Een merk easyvoyage

Paasweekend: een laatste kans om te skiën dit jaar? ⛷️

Gepubliceerd op: 22 mars 2024

Terwijl de lente langzaam zijn intrede doet en de dagen langer worden, zijn skiliefhebbers nog niet klaar om hun materiaal op te bergen. In de Haute-Savoie komt de magie van het lenteskiën helemaal tot zijn recht, met skioorden die nog steeds profiteren van sneeuw ❄️ zodat de magie van het skiën tot aan de paasvakantie voortduurt 😀. En als dan ook nog de zon ☀️ zich gul toont, wat is er dan mooier?

Grijp het paasweekend en de bijbehorende feestdagen aan om nog een laatste keer te skiën op de pistes voordat de resorts sluiten. Hier volgt een selectie van skigebieden in de Haute-Savoie waar je in het voorjaar mooie momenten op de piste kunt beleven.

Châtel - Gesloten op 21 april

Paasweekend: een laatste kans om te skiën dit jaar? ⛷️  -  visuel 1/1

Paysages hivernaux dans des parcs en Suisse à côté de Châtel

Gelegen op de Frans-Zwitserse grens, charmeert Châtel met zijn familiedorp resort sfeer. Het maakt deel uit van het Portes du Soleil skigebied en biedt toegang tot 300 pistes en 197 skiliften, waardoor een verscheidenheid aan terrein voor alle niveaus wordt gegarandeerd. Met hoogtes variërend van 1100m tot 2200m, belooft Châtel geweldige lente-skiomstandigheden, waar 's ochtends sneeuw plaatsmaakt voor mildere middagen, perfect voor skiërs en snowboarders die het meeste willen halen uit de laatste afdalingen van het seizoen.

Avoriaz en Morzine - Gesloten op 21 april

Paasweekend: een laatste kans om te skiën dit jaar? ⛷️  -  visuel 1/1

Paysage urbain de la ville dœAvoriaz dans les Portes du Soleil en France

Het Avoriaz, gelegen op hoogtes tussen 1800m en 2466m (dicht bij 😄), onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke integratie in de natuurlijke omgeving. Dit uiterst piétonne resort, waar traîneaux het pad kruisen met skiërs en wandelaars, creëert een magische sfeer voor Pâques vakanties. De ligging garandeert sneeuw van goede kwaliteit, zelfs laat in het seizoen. Lager gelegen cultiveert Morzine zorgvuldig zijn station-dorp charme, op een hoogte van 1000 mètres boven de zeespiegel. Morzine is een gezellig nest voor gezinnen en skiliefhebbers die sport en gezelligheid willen combineren. In het hart van de Portes du Soleil vinden skiërs van alle niveaus pistes die bij hen passen, wat een levendige en plezierige afsluiting van het seizoen belooft.

Samoëns - Gesloten op 14 april

Paasweekend: een laatste kans om te skiën dit jaar? ⛷️  -  visuel 1/1

Paysage hivernal au centre de ski de fond Joux Plane, Vallée du Giffre, Samoens, Haute-Savoie, France

Dit charmante dorp, verbonden met het Grand Massif, biedt een van de grootste skigebieden van Frankrijk, met 270 kilometer aan alpiene pistes en 76 kilometer aan langlaufloipes. Het gebied klimt ook tot 3100 m, wat uitstekende sneeuwcondities garandeert in het voorjaar, vooral op grotere hoogtes. Samoëns is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een authentieke ski-ervaring, gecombineerd met de charme van een historisch dorp.

Is mag: Fri Mar 22 2024 17:00:41 GMT+0100 (Central European Standard Time)

CAMP CARAVANEIGE LE GIFFRE Rhône-Alpes - Samoëns visuel 1/1
Camping CAMP CARAVANEIGE LE GIFFRE
SUPER DEAL
CAMP CARAVANEIGE LE GIFFRE Rhône-Alpes - Samoëns visuel 1/1

Zie de camping

Les Contamines-Montjoie / Hauteluce - Gesloten op 14 april

Paasweekend: een laatste kans om te skiën dit jaar? ⛷️  -  visuel 1/1

Une belle journée au ciel bleu dans les Alpes françaises au-dessus des Contamines-Montjoie

Een resort op 1.200 m hoogte, met een skigebied dat zich uitstrekt van tot 2.500 m, Les Contamines-Montjoie / Hauteluce biedt een panoramisch uitzicht van 360° en een adembenemend uitzicht op de Mont-Blanc. De pistes, die door valleien, sparrenbossen en alpine chalets slingeren, beloven geweldig lenteskiën. De kwaliteit van de sneeuw, de prachtige omgeving en de diversiteit van de pistes maken het een uitgelezen bestemming voor de laatste afdalingen van het seizoen.

Le Grand Bornand - Gesloten op 14 april

Paasweekend: een laatste kans om te skiën dit jaar? ⛷️  -  visuel 1/1

Ingebed in het hart van het Aravis Massief, onderscheidt Le Grand Bornand zich als een juweel van de Haute-Savoie, dat samen met La Clusaz de uitmuntendheid deelt die erkend wordt door het «Top van de Franse Alpen» label. Dit label is een garantie van superieure kwaliteit voor de diensten en ervaringen die worden aangeboden aan bezoekers. Le Grand Bornand, met hoogtes variërend van 1300m tot 2500m, is een uitnodiging om het uitgestrekte Aravis skigebied te verkennen. Het gezinsvriendelijke karakter van het resort, in combinatie met een skigebied dat geschikt is voor skiërs en snowboarders van alle niveaus, maakt Le Grand Bornand een bevoorrechte bestemming voor wintersporters.

Is mag: Fri Mar 22 2024 17:00:41 GMT+0100 (Central European Standard Time)

L'Escale Rhône-Alpes - Grand Bornand visuel 1/1
Camping L'Escale
SUPER DEAL
L'Escale Rhône-Alpes - Grand Bornand visuel 1/1

De 3-sterren camping L'Escale, gelegen in het departement Haute-Savoie in de Auvergne-Rhône-Alpes in Grand Bornand, gemeenschappelijk voor het beroemde skigebied, verwelkomt u zomer en winter op zijn terrein van 3 hectare voor een rijk verblijf in de natuur en bij allerlei activiteiten.


Op deze door bergen omgeven camping, kunt u een stacaravan huren, met isolatie en verwarming, gepland voor maximaal 6 personen, een chaletappartement dat plaats biedt aan 6 of 7 vakantiegangers of een appartement dicht bij de pistes van 2 tot 10 zitplaatsen. Uw tenten, caravans en campers kunnen standaard afgebakende plaatsen of comfort investeren, inclusief elektriciteit, watervoorziening en riolering. Merk op dat de camping de ontvangst van groepen kinderen of volwassenen en caravaneige biedt.


Voor sport en vrije tijd heeft u toegang tot een aquatisch gebied bestaande uit een buitenzwembad, een verwarmd binnenzwembad, een peuterbad, een spa- en jacuzzi en een solarium, voetbalvelden Er is ook een speelplaats voor kinderen, een speelkamer met pingpongtafels, tafelvoetbal en biljart, evenals een tv-ruimte met een bibliotheekhoek en bordspellen.

U kunt ook genieten van wekelijks entertainment, voornamelijk in het dorp, op 250 meter van de camping.

Tot slot, om dorst en dorst te stillen, vindt u een Savoyard-bar-restaurant met terras, brood en gebak, een ontbijtservice en een collectieve barbecue.

NB: de camping heeft verschillende kamers voor uw ski-uitrusting.


Vanaf deze camping, 30 km van Annecy, investeert u in de zomer het recreatiegebied op 200 meter voor een spelletje minigolf of een ritje op een pony, beklim in de winter de gratis shuttle om de gondel 500 te bereiken meter en geniet het hele jaar door van typische lokale specialiteiten!

Zie de camping

Waar wacht je nog op om je Pâques weekend te boeken? Dat er geen sneeuw meer ligt? ❄️❄️❄️

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie