Een merk easyvoyage
Vallon-Pont-d'Arc

De Ardèche en zijn ondergrondse grotten

Gepubliceerd op: 13 nov. 2023

De Ardèche is een streek die rijk is aan cultureel erfgoed en heeft verschillende ondergrondse grotten, zowel open als gesloten voor het grote publiek. De video op deze pagina laat je kennismaken met een aantal van deze grotten.

De Grotten van de Ardèche op video

Is mag: Mon Nov 13 2023 11:47:32 GMT+0100 (Central European Standard Time)

De Ardèche en zijn ondergrondse grotten  -  visuel 1/1

De Grotte Chauvet, gelegen in Vallon Pont d’Arc, werd op 18 december 1994 overdekt door drie gekozen ardacute spéologisten, van wie er één, Jean-Marie Chauvet, de grot zijn naam gaf.
De overdekking, die sinds 1995 bekend is bij het grote publiek, was buitengewoon, maar de oorspronkelijke grot kon niet worden geopend vanwege de noodzaak tot behoud en conservering.

De werkzaamheden om de site te verbeteren begonnen op initiatief van de plaatselijke burgemeester, Jean-Pierre Ageron, die contact opnam met het Musée d’histoire de lépoque;um d’histoire naturelle de Paris, om een tentoonstelling te ontwerpen voor de restauratie van de oorspronkelijke grot, naar het voorbeeld van het werk dat is uitgevoerd voor de grot van Lascaux in de Dordogne.
De oorspronkelijke Chauvet-grot ligt vlak naast de Pont d'Arc, vandaar de naam: de Chauvet Pont d'Arc-grot. Het relikwie opent zijn deuren in het voorjaar van 2015 en zal de Pont d’Arc-grot worden genoemd, omdat deze zich in het voormalige méandre de l’Ardèche bevindt.
De grot van la Madeleine, gelegen in Saint-Remèze, is een originele grot die is ontstaan door ondergronds water.
De célèbre grotte Aven d’Orgnac, een van de grootste in de Ardèche, ligt op de Grand Site de France Aven d’Orgnac. Het is qua volume een van de grootste grotten in de Ardèche. Een andere vidéo presenteert de grot Aven Orgnac meer in détail.
Tot slot kunnen sportievelingen het ondergrondse erfgoed van de Ardèche ontdekken dankzij speciale wandeltochten van 2 uur tot een halve dag, met makkelijke of leuke routes, waarvan één met een ondergrondse tokkelbaan!
Als je de grotten van Ardèche wilt verkennen, kun je prima verblijven op een camping in Ardèche.

Waar slapen?

La Rouviere Rhône-Alpes - Vallon-Pont-d'Arc visuel 1/1
Camping La Rouviere
SUPER DEAL
La Rouviere Rhône-Alpes - Vallon-Pont-d'Arc visuel 1/1
Vous êtes campeurs et prévoyez de passer vos prochaines vacances dans un camping près des Gorges de l'Ardèche ?
Le camping La Rouvière 3* à Vallon Pont d'Arc est fait pour vous ! Ce camping de 4 ha est installé directement sur la rivière Ardèche, en bordure d'une plage de
300 mètres de long. Vous pourrez louer canoës et kayaks pour descendre la rivière. Le village et ses commerces, offres de loisirs et restaurants gastronomiques se situe à 5 minutes du camping.

Bungalow 4 pers.

Opgegraven Campings.com

390

7 Nuits

Zie de aanbieding

Derniers articles

 
Vallon-Pont-d'Arc

Wat te doen in Vallon Pont d'Arc op vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Ardèche

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur