Le MAG

camping

Par

Het massief van de Luberon is een bergmassief tussen de Alpes-de-Haute-Provence en het departement Vaucluse. In dit artikel beschrijven we een route van een week om deze prachtige steek te verkennen. Bezienswaardigheden, sport en cultuur, er is voor elk wat wils! Bereid je voor en ontdek samen met ons alles wat de Luberon te bieden heeft!

 


Dag 1: Bezoek aan Gordes


 

Begin je bezoek met Gordes, een emblematisch dorp op hoogte in de Luberon, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. 

 

routedesvinsgordes

 

Op een paar kilometer van het dorp ontdek je de abdij van Sénanque en de geschiedenis. Deze rustige, authentieke abdij ligt midden tussen de lavendelvelden waar je prachtige foto’s kunt maken, vooral eind juni – begin juli als de lavendel volop bloeit.


Daarna gaan we naar het dorp Les Bories, op vier kilometer van Gordes. Het dorp is gebouwd in de XVIIe eeuw en is uniek, het is een van de meest bezochte plaatsen van de Vaucluse dat echt een bezoek waard is.
 

 

 • Zwembad
 • - Kinderclub
 • - VACAF
 • - Wifi
Gelegen in de Luberon, nodigt camping Domaine Des Chênes Blancs vakantiegangers uit om te genieten van het natuurlijke en ontspannende. Het zal mogelijk zijn om voor een lage prij...
 

Dag 2: Wandelen op de pont d’Avignon


 

De pont d’Avignon die eigenlijk Pont Saint-Bénézet heet, is het emblematische monument van de stad Avignon. De brug is wereldwijd bekend dankzij het kinderliedje "Sur le pont d’Avignon", en is een overblijfsel van de brug over de Rhône waarvan nog 4 van de oorspronkelijke 22 bogen over zijn. De brug is geklasseerd als Unesco werelderfgoe

 


Dag 3: Ontdekking van het Provençaalse Colorado


 

Kom de kliffen bewonderen van het beroemde Colorado Provençal van Rustrel. In deze voormalige okergroeve kun je kiezen uit verschillende circuits voor een mooie wandeling met het gezin of vrienden. Door de keteldalen en aardpiramides krijg je het gevoel dat je op een andere planeet bent… De verschillende tinten oker op deze magische locatie vervelen nooit. Zorg dat je schoenen aanhebt die tegen een beetje stof kunnen!

 

 

Dag 4: Voie Verte du Calavon op de fiets


 

De Voie Verte du Calavon is een aangename route die ideaal is voor een gezinsuitstapje. Een fietspad van 37 km zonder hoogteverschil dat ook heel geschikt is voor mensen met jonge kinderen, zelfs met kinderwagens.
Bewonder de adembenemende landschappen. De Voie Verte loopt door het hart van het regionale natuurpark van de Luberon en is de ideale plaats om bij te tanken, te ontspannen en de parels van Luberon te bewonderen: Apt, Cabriès d'Avignon, Maubec...

 

 

Camping La Vallée Heureuse

 • Zwembad
 • - Wifi
 • - Restaurant
 • - Animaties

Stacaravan : 2 pers.

7 nachten van 08/03 tot 08/10

Le meilleur prix !

1015

 


Dag 5: Verkenning van pittoreske dorpjes


 

Mis de meest emblematische dorpen van de Luberon niet: Lourmarin, Bonnieux, Roussillon en Ménerbes! Ze maken deel uit van de mooiste dorpen van Frankrijk. Bezoek het kasteel van Lourmarin en flaneer door de straatjes van dit dorp waar de winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur, Albert Camus, woonde. Wandel door Bonnieux en ontdek het bakkersmuseum, de oude kerk en de beroemde vestingmuren van het dorp. Bezoek de okergroeves van de Roussillon en geniet aan het eind van de dag van de ontspannen sfeer in Ménerbes.

 


Dag 6: Wandeling in het cederbos


 

Een buitengewone locatie die wandelliefhebbers echt gezien moeten hebben! Het parcours met een hoogteverschil van +10 m duurt 30 minuten en is toegankelijk voor iedereen. Langs het parcours van 1,5 km geniet je in alle rust van de schoonheid van het bos.
En als je daarna nog energie over hebt, neem je het sentier du Portalas of ga je naar het bos van Roustan.

 


Camping La Montagne

 • Zwembad
 • - Waterglijbaan
 • - Wifi
 • - Restaurant

 


Dag 7: L'Isle sur la Sorgue


 

L’Isle sur la Sorgue heeft de bijnaam Provençaals Venetië en is ronduit prachtig. De plaats wordt in 3 wijken verdeeld door kanalen. Flaneer door de straatjes en ontdek de kunstgalerijen die overal in de stad te vinden zijn.

 

islesurlasorgue

 

 

Populaire bestemmingen