Een merk easyvoyage
Lyon

De video van het meer van Sapins

Gepubliceerd op: 27 nov. 2023

Bijgewerkt: 1 févr. 2024

Een Frans kunstmatig meer in de gemeenten Cublize en Ronno, Lac des Sapins ligt 65 kilometer ten noordwesten van Lyon.  

Dit is een prachtige ontsnapping in het hart van de Beaujolais Vert. Lac des Sapins, een kunstmatige oase van rust gecreëerd door het visionaire initiatief van een gemeenteraadslid in de jaren 1960, is omgetoverd tot een echt bruisend hart van de regio, dat bezoekers en lokale bewoners aantrekt op zoek naar buitenactiviteiten en rust.

De video van het meer van Sapins

Is mag: Mon Nov 27 2023 12:56:35 GMT+0100 (Central European Standard Time)

De video van het meer van Sapins  -  visuel 1/1

Activiteiten bij Lac des Sapins

Het meer is een fantastisch speelgebied voor het hele gezin : het beschikt over grote speeltuinen : een minigolfbaan, een voetbal- en basketbalveld, een tokkelbaan, een trampoline, een fietsparcours, paintball…

Een groot restaurant biedt verfrissingen voor het hele gezin met een prachtig uitzicht op het meer.

Een groot zwembad, ook geschikt voor de kleintjes, verwelkomt alle vakantiegangers voor een aangename duik of waterspelletjes (pédalo, zeilen…)

Fans van pêche kunnen hun favoriete sport beoefenen in uitstekende omstandigheden.

De video van het meer van Sapins  -  visuel 1/1

Base de loisirs du Lac artificiel des Sapins dans le Beaujolais

Met een scala aan activiteiten naar ieders smaak onderscheidt Lac des Sapins zich als een outdoor recreatiecentrum bij uitstek. Of het nu gaat om een verkenningstocht op een ATV électrische hulp, beschikbaar à huren, waarmee u een tocht kunt maken over het meer of verder het gebied van de Beaujolais Vert in kunt trekken, of voor een meeslepende paintbalsessie in de omliggende bossen, de entertainmentmogelijkheden zijn eindeloos.

Het grootste biologische bad van Europa bevindt zich sinds 2012 in Lac des Sapins en is een biodiversiteitsbad dat een groot bad en een peuterbad biedt waarin het zuivere, chloorvrije water op natuurlijke wijze wordt gefilterd door planten. Deze unieke faciliteit biedt gezond, plezierig zwemmen zonder het gedoe van traditionele zwembaden, en is toegankelijk voor iedereen, inclusief mensen met beperkte mobiliteit dankzij speciale badstoelen.

Naast het zwemmen is het meer zelf altijd bewaakt; voor degenen die de voorkeur geven aan open water. De oevers van het meer worden bevolkt door schapen die vredig grazen! Ze dragen bij aan het natuurlijke onderhoud van het gebied. Wat betreft de lokale fauna kun je ook een reiger of groepen ruiters tussen de bomen zien.

De randonnée dat is aangelegd voor een wandeling, biedt plezier voor het hele gezin. Kinderen vinden het heerlijk om tussen het zwemmen door op het meer te roeien en te peddelen.

Erfgoed bij Lac des Sapins

Voor liefhebbers van natuurlijk en geologisch erfgoed biedt de , een uitzonderlijke locatie in de buurt, een venster op de geologische geschiedenis van de regio. Deze voormalige steengroeven, waar Glay-steen werd gewonnen, getuigen van de stempel die de mens op het landschap heeft gedrukt en bieden tegelijkertijd een plek om te ontspannen in een opmerkelijke natuurlijke omgeving.

Een dozijn campings verwelkomen vakantiegangers en campers op hun parkeerplaatsen bij het meer.

>> Vind een camping in de buurt van Lac des Sapins

De mooiste campings à Lyon

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie