Een merk easyvoyage

7 dagen om Cassis en omgeving te ontdekken

Gepubliceerd op: 7 nov. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Gelegen tussen Marseille en La Ciotat is Cassis een parel aan de Middellandse Zee die een bezoek meer dan waard is. Om je te helpen er het beste van te maken, hebben we een lijst samengesteld van dingen die je kunt ontdekken in Cassis en omgeving voor een ontdekkingsweek in Zuid-Frankrijk.

Dag 1: Ontdek de haven van Cassis

De haven van Cassis is natuurlijk DE plek die je niet mag missen bij een bezoek aan Cassis. Wandel door de haven en bewonder de beroemde pointus, de traditionele vissersboten van de Méditerran&e.
Als je zin hebt in een zoete traktatie, moet je de beroemde traditionele ijsjes van het Casalini huis proberen! Wij raden pistache aan :)

In de baai van Cassis kun je genieten van het strand Grande Mer, een zandstrand. Als je op zoek bent naar een iets wilder strand, vind je l’Anse de l’Arène iets verder naar het oosten.


Om een gezellige avond door te brengen, raden we u aan een wandeling te maken over de Quai Calendal, die verandert in een ware Quai des artistes. Elke avond van 18.30 tot middernacht tijdens het zomerseizoen zie je lokale kunstenaars: schilders, fotografen, portretschilders, enz. die de haven verlevendigen door hun creaties tentoon te stellen.

Dag 2: Toeren over de Route des Crêtes

Tijdens uw bezoek à Cassis op de côte provençale, moet u de route des Crêtes boven Cassis nemen. Je klimt langzaam en geniet van adembenemende uitzichten over Cassis. Veel uitkijkpunten zijn toegankelijk via deze weg, en je parkeert min of meer gemakkelijk langs de kant van de weg, afhankelijk van het seizoen.

De route des crètes volgend, komt u langs de stranden van La Ciotat: Grande Plage, Plage Lumière, Calanque de Figuerolles…

Voor accommodatie ligt camping La Baie des Anges op slechts 800 m van het strand.

La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1
Camping La Baie des Anges
SUPER DEAL
La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1

De camping Baie des Anges is een luxe familiecamping in La Ciotat, in de regio PACA. Dit is een prachtige camping op slechts 800 meter van de zee, die schaduwrijke plaatsen tussen water en groen biedt, onder de zuidelijke zon.

De camping heeft een uitzonderlijk waterpark, bestaande uit een groot sportzwembad van 25 m2 met een dubbele glijsensatie die het geluk van volwassenen maar ook van kinderen maakt. Voor de kleintjes is een peuterbad beschikbaar, zodat ze zich kunnen vermaken in hun eigen kleine zwembad.

Een fitnessruimte en bodybuilding is beschikbaar voor vakantiegangers die fit willen blijven tijdens de vakantie. Het is een cardio-trainingsruimte volledig uitgerust en gratis toegang vanaf 18 jaar. De kamer is voorzien van airconditioning en uitgerust met essentiële en essentiële machines zoals elliptische trainers, roeiers of loopbanden.

Voor degenen die liever ontspanning en anders voor zichzelf zorgen, is er een schoonheids- en wellnessruimte die volledig is gewijd aan ontspanning en esthetiek. Er zijn massages voor optimale ontspanning, lichaams- en gezichtsbehandelingen, evenals haar- en make-updiensten die worden aangeboden door gekwalificeerde professionals.

De goede sfeer speelt zich af op camping Baie des Anges die bij Homair-vakanties hoort. Veel leuke activiteiten worden gehouden voor volwassenen maar ook voor kinderen. Het landgoed biedt thema-avonden en maaltijden, shows, spelletjes in het zwembad, dansavonden of karaoke-avonden. Een miniclub staat ook ter beschikking van kinderen vanaf 6 jaar en belooft sportieve activiteiten, plezier en artistiek dankzij ervaren animators.

De camping biedt verschillende soorten volledig uitgeruste stacaravans met alle comfort die nodig zijn voor een optimale vakantie met familie, koppels of vrienden.

