Een merk easyvoyage

Haute-Savoie Autrement

Welkom in de Haute-Savoie, een Alpendepartement waar natuurliefhebbers zich kunnen onderdompelen in een uniek ecologisch avontuur. Ontvlucht de drukte van het toerisme en ontdek een bestemming die milieubehoud combineert met ontdekkingsreizen. De Haute-Savoie, bekend om zijn majestueuze bergen, kristalheldere meren en pittoreske dorpjes, biedt de perfecte achtergrond voor een onvergetelijke outdoorvakantie.

Paden in het natuurreservaat Roc du Chère

Verken de ongerepte paden van de Réserve Naturelle du Roc du Chère, waar flora en fauna gedijen in een groene omgeving. Verlaat de traditionele toeristische routes en ontdek de wilde schoonheid van de bergen. Wandel door weelderige bossen, adem de zuivere berglucht in en geniet van adembenemende panorama's.

Start uw avontuur vanuit het dorp Talloires, aan de oevers van het meer van Annecy. Volg de borden naar de Réserve Naturelle du Roc du Chère. Een goed gemarkeerd pad voert je door weelderige groene weiden en dichte bossen naar de top, waar je een panoramisch uitzicht hebt over het meer en de omringende bergen.

Haute-Savoie Autrement  -  visuel 1/1

Réserve Naturelle du Roc du Chère

Geheime meren in de Haute-Savoie

Verlaat de drukte van het toerisme en ontdek een groot aantal ongerepte meren. Een van de vele verborgen schatten is Lac d'Anterne, een vredige plek omringd door majestueuze bergtoppen. Neem een duik in het kristalheldere water van Lac de Lessy, een oase van rust midden in de bergen. Deze ongerepte locaties bieden een ideaal uitje voor wie op zoek is naar sereniteit en natuurlijke schoonheid.

Toegang tot Lac d'Anterne: Vanaf de Col de la Colombière. Wandel door schilderachtige bergweiden en bergkammen om dit geïsoleerde meer te bereiken dat verscholen ligt tussen rotsachtige bergtoppen. De wandeling biedt een uitzonderlijk uitzicht op de omringende bergen.

Toegang tot Lac de Lessy: Begin de wandeling vanaf de Col de la Buffaz, vlakbij La Clusaz. Doorkruis betoverende bossen en alpenweiden om dit vredige meer te bereiken, omringd door majestueuze bergtoppen.

Haute-Savoie Autrement  -  visuel 1/1

Lac de Lessy

Bivak in Grand-Bornand

Geniet van een onvergetelijke bivakervaring in Grand-Bornant. Dompel jezelf onder in de magie van de besneeuwde nachten van de Alpen, kamperend in een kant-en-klare omgeving. Geniet van de intimiteit van de natuur met respect voor het evenwicht. Le Grand-Bornant biedt een tijdloos intermezzo, een medeverantwoordelijk avontuur dicht bij de natuur.

Ga naar het kleine gehucht Grand-Bornand. Volg vanaf hier de wandelpaden naar de alpenweiden. Zoek een geschikte bivakplaats met uitzicht op de bergen. Respecteer de plaatselijke regels en zorg ervoor dat je al je materiaal inpakt om de impact op het milieu te minimaliseren.

Haute-Savoie Autrement  -  visuel 1/1

La Grand-Bornand

Kanoën op de Fier en andere wateractiviteiten

Ontdek de geneugten van het water door te kanoën op de Fier, een authentieke en ecologische vaarervaring. Peddel en verken het ongerepte landschap langs deze rivier. Liefhebbers van andere wateractiviteiten kunnen paddleboarden op het meer van Annecy of kajakken op de Dranse, boeiende alternatieven om het kristalheldere water van de regio op te snuiven.

Voor de kanovaarders op de Fier begint uw avontuur in Annecy. Kano of kajak de rivier de Fier af en ontdek de ongerepte schoonheid van de kloven. Voor peddelen op het meer van Annecy zijn er talloze verhuurpunten aan de stranden van de stad. Voor kajakken op de Dranse vertrek je vanuit Thonon-les-Bains en volg je de rivier door afwisselende landschappen.

Deze routes bieden een verscheidenheid aan ervaringen, van bergwandelingen tot rustig varen op kristalhelder water. Zorg ervoor dat u tijdens uw reis de weersomstandigheden controleert en de omgeving respecteert.

Haute-Savoie Autrement  -  visuel 1/1

Rivière Fier

Lokale gastronomie

Bezichtig plaatselijke markten, zoals in Annecy, om regionale producten te proeven en de plaatselijke landbouw te steunen. Kies restaurants die zich inzetten voor een ecologische benadering, zoals La Ferme de l'Alpage, waar milieuvriendelijke producten worden gepresenteerd.

Haute-Savoie Autrement  -  visuel 1/1

Marché d'Annecy

laatste artikelen

Essentiële zaken

Hoe daar te komen ?

Met de fiets: Fietsliefhebbers kunnen voor een vlotte aankomst kiezen voor de goed ontwikkelde fietsroutes. Het netwerk van fietspaden, zoals de Véloroute des Lacs, biedt een schilderachtige tocht door de regio. Je kunt ook de trein nemen met je fiets vanaf stations zoals Gare de Chambéry-Challes-les-Eaux, dat faciliteiten heeft voor fietsers. 

Met de trein: Reis op een ecologisch verantwoorde manier door te kiezen voor de trein. Het station van Annecy, in het hart van de Haute-Savoie, is een ideaal aankomstpunt. Spoorverbindingen bieden een milieuvriendelijke manier om het Alpenlandschap te verkennen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Met de bus: De regionale busnetwerken, zoals de intercitylijnen van het Lihsa-netwerk, bieden handige verbindingen door de Haute-Savoie. Het busstation van Annecy is een centraal punt voor wie de voorkeur geeft aan busvervoer, met verbindingen naar verschillende bestemmingen in de regio. 

Met het vliegtuig: Als je ervoor kiest om te vliegen, geef dan de voorkeur aan het vliegveld van Genève, dat vlakbij de Haute-Savoie ligt. Vanaf daar brengen pendelbussen en treinverbindingen je gemakkelijk naar je bestemming. Om je impact op het milieu te verminderen, kun je overwegen je koolstofuitstoot te compenseren. 

Met de auto: Als u kiest voor de flexibiliteit van een auto, stimuleer dan autodelen en kies voor auto's met een lage uitstoot. Verken schilderachtige snelwegen zoals de A40, maar houd ook rekening met alternatieve routes om minder bekende landschappen te ontdekken. 

Door de voorkeur te geven aan deze milieuvriendelijke vervoersmiddelen helpt u de natuurlijke schoonheid van de Haute-Savoie te behouden terwijl u op een verantwoorde manier reist. Of je nu wandelpaden, fietspaden of het openbaar vervoer gebruikt, je aankomst zal net zo milieuvriendelijk zijn als je verblijf.

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie