Een merk easyvoyage
Avignon

Wat te doen in Avignon

Gepubliceerd op: 24 oct. 2023

Bijgewerkt: 15 févr. 2024

Een middeleeuwse stad in het zuiden van Frankrijk in het departement Vaucluse in het hart van de Provence. Avignon was in de 14e eeuw de residentie van de katholieke pausen. Tegenwoordig is Avignon wereldberoemd omdat hier elk jaar het Festival van Avignon wordt gehouden, het grootste theaterfestival ter wereld. Elk jong kind in Frankrijk kent de naam van Avignon van het zingen van "sur le pont d'Avignon, on y danse, on y danse...". Wat te doen in Avignon Hier volgt een suggestie van de leukste dingen om te doen in Avignon.

Is mag: Tue Oct 24 2023 14:04:25 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Wat te doen in Avignon  -  visuel 1/1

Dansen op de Pont d'Avignon

Avignon is bij iedereen bekend om zijn brug en het beroemde kinderrijmpje dat erbij hoort. Helaas kunt u de brug niet gebruiken om de Rhône over te steken, omdat deze gedeeltelijk is verwoest door verschillende overstromingen van de Rhône.

Orspronkelijk had de brug 22 bogen, maar er zijn er nu nog maar 4 over. De brug is vele malen beschadigd door oorlogen en overstromingen van de Rhône en heeft in de loop der tijd veel veranderingen ondergaan. Ondanks verschillende restauratiepogingen werd de wederopbouw uiteindelijk in de 17e eeuw gestaakt. Tegenwoordig staat het monument op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Een beetje cultuur ? In werkelijkheid heet de Pont d'Avignon de Pont Saint-Bénézet en werd hij gebouwd in de 12e eeuw.

Bezoek het Palais des Papes

Het Palais des Papes, het grootste gotische gebouw in de middeleeuwen, was de thuisbasis van de pausen vanaf het moment dat het werd gebouwd in de 14e eeuw, voordat ze terugkeerden naar Rome.
Tegenwoordig is het een van de meest bezochte monumenten in Frankrijk en wordt het voornamelijk gebruikt voor grote tentoonstellingen en culturele evenementen, waaronder het beroemde Festival van Avignon.

Wat te doen in Avignon  -  visuel 1/1

Woon het Festival d'Avignon bij

Het grootste theater- en podiumkunstevenement ter wereld, het Festival d’Avignon, vindt elk jaar plaats in juli, op meer dan 30 locaties in de stad en de regio. 

Avignon werd vervolgens een stad-théâtre door haar architectonische erfgoed te transformeren in verschillende locaties voor optredens, waaronder de Cour d'honneur van het Pausenpaleis.

Het Festival d’Avignon werd in 1947 opgericht door Jean Villar en is vandaag de dag een van de belangrijkste internationale evenementen voor hedendaagse podiumkunsten. Publiek, vaak op vakantie en van ver komend, krijgt de kans om een veertigtal voorstellingen bij te wonen, maar ook lezingen, tentoonstellingen, films en debatten! Het festival maakt van Avignon een echte plaats van creativiteit en avontuur, zowel voor artiesten als voor toeschouwers.

Wat te doen in Avignon  -  visuel 1/1

Ontdek gastronomie en proef wijn

Avignon ligt in het cœhart van de wijngaarden van de côte du Rhône, waaronder de beroemde Châteauneuf-du-Pape (18 km), Gigondas (38 km) of Vacqueyras (30 km). Dit is je kans om een wandeling door de regio te maken of te genieten van een glas wijn.

Hier vallen de rode wijnen op door hun robuuste karakter, terwijl de witte wijnen opvallen door hun frisheid en intense aroma's.


Het gebied staat ook vol met marchés, in Avignon même of de omliggende dorpen.

Uw proefavontuur gaat gepaard met een ontdekkingstocht langs regionale specialiteiten : van gekonfijt fruit tot Nougats Laurmar, via uitzonderlijke olijfolie, maar ook zonovergoten fruit, met name in été. 

Ontdek de vins et rosés de Provence.

Waar overnachten in Avignon?

Is mag: Tue Oct 24 2023 14:04:25 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Camping du Pont d'Avignon Provence-Alpes-Côte d'Azur - Avignon visuel 1/1
Camping du Pont d'Avignon
SUPER DEAL
Camping du Pont d'Avignon Provence-Alpes-Côte d'Azur - Avignon visuel 1/1

Zie de aanbieding

De mooiste campings à Avignon

Derniers articles

 
Saint-Martin-d'Ardèche

Wat te doen in Saint Martin d'Ardèche op vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie