Een merk easyvoyage

Wat dacht je van een bezoek aan de Haute-Savoie op de fiets 🚴 over vlakke wegen?

Gepubliceerd op: 29 mars 2024

Wanneer je aan Haute-Savoie denkt, denk je aan bergen, en wanneer je aan mountainbiken denkt, denk je aan Tour de France-renners en beklimmingen van mythische cols! Ja, dat is waar het allemaal om draait, maar fietsen in de Haute-Savoie kan ook geweldige routes bieden, en niet per se met veel hoogteverschil. Neem bijvoorbeeld Annecy en het meer! Er loopt een fietspad helemaal omheen, met ongelooflijke landschappen en regelmatige stops om je voeten of je hele lichaam, afhankelijk van het seizoen, onder te dompelen in het kristalheldere water van het meer. En voor degenen die nog steeds een beetje zenuwachtig zijn bij het idee om een week lang op pad te gaan om de Haute-Savoie per fiets te ontdekken, is er de optie om op een elektrische fiets te rijden. Dus geen paniek, hier zijn een paar makkelijke, vlakke routes om de Haute-Savoie op de fiets te ontdekken, in je eigen tempo, zodat je niets mist van deze droomregio. De eerste pedaalslag zal het zwaarst zijn. Daarna ben je op jezelf aangewezen 🚴.

Rondleiding over het meer van Annecy

Wat dacht je van een bezoek aan de Haute-Savoie op de fiets 🚴 over vlakke wegen?  -  visuel 1/1

Vue sur le lac dœAnnecy depuis le col du Forclaz

Hoogte: 300 mètres
Afstand: 42 km ongeveer
Hoogte: 450 mètres

Deze schilderachtige wandeling rond het meer van Annecy is een van de meest de moeite waard in de regio, vooral dankzij de ; het bijna permanente uitzicht over het meer en à een deel van de route loopt via een van de eerste groene wegen van het land.
Voor de beste ervaring volg je de route met de klok mee, beginnend bij Annecy. Begin vroeg in de ochtend om de hitte te vermijden. Na een korte klim naar Chavoire sla je bij de vierde kilometer de hoofdweg af in de richting die wordt aangegeven door een bord. Vergeet je zwemkleding niet 👙 voor een duik in het meer.
Onderweg heb je toegang tot een paar drinkplaatsen: bij het oude station van Bredannaz, evenals een fontein na de Duingtunnel en à St-Jorioz.
Uw périple eindigt met een omweg langs de haven van Annecy en het oversteken van de passerelle des Amours ♥️, die u terugbrengt naar de gazons van de Pâquier voor een idyllische afsluiting.

Groene route Annecy - Albertville

Wat dacht je van een bezoek aan de Haute-Savoie op de fiets 🚴 over vlakke wegen?  -  visuel 1/2
Wat dacht je van een bezoek aan de Haute-Savoie op de fiets 🚴 over vlakke wegen?  -  visuel 2/2

Niveau: 350 m - positief: 245 m
Afstand: 45 km ongeveer
Inclusief Fietsroute: 34 km tussen Annecy en Ugine
en Gedeelde weg: 11 km tussen Ugine en Albertville

.

Wandel over de voie verte die Annecy à Albertville verbindt, een route die langs de oude spoorlijn loopt en garant staat voor een veilige en grotendeels vlakke rit te midden van gevarieerde landschappen. Dit gedeelte is een voortzetting van je wandeling rond het meer van Annecy op de vorige dag, ook al volgt de route hetzelfde circuit.
De Belle Via, die dezelfde groene route volgt, slingert door de gemeenschappen en stranden van de westelijke oever, tussen Verriers-du-Lac en Talloire. Het volgt de route van de oude stoomtrein naar de bron van het meer van Annecy.
Het gemakkelijke, onbelemmerde pad voert je door charmante kleine dorpjes.
Rijd vervolgens naar Ugine en Albertville, afwisselend via de groene weg en delen van de departementale weg naar à Albertville.

Fietsroute van het meer van Genève naar de Mont Blanc

Dénivelé : 50 mètres
Afstand : 16 km ongeveer
Hoogte : mètres


Verken een gedeelte van het fietspad dat van Léman naar Mont-Blanc loopt en kies voor een vlakker gedeelte, zoals de sector tussen Bonneville en Cluses, à door de Arvevallei. Het is een geweldige optie voor een tocht van een halve of een hele dag, met voldoende tijd om de bezienswaardigheden onderweg te verkennen en te genieten van het landschap zonder je te haasten. Deze route gaat grotendeels over de groene weg.
Start de route bij het station van Bonneville, waar u 5 kilometer langs de spoorlijn loopt. Uw route voert u over de vlakte van de Arve, omgeven door prachtige landschappen met op de achtergrond de wijngaarden van de Ayze.
Vervolgens bereikt u Marignier voordat u het kanaal Nant du Dard volgt en vervolgens langs de Arve loopt. Uw tocht eindigt bij de Pont Vieux de Cluses, een charmante afsluiting van deze prachtige wandeling.

Is mag: Fri Mar 29 2024 18:00:17 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Le Relais du Leman Rhône-Alpes - Messery visuel 1/1
Camping Le Relais du Leman
SUPER DEAL
Le Relais du Leman Rhône-Alpes - Messery visuel 1/1

Chalet 4 pers.

Opgegraven Campings.com

506

7 Nuits

Zie de aanbieding

Is mag: Fri Mar 29 2024 18:00:17 GMT+0100 (Central European Standard Time)

La Ferme de la Serraz Rhône-Alpes - Doussard visuel 1/1
Camping La Ferme de la Serraz
SUPER DEAL
La Ferme de la Serraz Rhône-Alpes - Doussard visuel 1/1

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

555

7 Nuits

Zie de aanbieding

Ontdek de Vallée Verte via een route met het label "Vélo et Fromages" 🧀

Dénivelé natif: 300 m - positief: 260 m
Afstand: 20 km ongeveer
Hoogte: tussen 700 en 1000 m&ètres

.


Rijd een deel van de Vallée Verte en de route “Vélo et Fromages" vanaf Boëge, via kleine weggetjes en rustige fietspaden à door deze regio, met aankomst in à Vailly.
Op de route kunt u een bezoek brengen (en dus régaler 🧀😋):
&rar; La fromagerie du GAEC Le chalet à Boëge. De boerderij verwelkomt je elke dag voor een smakelijke en leerzame ervaring en is bijvoorbeeld getuige van de productie van Abondance-kaas (vergeet niet van tevoren te reserveren). Rondom de boerderij vind je mooie wandelpaden als je de Voirons te voet wilt verkennen.
De kaasmakerij van GAEC Le Plâne à Saint-André-de-Boëge. Naast hun assortiment boerenkazen, waaronder reblochon, tomme en abondance, biedt de boerderij ook een selectie regionale producten, zoals Savoie-wijn en honing.
La Fruitière de Bogève (à Bogève, évidemment 😀) onderscheidde zich door het winnen van de gouden medaille op het Concours Agricole de Paris in 2018, een prestigieuze onderscheiding voor haar Savoie BOB zuivel Reblochon.
La ferme du Mont Forchat à Lullin. Behalve dat de boerderij het hele jaar door boerenkaas verkoopt, kun je hier ook 4 keer per jaar vacuümverpakt vlees kopen, rechtstreeks van het slachthuis.
La Ferme du Petit Mont à Bellevaux nodigt je uit voor een à onderdompelende ervaring in het hart van het boerenleven in de bergen. Hier kun je niet alleen verse producten van de boerderij kopen en proeven, maar maak je ook kennis met het dagelijkse leven van een Alpenboer. Ontdek de geheimen van het kaasmaken en bezoek de boerderijdieren. De boerderij is gespecialiseerd in de productie en verkoop van geitenkaas, vleeswaren en jam, en biedt een echte smaak van de bergen.

Langs de Rhône, op de ViaRhôna

Dénivelé natif: 420 m - positief: 320 m
Afstand: 30 km ongeveer
Hoogte: tussen 260 en 620 mètres

.


Geniet van een relatief vlakke route langs de Rhône van Seyssel naar Vulbens (richting Zwitserland) via de ViaRhôna, die bekend staat om zijn toegankelijke routes en rivierlandschappen en om het prachtige uitzicht over de Rhône. Het enige nadeel is dat de route soms over vrij ruwe wegen gaat. Pas dus op met kinderen of fietsers met weinig ervaring
Een van de schoonheden van de route is de schitterende Défilé de l’Ecluse, een smalle bergkam waar de Rhône het Juragebergte kruist!

.

Rond het meer van Genève

Wat dacht je van een bezoek aan de Haute-Savoie op de fiets 🚴 over vlakke wegen?  -  visuel 1/1

Vue panoramique de la ville de Vevey sur le lac Léman avec les vignobles de la célèbre région viticole du Lavaux

Level: geen
Afstand: Ca. 15 km (heenreis - zelfde op terugreis) vanaf Nernier & Thonon
Hoogte: 400 mètres


Verken de oevers van het Léman meer, het grootste meer van Europa, tussen Frankrijk en Zwitserland. Je ontdekt de betoverende middeleeuwse dorpjes Yvoire en Nernier, maar je kunt ook even stoppen om te zwemmen bij prachtige stranden zoals Excenevex. De wegen zijn vlak en bieden een spectaculair uitzicht op het meer.
Vanuit Nernier à Yvoire rijdt u langs het meer genietend van het uitzicht. Neem in Yvoire de tijd voor een wandeling door dit middeleeuwse dorp, dat is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk.
Bij het verlaten van Yvoire volgt u het fietspad richting d’Excenevex.
Na een fietstocht langs de vestingmuren leidt het fietspad naar de Domaine de Rovorée, met een landhuis aan het meer, omheinde huisjes aan zee en eeuwenoude eikenbomen. Het is een heerlijke plek om met het hele gezin van te genieten.
Volg het fietspad en bewonder het meer vanuit verschillende hoeken. Je ontdekt het enige natuurlijke zandstrand bij Léman àx. Geniet van een frisse duik! 👙
Vervolg de verteweg die langs camping Excenevex loopt en volg de borden naar Sciez.
Wie dat wil, kan doorrijden naar het kuuroord Thonon-les-Bains.

Annemasse naar Genève via de groene route

Wat dacht je van een bezoek aan de Haute-Savoie op de fiets 🚴 over vlakke wegen?  -  visuel 1/1

Dénivelé : 50 mètres 😀
Afstand : 10 km ca à l’aller
Hoogteligging : 400 mètres
Eindig je week met een ontspannen wandeling vanuit Annemasse à Genève, waarbij je de voie verte volgt die de twee steden met elkaar verbindt. Het is een vlakke, aangename route, perfect om je verkenningstocht af te ronden. Het is een perfecte route voor gezinnen.


Op uw weg kunt u de Mont Salève zien en soms zelfs de Mont Blanc! Het pad is veilig en vrij van verkeer, met informatiepanelen en markeringen om u te helpen navigeren.
Na de grensovergang 🇫🇷/🇨🇭pour komt u aan bij à Genève, een internationale stad aan de oevers van het meer van Léman, bekend om zijn Jet d'Eau, musea en groene ruimten. De route brengt je rechtstreeks naar het hart van de stad, naar de beroemde Pâquis baden!

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie