Een merk easyvoyage
Vallon-Pont-d'Arc

Aven d'Orgnac: ontdek de grot en het prehistorisch museum

Gepubliceerd op: 2 nov. 2023

Bijgewerkt: 8 févr. 2024

Welkom in Aven d'Orgnac!

L'Aven d'Orgnac is een grot gelegen in het dorp Orgnac l'Aven, in de Ardèche, net naast Vaucluse en Gard, en dicht bij de gemeente Vallon Pont d'Arc. Op deze Grand Site de France vind je ook een prehistorisch museum, dat in 1988 is opgericht.

De grot van Aven Orgnac op video

Is mag: Thu Nov 02 2023 11:48:44 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Aven d'Orgnac: ontdek de grot en het prehistorisch museum  -  visuel 1/1

Gelegen ten zuiden van de Gorges de l'Ardèche is de grot van de grote Aven Orgnac een prachtige toeristische attractie. De Aven d'Orgnac heeft vele toeristische prijzen gewonnen en verwelkomt meer dan 7 miljoen toeristen per jaar. Neem het hele gezin mee op een magische reis naar het middelpunt van de aarde! We nodigen je uit om de grot van Aven Orgnac te ontdekken in een 3 minuten durende video om je voor te bereiden op je vakantie in de Ardèche. De gids is grappig en vakantiegangers leren!

De Grand Site de France Aven d’Orgnac  stelt vakantiegangers in staat om een van de meest grote grotten van Ardèche door zijn volume; 582 treden die afdalen in de ingewanden van de aarde, à 121 mètres diep. Deze ondergrondse kathedraal heeft een fantasmagorische sfeer, ongelooflijke landschappen bestaande uit prachtig verlichte stalactieten, donkere holtes, glibberige treden en bewoond door angstaanjagende vleermuizen! Genoeg om zelfs de meest kieskeurige bezoeker in verrukking te brengen. 

Een gids begeleidt de bezoekers tijdens hun bezoek. Samen met hen beklimmen ze de vele treden en genieten ze van het prachtige uitzicht, in een zeer afgelegen omgeving. Deze gids bootst een bijzondere of angstaanjagende sfeer na, om indruk te maken op de jongsten of om anderen aan het lachen te maken. 

De grot Aven Orgnac bestaat uit drie kamers, elk met zijn eigen speciale kenmerken, en in de laatste kamer kun je een prachtige geluids- en lichtshow bekijken. 

Speel archeoloog op video!

Is mag: Thu Nov 02 2023 11:48:44 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Aven d'Orgnac: ontdek de grot en het prehistorisch museum  -  visuel 1/1

Recentelijk is het museum de cité de la préhistoire geworden, een interactieve en moderne plaats, zoals een musée 2.0 : opgravingen à de dieplepel, découverte van de gereedschappen van archéologues, zult u in staat zijn om te initiëren via een interactieve cursus à archéology als een echte professional.
In de prehistorie was de Ardèche doordrenkt met ijzige kou en dankzij de bevroren atmosfeer konden mammoeten, rendieren, beren en hyènes in deze vijandige omgeving leven, te midden van mensen. Het museum presenteert al deze dieren uit een andere tijd.
De Grand Site Aven d’Orgnac is beplant met bomen en vakantiegangers kunnen het erfgoed van de Ardèche ontdekken via een aantal plaatselijke winkels.
Er worden ook een aantal activiteiten aangeboden voor vakantiegangers, waaronder demonstraties van het bouwen van een vuur, zoals steencirkels.

Waar slapen in de Ardèche?

Vakantiegangers kunnen verblijven op een van de vele campings en Ardèche, op slechts een paar kilometer van de Aven d'Orgnac.

Is mag: Thu Nov 02 2023 11:48:44 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Le Viaduc Rhône-Alpes - Arlebosc visuel 1/1
Camping Le Viaduc
SUPER DEAL
Le Viaduc Rhône-Alpes - Arlebosc visuel 1/1
Le camping 3 étoiles Le Viaduc vous accueille à Arlebosc, en Ardèche du Nord – Ardèche Verte -, en région Auvergne-Rhône-Alpes, dans un environnement bucolique et verdoyant, le long des berges du Doux et de ses gorges renommées, en vous proposant notamment un large choix de locations atypiques où repos et détente seront au rendez-vous.

Stacaravan 3 pers.

Opgegraven Campings.com

336

7 Nuits

Réservez

Derniers articles

 
Vallon-Pont-d'Arc

Wat te doen in Vallon Pont d'Arc op vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Ardèche

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur