Le MAG

camping

Par

Welkom in de beste stad van Frankrijk! Aan de Middellandse Zee in het zuiden van Frankrijk, ligt de Phocische stad Marseille boordevol cultuur en tradities. Er zijn altijd veel mensen uit alle windhoeken naar Marseille gekomen, een deel bleef, een deel was er op doortocht. De lucht is er altijd blauw, de stranden, de gastronomie, het gezang van de cigales en het accent van het zuiden hebben een ongeëvenaarde charme. Hier zijn 10 locaties die je echt gezien moet hebben tijdens een bezoek aan deze havenstad.

 


Le Panier


 

Neem in duik in de oudste wijk van de stad: Le Panier. dit is een wijk die al meer dan 2000 jaar wordt bewoond en trendy is geworden dankzij het grote aantal cafés en atypische boetiekjes. Maar er is meer, Le Panier is een aangename plaats om te wandelen in de kleurrijke straten met trappen die tussen de okerstenen huizen doorlopen. Als je zin hebt, kun je het museum van la Vieille Charité midden in de wijk bezoeken.

 

panier

 Basiliek Notre-Dame de la Garde


 


De basiliek Notre-Dame de la Garde is een van de emblematische bezienswaardigheden van Marseille. De basiliek ligt boven op de la Garde heuvel en wordt hier “Bonne Mère" genoemd. De basiliek waakt over zeelieden, vissers en alle Marseillais. Op weg naar de basiliek geniet je van een adembenemend uitzicht op Marseille, laat je verrassen door de schoonheid van het decor binnen in het gebouw.

 

notredamedelagarde

 

  • Toegang zee
  • - Zwembad
  • - Waterglijbaan
  • - Wifi

 Het MUCEM


 

Na een bezoek aan de basiliek daal je af naar het Mucem, het eerste grote nationale museum dat aan de Middellandse Zee is gewijd, een must in Marseille! Het museum biedt permanente en tijdelijke exposities rond het thema Middellandse Zee en de mediterrane beschavingen.

 

mucem

 Le Vieux Port


 


Loop langs de kust naar de Vieux Port. Ga naar de emblematische jachthaven van de Phocische stad en geniet van een ontspannen wandeling. Ga op een terrasje zitten om een “mentalo” te drinken en proef daarna de bouillabaisse.

 

vieuxport

 


Het kasteel van If


 


Vanuit de Vieux Port neem je de boot van Marseille naar het kasteel van If. Het kasteel van If is een verrassend fort vol geschiedenis dat tot de verbeelding spreekt! Het ligt op een van de Frioul eilanden en werd al snel een gevangenis vanwege de ligging. Dit kasteel inspireerde de schrijver Alexandre Dumas bij het schrijven van zijn beroemde boek de Comte de Montecristo! Je moet dit kasteel echt bezoeken!

 

chateauif

 

Camping Avignon Parc

  • Wifi
  • - Animaties

 


Het cours JulienWelkom in de creatieve wijk! De “bobo” wijk van de stad en tevens de grootste wijk van Frankijk die gewijd is aan street art. Wandel rond, ga op zoek naar koopjes, laat je meeslepen door de atypische en unieke sfeer van deze kleurrijke wijk. Er zijn verschillende markten: createursmarkt, bio markt, boerenmarkt, de ‘marché de la plaine’… Kortom, een levendige wijk met 100% marseillaise gezelligheid!
Een lekkere tussenstop tijdens je uitje: zon, ontspanning, een kopje koffie en misschien een atypisch gerecht? De beste cupcake winkel vindt je trouwens ook in deze wijk: Mademoiselle Cupcakes!

 

coursjulien

 


Le Prado


 


Het Prado strand is echt een van de grootste voordelen van Marseille, het is echt een plek die je gezien moet hebben! Op naar het beeld van David voor een rustige middag aan het strand. Voordeel van het klimaat in Marseille is dat het strand de ideale plaats is in alle seizoenen! Ontspan, zwem, eet ijsje en profiteer van de zon dankzij het unieke mediterrane klimaat in Marseille.

 

prado

 Het Stade-Orange Vélodrome


 

Je weet waarschijnlijk dat de voetbalploeg van Marseille, l’Olympique de Marseille, de eerste vertegenwoordiger is van de stad! Als je in Marseille bent, moet je dus echt een keer naar een wedstrijd om de sfeer mee te maken. Je ontdekt supportersclubs als de South Winners of de Commando Ultra 84’. Een typische sfeer die je nergens anders vindt!

 

velodrome


PS: als je PSG supporter bent, kun je dat beter voor je houden, we hebben je gewaarschuwd!

 

Camping La Baie des Anges

  • Zee < 1 km
  • - Waterpark
  • - Kinderclub
  • - Waterglijbaan
De camping Baie des Anges is een luxe familiecamping in La Ciotat, in de regio PACA. Dit is een prachtige camping op slechts 800 meter van de zee, die schaduwrijke plaatsen tussen ...

 


Vallon des Auffes


 

 

De Vallon des Auffes is waarschijnlijk een van de charmantste plaatsen van Marseille. Het is een kleine haven aan de corniche Kennedy omringd door vissershuisjes waardoor de haven een heel eigen identiteit heeft. Loop over de brug, wandel langs kustlijn en ontspan op het catalanenstrand. Geniet van de authenticiteit van de haven van Vallon des Auffes, een perfecte weerspiegeling van de charme van Marseille.

 

vallonauffe

 De Calanques


 


Wie aan Marseille denkt, denkt aan de calanques, die moet je dus echt bezoeken als je hier ben! De calanques van Marseille zijn allemaal prachtig. Ze worden gekenmerkt door turquoiseblauw water en een ongelooflijk zeeleven. Dit rotsmassief bestaat uit een aaneenschakeling van kreken tussen Marseille en Cassis over een afstand van 20 km. Van de 26 calanques zijn sommige toegankelijker dan andere, maar een ding is zeker, je zult hier versteld staan van de schoonheid van de natuur.

 

envau