Een merk easyvoyage
Giens

Een week op het schiereiland Giens

Gepubliceerd op: 20 juil. 2023

Bijgewerkt: 30 janv. 2024

Rijd naar de Côte d'Azur om Presqu'île de Giens te ontdekken. Wij garanderen met kristalhelder water dat je ademloos achterlaat. Je zult je verbazen. Het ligt ten zuiden van Hyères en ten westen van Toulon. een schiereiland dat met het vasteland is verbonden door een barrièrestrand. Om optimaal te genieten van je vakantie te maken en hier een onvergetelijk verblijf door te brengen, hebben we een kort Om optimaal van je vakantie te genieten en een onvergetelijk verblijf te hebben, hebben we een weekprogramma met activiteiten op en rond het schiereiland samengesteld.

Dag 1: Volg een kitesurfcursus

Om je dag te beginnen kun je net zo goed helemaal los gaan en een watersport proberen die je misschien nog nooit hebt meegemaakt! Kitesurfen is een sport waarbij je over het water glijdt terwijl je wordt voortgetrokken door een vlieger die aan een harnas is bevestigd en wordt voortgeduwd door de wind. We raden je aan het kitesurfen uit te proberen op het strand van l'Almanarre, dat bekend staat om zijn golven en westenwind. Het is gemakkelijk te leren en je zult veel plezier en sensatie beleven! Als deze sport je niet aanspreekt, zijn er genoeg andere sporten op hetzelfde strand. Dus waarom zou je de sprong niet wagen?

Je kunt naar het KiteCenter midden in het Presqu’île de Giens.

Dag 2: Een dagje naar het strand

Wat dacht je van wat gezelligheid op deze tweede dag? Ga naar de plage de l’Anse du four à Chaux! Snuif de frisse lucht op en geniet van een volle dag in de zon, ontspannend op zand zo ver het oog reikt. Dit strand staat bekend als een van de mooiste stranden van de Middellandse Zee. Het kristalheldere water en de ongetemde schoonheid zullen je verrukken en je meenemen op een reis van een dag.

Ga ook naar het strand van Almanarre, dat zich over bijna 5 kilometer langs de zoutweg uitstrekt. Er ligt wit zand op je te wachten en je kunt er veilig zwemmen dankzij de lage waterstand en de strandwachten. Als je geluk hebt, kun je zelfs roze flamingo's zien bij de zoutpannen vlakbij het strand. Op winderige dagen wil je het kitesurfen niet missen.

Dag 3: Bezoek aan de markt van Toulon en Ollioules

Elke ochtend behalve maandag is het markt op Cours Lafayette in Toulon. Deze markt won in 2021 de regionale titel "mooiste markt van Frankrijk", vóór Forcalquier, Menton en Chorges. Dit Provençaalse terroir is de place to be voor zowel inwoners als vakantiegangers. Je vindt er een breed scala aan producten, met name voedingsmiddelen die de Provençaalse keuken vieren, maar ook wijnen en prachtige bloemen!

Bonus: Van maandag tot en met zaterdag vindt 's middags van 15.00 tot 19.00 uur op dezelfde plek de kermismarkt plaats.


In de namiddag kunt u een uitstapje maken naar Ollioules. Dit kleine stadje tussen Sanary en Toulon heeft een echte charme. Dompel jezelf onder in de stad en verken de architectuur die haar grandeur heeft behouden.

Dag 4: Een cultureel bezoek aan Hyères

Laat je op deze 4e dag meevoeren door kunst en cultuur à de villa Noailles à Hyères, centre d’art dérêt national. De tentoonstellingen en evenementen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Je kunt het alleen of met een gids bezoeken.

Om in deze artistieke stemming te blijven, kun je de Hyères City Arts Trail volgen, waarmee je veel kunstambachtslieden en kunstenaars kunt ontdekken terwijl je geniet van het architectonische, visuele en stedelijke erfgoed. De wandeling begint in het stadscentrum, dat rijk is aan geschiedenis en cultuur.
De route is bewegwijzerd op de grond met een plaquette bij de ingang van elke boetiek-werkplaats en strekt zich uit over 2 km. De route kan tot 90 minuten duren. Pas op voor de geplaveide straten, die glad kunnen zijn.

Dag 5: Een dagje Porquerolles op de fiets

L’île de Porquerolles is een magische plek à om dringend te ontdekken. In het noorden van het eiland vind je fijne zandstranden met turquoise water, terwijl je in het zuiden door verborgen baaien kunt wandelen die zeker een bezoekje waard zijn. Het eiland is klein en gemakkelijk per fiets te verkennen! Op het eiland is een klein familiebedrijf “Porquerolles à vélo” die je à de huur van vélos aanbiedt om aan à je behoeften te voldoen. Dus markeer, maak je klaar, rijd en geniet vooral!



Dag 6: Beklimming van de Mont Faron

Wat als je naar de top van de Mont Faron zou gaan voor een adembenemend uitzicht over de stad Toulon? Het is een berg in Toulon met een hoogte van 584 m die uitkijkt over de stad Toulon. Er zijn twee manieren om de top van de Mont Faron te bereiken: neem een pittoreske maar smalle eenrichtingsweg! Of neem de Mérique Méphéen vanuit de stad, wat een originelere en eenvoudigere manier is. Probeer het als je geen hoogtevrees hebt!

Vind meer informatie over de télérique du Faron.

Dag 7: Wandeling langs het kustpad

Maak op je laatste dag een schitterende wandeling over het kustpad van het schiereiland Giens. Slinger je een weg rond het schiereiland en bewonder de schoonheid van de ongerepte, onbedorven natuur en de adembenemende panorama's. Neem tussen de baaien, stranden en haventjes regelmatig een pauze om te genieten van de plaatsen die je aandoet!
Omdat iedereen het kan doen, zijn er verschillende bewegwijzerde paden. De eerste is de gemakkelijkste en verbindt de Tour Fondue met de Badine. Verder naar het westen ligt de sportievere route die La Madrague verbindt met de Port du Niel.


 

De mooiste campings à Giens

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire