Le MAG

camping

Var

Par

Op naar de côte d’Azur om het schiereiland Giens te ontdekken. We garanderen een groene omgeving met kristalhelder water om er helemaal uit te zijn. Het schiereiland ligt ten zuiden van Hyères en ten westen van Toulon, en is met het vasteland verboden via een strandwal. Voor een onvergetelijk verblijf en een topvakantie hebben we een programma van een week samengesteld voor het verkennen van dit schiereiland en de omgeving.


Dag 1: Een kitesurfles nemen


 

Om je verblijf te beginnen, ga je goed van start met een watersport die je misschien nog nooit hebt beoefend! Kitesurfen is een sportieve activiteit waarbij je over het water wordt getrokken door een kitevleugel met een harnas die door de wind wordt voort geblazen. Je kunt kennismaken met deze sport op het strand van Almanarre dat bekend staat vanwege de golven en de westenwind. Het is echt niet moeilijk om te leren en je beleeft een hoop fun en geweldige sensaties! Als je dit niet ziet zitten, zijn er genoeg andere dingen die je wel leuk vindt op dit strand. Waag dus gewoon de sprong.

 
Ga voor informatie naar de school KiteCenter midden op het schiereiland Giens.
 

Dag 2: Een dagje naar het strand


 

En als je de tweede dag eens lekker ging luieren? Ontdek het stand van l’Anse du four in Chaux! Lekker in de frisse zeelucht genieten van een dagje zon terwijl je ontspant op het eindeloze zandstrand. Dit staat bekend als een van de mooiste zandstranden van de Middellandse Zee. Het kristalheldere water en de ongerepte sfeer zorgen ervoor dat je je een dagje helemaal ergens anders waant.


Profiteer ook van het strand van Almanarre dat zich uitstrekt over bijna 5 kilometer langs de zoutroute. Het is een fijn wit zandstrand waar je veilig kunt zwemmen in het ondiepe water en er is toezicht op het strand. Als je geluk hebt zie je misschien wel een paar flamingo’s in de zoutvelden in de buurt van het strand. Als er veel wind is, kunt je een ballet van kitesurfs bewonderen.

 


 • Zee < 1 km
 • - Kinderclub
 • - Wifi
 • - Restaurant

 


Dag 3: Naar de markt van Toulon en op ontdekking naar Ollioules


 

Elke morgen behalve maandag is het markt op cours Lafayette in Toulon. De markt kreeg in 2021 de regionale titel "plus beau marché de France", vóór Forcalquier, Menton of Chorges. Een echte Provençaalse markt, een ontmoetingsplaatsen voor de plaatselijke bevolking en vakantiegangers. Hier vindt je talloze producten, vooral levensmiddelen die de Provençaalse keuken in het zonnetje zetten, maar ook kleding en prachtige bloemen!


Bonus: van maandag tot en met zaterdag is het ‘s middags van 15.00 tot 19.00 uur kermis op dezelfde plaats.

Ga ’s middags even naar Ollioules, een charmant stadjes tussen Sanary en Toulon. Wandel door de stad en bewonder de prachtige architectuur.
 


Dag 4: Een cultureel bezoek aan HyèresOp de 4e dag ga je naar de villa Noailles in Hyères, een kunstcentrum van nationale allure. Hier kun je exposities en een evenementenprogramma bekijken die gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Je kunt er vrij rondlopen of het centrum met een gids bezoeken.
 

Om in de artistieke sfeer te blijven, kun je het kunstparcours van de stad Hyères volgen dat je meeneemt lang talloze artistieke ambachtslieden en kunstenaars en het architecturale, groene, en stedelijke erfgoed. Het parcours begint in het centrum van de stad dat bol staat van geschiedenis en cultuur.
het parcours is aangegeven op de grond met een plaat bij de ingang van elke boetiek-werkplaats en is ongeveer 2 km lang, het duurt ongeveer 90 minuten. Pas op, de keien in de straatjes kunnen glad zijn.
 

Camping Le Clair de Lune

 • Zee < 1 km
 • - VACAF
 • - Waterglijbaan
 • - Wifi
 

Dag 5: Een dagje Porquerolles op de fiets


 

Het eiland Porquerolles is een magische plek die je echt moet verkennen. Het noorden van het eiland heeft fijn zandstranden met turquoise water, in het zuiden maak je een tocht langs de calanques die de moeite meer dan waard zijn. Het eiland is klein en is gemakkelijk te verkennen op de fiets! Je kunt er een huren bij het klein familiebedrijf “Porquerolles à vélo”. Stap dus op en profiteer op je tweewieler van dit prachtige eiland!

porquerollesvelo

 


Dag 6: Beklimming van de Mont Faron


 

Wat denk je van een bezoekje aan de top van de Mont Faron voor een adembenemend uitzicht op de stad Toulon? Dit is een berg met een hoogte van 584 meter die uitkijkt op de stad Toulon. Je kunt op twee manieren op de top komen: langs een pittoresk, maar smal weggetje met eenrichtingsverkeer! Of met de mediterrane kabelbaan van de stad, de meest originele en de gemakkelijkste manier. Leuk om te proberen als je geen hoogtevrees hebt!

Kijk voor meer informatie op de website van de téléphérique du Faron.
 

 Dag 7: Wandeling langs het kustpad


 

Op de laatste dag maak je een prachtige wandeling langs het kustpad van het schiereiland Giens. maak een rondtocht over het eiland en bewonder de ongerepte natuurlijke schoonheid via de prachtige panorama’s. Houd pauze tussen de kreken en de kleine haventjes om te genieten van alles wat u onderweg ontdekt!
Het is toegankelijk voor iedereen, er worden verschillende routes aangeboden. De eerste is de gemakkelijkste en loopt van de Tour Fondue naar la Badine. Iets westelijker vindt je de sportiefste route die Madrague met de haven van Le Niel verbindt.


sentierlittoral
 

Camping International

 • Toegang zee
 • - Zwembad
 • - Wifi
 • - Wellnessruimte