Zie de camping

Dag 3: De calanques te voet, per boot of kajak

De Calanques staan bekend om hun uitzonderlijke schoonheid. Je kunt ze te voet bezoeken (nogal sportief) of per boot (meer ontspannend).

Vanuit de haven van Cassis kun je een spitsboot of zelfs een kajak nemen om er te stoppen. In alle seizoenen zijn er ook toeristische boten die vakantiegangers tegemoet varen, maar niet stoppen in de calanques, die beschermd gebied blijven. In ieder geval kun je de geheime hoekjes van de witte kalkstenen baaien ontdekken: de dichtstbijzijnde zijn de Calanque d’En-Vau en Port-Pin. Duiken is hier ook toegestaan, dus je kunt gegarandeerd genieten van een spectaculaire show!


Om alles te weten te komen over de mooiste calanques, klik hier.

Dag 4: Een dag in Marseille

Cassis ligt op minder dan een uur van Marseille, dus mis de kans niet om deze emblematische stad vol verrassingen te (her)ontdekken! Om optimaal van de stad te genieten, volgt hier een ideale route die begint bij La Joliette, bij de Terrasses du Port.


Wandel eerst langs de gewelven van La Major en bezoek de emblematische kathedraal van Sainte-Marie-Majeure.


Dompel je onder in de oudste wijk van de stad: Le Panier. Het is een wijk die al meer dan 2000 jaar bewoond is en trendy is geworden dankzij de ruime keuze aan cafés en bijzondere boetieks. Maar dat is niet alles, Le Panier is een aangename plek om te wandelen langs de kleurrijke steegjes en trappen door okerkleurige stenen huizen.


Descendez jusqu’au Mucem et marchez le long de la côte jusqu’au Vieux Port. Maak van de gelegenheid gebruik om de beroemde bouillabaisse te proberen of een van de andere spécialités provençales.

Om uw maaltijd te verteren, is er geen betere oefening dan de trappen te beklimmen naar de Basiliek Notre-Dame de la Garde, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de hele stad.


Bsluit de middag af met winkelen op de Canebi en op de markt van Noailles, de wijk die zeer representatief is voor het multiculturele karakter van de stad;Ga vervolgens naar de Cours Julien, de artistieke wijk van de stad, waar de sfeer gegarandeerd een avond lang blijft hangen. Je kunt je avond ook afsluiten op de kades van de Vieux Port, waar we La Caravelle van harte aanbevelen!

Dag 5: Een uitstapje naar de markt van Cassis

Twee keer per week vindt de beroemde markt van Cassis plaats, dus maak er op vrijdagochtend een wandelingetje van.
Adres: Place Baragnon, rue Gervais, Place Clémenceau, rue de l’Arène, geopend op woensdag en vrijdag van 8.00 à 13.30.


Een andere niet te missen markt in Cassis is de zomeravondmarkt; een levendige en kleurrijke markt waar ambachtslieden hun sieraden, decoratieve artikelen en kledingcreaties aanbieden.
Adres: Place Baragnon en Place Clémenceau, elke avond van 1 juli tot 30 augustus van 18.00 à middernacht.

Dag 6: Duiken

Zoals we al zeiden, is het mogelijk om te duiken in de calanques. De Calanque d’En Vau is een van de bekendste en beroemdste. Met zijn turquoise water en witte kliffen zal deze schitterende baai zeker in de smaak vallen. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen. Maak je uitrusting klaar en ga op ontdekkingstocht!
Als je niet over de benodigde uitrusting beschikt, kun je die vrij gemakkelijk vinden in de haven van Cassis.

Dag 7: Ontdek de wijnroute

Laat uw séjour à Cassis achter u door de Route des Vins te nemen; geluid van krekels, wijngaarden à zover het oog reikt…

Niet vergeten te stoppen bij een van de wijngaarden die proeverijen en meeneemgerechten aanbieden om een souvenir van Zuid-Frankrijk mee terug te nemen; la ferme blanche, le domaine du Paternel, le domaine du Bagnol, le clos Saint-Magdeleine...

De mooiste campings à Cassis

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie