Een merk easyvoyage
Nantes

Ongelooflijk project: de Machines de l'Ile in Nantes

Gepubliceerd op: 19 oct. 2023

Bijgewerkt: 15 févr. 2024

De machines op het eiland, een volledig vernieuwend artistiek project, zijn een concept dat voortkomt uit de verzonnen werelden van Jules Verne, het mechanische universum van Leonardo da Vinci en de industriële geschiedenis van de stad Nantes. De site is ontworpen door Pierre Orefice en François Delarozière.

Video van Les Machines de l'île

Is mag: Thu Oct 19 2023 20:22:26 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Ongelooflijk project: de Machines de l'Ile in Nantes  -  visuel 1/1

Het concept van de île machines is om door middel van mécanics de concepten van de levenden te laten zien. Als esthetisch statement moet de beweging worden begrepen, of de machine deze nu tegenhoudt of niet.

De grote olifant van de Machines de l'île

In deze in 2007 geopende expositie- en animatieruimte kun je in de buik van een méphant mécanic van 12 mètres hoog (gelijk aan 4 verdiepingen!), die plaats biedt aan 50 mensen en elke dag 900 meter per uur over de esplanade cirkelt. Bezoekers, pas op! De léphant besproeit je met zijn slurf ;))

De wandeling op de Grand Eacute;léphant duurt ongeveer 30 minuten en beslaat een speciaal gedeelte van het Parc des Chantiers. Bezoekers genieten van een uitzonderlijk uitzicht over het park. Met een gematigd tempo biedt deze tocht een vredige ervaring, zodat u het omringende landschap volledig kunt bewonderen.

De sfeer wordt onderbroken door de vrolijke kreten van kinderen die zich vermaken bij de waterspelen, hoewel deze onzichtbaar blijven vanuit de hoogte.

De machinekamer

De Galerie des Machines presenteert zich als een dynamische ruimte waar een indrukwekkend bestiarium van machines tot leven komt. Het fungeert als een experimenteel laboratorium voor de creaties van de werkplaats van La Machine, waar elke machine wordt getest en gepresenteerd aan het publiek.

Uw ontdekkingstocht verloopt in twee verschillende fasen. Zodra je het eerste deel van de galerie betreedt, word je uitgenodigd om de mysteries van deze intrigerende machines te ontrafelen. Een voor een onthullen de machinist-animators de machines, incarnaties van dieren of fantasiewezens. Geleidelijk aan wordt de visie van het Arbre aux Hérons voor je gematerialiseerd, van eerste schetsen tot dynamische demonstraties, die de evolutie van het project in de loop der tijd illustreren.

De geestdrift en het enthousiasme van elke machinist weten je te boeien. Wat een vreugde is het voor de bevoorrechte enkeling, die van tevoren is geselecteerd, om deze creaties tot leven te helpen brengen! Stiekem wil iedereen de animator zijn die de rups tot leven wekt, die de nonchalante luiaard in beweging brengt of die deelneemt aan de sierlijke vlucht van het nijlpaard uit kleine peulen!

Wanneer je het ballet van de machines hebt bewonderd, laat je dan leiden naar de tropische kas. Hier rusten andere machines vredig uit te midden van weelderige exotische vegetatie.

Ongelooflijk project: de Machines de l'Ile in Nantes  -  visuel 1/1

De carrousel van de onderwaterwerelden

De Carrousel van onderwaterwerelden is een eerbetoon aan de maritieme wereld van Nantes en de verhalen en legenden die zeelieden en navigators meebrachten uit verre landen. 

Deze magische ruimte is waar de denkbeeldige wereld van Jules Verne echt tot leven komt, met zijn magische creaties en fantastische dieren die klaarstaan om je uit te nodigen voor een onvergetelijk avontuur. In 2014 werd deze unieke attractie bekroond met de prijs voor 's werelds meest originele attractie tijdens de Thea Awards.

Carrousel uniek in de wereld, het’is een manège van bijna 25 mètres hoog! De drie verdiepingen zijn de thuisbasis van een schat aan zeedieren, waaronder gigantische krabben, vliegende vissen en rode inktvissen! Bezoekers navigeren tussen de zeebodem, het rijk van de afgrond en de oppervlakte.

Op het bovenste niveau navigeer je tussen boten, zeeschelpen, zeepaardjes en vliegende vissen, terwijl je geniet van een uitzonderlijk uitzicht op Nantes en de Loire. Het tussenniveau dompelt je onder in de afgrond, een wereld bevolkt door mysterieuze zeedieren die baden in een betoverende, heldere sfeer. Het lagere niveau neemt je mee op verkenningstocht door de diepten van de oceaan, waar dieren en exploratievoertuigen zoals de minionderzeeër en de doosvis leven.

De Reigerboom, nog in de planningsfase

De machines van de île presenteren hun toekomstige project: de hérons boom, die oorspronkelijk gepland stond voor 2019, wacht nog op financiering. Het is een gemetselde boom van 35 meter hoog met een spanwijdte van 50 meter. Het is een hangende tuin waarin je kunt dwalen door een wereld van magische insecten: rupsen, mieren, mollen, etc.

.

Praktische informatie

Magische, férique en mécanische wereld, de machines van de île verwelkomen u het hele jaar door, behalve in januari voor de jaarlijkse sluiting.

Vanaf 9,5€ voor reizen in Grand Éléphant, vol tarief. Er zijn speciale aanbiedingen voor mensen met een handicap, 4-17-jarigen, studenten, werkzoekenden en gezinnen.

Waar overnachten om de Machines de l'Ile te zien?

Is mag: Thu Oct 19 2023 20:22:26 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Nantes Camping Pays de Loire - Nantes visuel 1/1
Camping Nantes Camping
SUPER DEAL
Nantes Camping Pays de Loire - Nantes visuel 1/1

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

782

7 Nuits

Zie de aanbieding

De mooiste campings à Nantes

Derniers articles

 
Noirmoutier-en-Île

Wat kun je doen op vakantie op het eiland Noirmoutier?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie