beroemde parfumeur Guerlain!

Dag 4: Nantes

Nantes is een van de mooiste steden in Loire-Atlantique. Deze dynamische stad barst van de activiteiten en bezienswaardigheden. e Jules Verne, bezoek de Cathédrale Saint-Paul et Saint-Pierre de Nantes… Een ding is zeker, je zult je niet vervelen tijdens je dagjeà Nantes!

--> Découvrez les Machines de l ïle à Nantes

Reis van een week in Loire-Atlantique  -  visuel 1/1

Dag 5: Guérande en zijn zoutpannen

Zoals je misschien al hebt geraden, komt het beroemde Guérande zout uit de stad Guérande! Tijdens je bezoek kun je een rondleiding krijgen over de zoutpannen en te weten komen hoe het zout wordt geproduceerd en gewonnen. De stad Guéacute;rande is ook een heel mooi middeleeuws stadje waar je de beroemde Bretonse crêpes kunt proeven. Betreed de stadsmuren en ontdek hoe de Romeinen zich hier vestigden en hoe deze vestingwerken werden gebouwd en tot op de dag van vandaag hebben overleefd!

Reis van een week in Loire-Atlantique  -  visuel 1/1

Dag 6: Het museum van Vignoble Nantais

Het Musée du Vignoble Nantais is een must-see! Deze streek staat bekend om de kwaliteit van zijn wijn en deze kunst is veel meer dan een traditie geworden! Tijdens je bezoek leer je op een leuke en interactieve manier alles over het productieproces en de verschillende methodes die worden gebruikt om de best mogelijke wijn te verkrijgen. Het Musée du Vignoble Nantais wacht op je!

Dag 7: Kasteel van Clisson

Je zult dol zijn op de Clisson château! Het is de perfecte weergave van een sterk château en je kunt er een château ontdekken dat wordt gekenmerkt door geschiedenis. Het werd in de twaalfde eeuw gebouwd door de familie de Clisson en was een strategisch punt voor het hertogdom Bretagne. Zelfs na een brand tijdens de oorlog in de Vendée staan de muren nog overeind, zij het een beetje beschadigd. Je kunt dit fort en zijn verdedigingsmiddelen ontdekken en er een leuke tijd aan beleven!

Reis van een week in Loire-Atlantique  -  visuel 1/1

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie