Een merk easyvoyage
L'Île-Rousse

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?

Gepubliceerd op: 7 déc. 2023

Bijgewerkt: 12 mars 2024

L'Île-Rousse, genesteld in het noordwesten van Corsica, is een uitnodiging om te ontsnappen voor liefhebbers van actieve vakanties in de buitenlucht. Deze parel aan de Middellandse Zee, een familiebadplaats bij uitstek, biedt een idyllische omgeving voor een verscheidenheid aan activiteiten, tussen land en zee, onder de welwillende blik van Pascal Paoli, een emblematische 18e-eeuwse figuur die zijn stempel heeft gedrukt op de lokale geschiedenis. Hier is een praktische gids voor het verkennen van Île-Rousse en de omgeving, met onvergetelijke ontdekkingen voor het hele gezin.

L'Île-Rousse op video

Is mag: Thu Dec 07 2023 14:59:30 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 1/1

Verken het centrum van Isola Rossa

Laten we onze reis beginnen door het kloppende hart van L'Île-Rousse, het stadscentrum, waar de geest van Pascal Paoli nog steeds lijkt te zweven. Slenteren door de geplaveide straten is als een reis terug in de tijd, tussen oude gebouwen en levendige pleinen. De overdekte markt, een echte grot van Ali Baba, biedt lokale producten die je niet mag missen. Bij zonsondergang licht de haven op, wat een fascinerend schouwspel oplevert. Gezinnen zullen genieten van deze momenten van bezinning, tussen culturele ontdekking en een gastronomische pauze, terwijl ze snuffelen bij de kraampjes met Corsicaanse specialiteiten.

Ontdek de stranden van L'Île-Rousse

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 1/1

De stranden 🏖️ van l'Île-Rousse zijn een paradijs voor liefhebbers van zee en fijn zand. La Grande Plage, omringd door palmbomen 🌴 , is perfect voor zanderige châteaux en waterspelletjes met het gezin. Voor meer privacy verkent u de geheime baaien in de buurt, waar het kristalheldere water uitnodigt tot snorkelen. Het observeren van de onderwaterflora en -fauna in deze ongerepte gebieden is een verrijkend en ecologisch avontuur voor jong en oud.

Neem deel aan een watersportactiviteit

L'Île-Rousse is ook een uitzonderlijke speeltuin voor watersportactiviteiten. Peddelen, zeekajakken of duiken 🤿, er is voor elk wat wils. Avonturiers kunnen windsurfen of zeilen ⛵ proberen en profiteren van de gunstige wind in de regio. Deze ervaringen, onder begeleiding van professionals, stellen je in staat om de kustlijn van een andere kant te bekijken terwijl je plezier hebt.
Je kunt ook een boot huren of deelnemen aan een georganiseerde excursie om de afgelegen baaien, zeegrotten en verborgen stranden van het gebied te verkennen. Breng zeker een bezoek aan de rreacute;serve naturelle de la Scandola (alleen te bezoeken per boot 🛥️), een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Hier kun je spectaculaire kliffen en een overvloed aan zeeleven bewonderen.

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 1/1

Wandelen naar eilanden of dorpen

Voor fervente wandelaars biedt Île-Rousse een aantal adembenemende routes. Een pad verbindt het stadscentrum met de îles de la Pietra, met panoramisch uitzicht op de zee en de haven. De klim naar de vuurtoren is een must, vooral bij zonsondergang, wanneer de lucht flamboyante kleuren aanneemt. Deze wandeling, die voor iedereen toegankelijk is, is een uitstekende gelegenheid om weer in contact te komen met de natuur en de plaatselijke biodiversiteit te bewonderen.
Wandelaars maken ook kennis met de sentier de la Balagne, die naar de dorpen rond l'île Rousse klimt en prachtige uitzichten op zee belooft.
Zoals je ziet is l'Île-Rousse een land van paden en avonturen, die je met respect en liefde voor de natuur moet beleven.

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 1/1

Fleurs rouges en fleurs sur le cap de la Pietra avec la tour de l'ile-Rousse sur fond sonore.

Bezoek de dorpen Balagne en Calvi

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 1/2

Paysage avec le village de Speloncato en Corse

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 2/2

Vue des bateaux et des maisons colorées dans le port de Calvi.

Tot slot is het verkennen van de dorpjes rond Île-Rousse een avontuur op zich. De regio Balagne, bijgenaamd de "tuin van Corsica", zit vol pittoreske dorpjes die zich vastklampen aan de bergen. Pigna, Sant'Antonino en Corbara vertellen elk hun eigen verhaal en combineren traditie en moderniteit. Een uitstapje naar Calvi, met zijn citadel die uitkijkt over de baai, is de perfecte aanvulling op deze gezinsreis. Met de fiets of te voet, de wandelpaden bieden unieke uitzichten op het natuurlijke en culturele erfgoed van de regio.

Paradella Corsica - Calenzana visuel 1/1
Camping Paradella
SUPER DEAL
Paradella Corsica - Calenzana visuel 1/1

Chalet 5 pers.

Opgegraven Campings.com

259

7 Nuits

-39%

Zie de aanbieding

Trakteer uzelf op de Corsicaanse gastronomie

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 1/2

Présentation de spécialités corses traditionnelles faites maison avec de la charcuterie de coppa et de Lonzu.

Wat te doen op Ile Rousse op vakantie?  -  visuel 2/2

Variété traditionnelle corse de fromage de chèvre et de brebis sur fond dœardoise grise

De gastronomie van Corsica, afkomstig uit een land dat zowel bergachtig als maritiem is, is een lust voor de smaakpapillen van zowel vakantiegangers als toeristen. Er is voor elk wat wils.
Een essentieel onderdeel van de keuken van l’île de beauté, Corsicaanse vleeswaren 🐽 omvat specialiteiten zoals figatellu, coppa, lonzu en prisuttu.
Coté hoofdgerechten, déomvatten de Pulenta (châtaigne of maïs meelpap), de veau aux olives (gerecht gesudderdé met Corsicaanse olijven en kruiden uit de maquis) of het Corsicaanse lamsvlees, gerijpt in de buitenlucht, bereid met lokale kruiden.
Een kaas voor onderweg? Ga dan voor de Brocciu, gemaakt van schapen- of geitenwei. Als je het niet hebt geproefd, heb je het niet geproefd," schreef de 19e-eeuwse dichter Eacute Bergerat. C’est pour dire!
zoetekauwen zullen genieten van Fiadone, een traditioneel dessert met een pittige smaak, gemaakt met brocciu (ja, de kaas), eieren, suiker en citroen. Probeer voor bij de koffie Canistrelli, kleine droge koekjes op smaak gebracht met citroen, anijs of amandelen.
Laat je tot slot verleiden door een Corsicaanse wijn 🍷. Je kunt kiezen uit robuuste rode wijnen, aromatische witte wijnen of frisse rosés. En allemaal ça grâce à zijn autochtone cépages zoals Niellucciu, Sciaccarellu en Vermentinu.
Deze likeuren, Myrte en Cap Corse, smaken heerlijk en zijn een perfect aperitief.

Praktische informatie over Ile Rousse

Hoe kom je er:


⛴️ L'île Rousse is rechtstreeks bereikbaar per ferry vanaf het vasteland van Frankrijk, met regelmatige verbindingen vanuit Nice, Marseille en Toulon. Met deze optie kun je je eigen auto meenemen op het eiland, wat handig kan zijn om de regio in je eigen tempo te verkennen.


✈️ De dichtstbijzijnde luchthaven is Calvi, op ongeveer 20 km van l'Île-Rousse.


🚂 Als u in een andere Corsicaanse stad aankomt, kunt u een reiservaring à opdoen aan boord van de Trinighellu, de regionale trein die door heel Corsica rijdt. Deze trein verbindt l'Île-Rousse à Calvi, Bastia en Ajaccio.


🚗 Côté car, de wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, maar kunnen kronkelig en bochtig zijn in sommige bergachtige gebieden.


Beste tijd voor een bezoek : De beste tijd om de Rousse te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer aangenaam is en de dagen zonnig.s☀️


Oéjourner: L'île Rousse biedt een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot campings aan zee.


Activiteiten voor kinderen: L'île Rousse is een ideale bestemming voor gezinsvakanties met kindvriendelijke stranden, waterparken en buitenactiviteiten.

Waar overnachten in Haute-Corse?

La Pinède Corsica - Calvi visuel 1/1
Camping La Pinède
SUPER DEAL
La Pinède Corsica - Calvi visuel 1/1
Camping La Pinède verwelkomt u voor uw vakantie op Corsica in de prachtige stad Calvi voor een verblijf aan zee.Vanaf de camping neemt u het pad dat u in een paar minuten lopen naar de mooiste zandstranden brengt. U bevindt zich in het hart van Balagne, een regio met duizend en één schatten die volledig bewaard zijn gebleven voor een droomvakantie.

Op Camping La Pinède is alles ontworpen om uw verblijf comfortabel te maken. De hoogwaardige services zijn tot deze sterrencamping. Aan de accommodatiezijde zijn er verschillende mogelijkheden voor u, afhankelijk van uw wensen en behoeften. 115 huuraccommodaties zijn beschikbaar voor maximaal comfort. De chalets zijn voorzien van airconditioning en volledig uitgerust. Ze hebben een eigen terras. Wil je je dichter bij de natuur voelen? Kies voor een van de 150 plaatsen voor tent, caravan of stacaravan. Met een gemiddelde oppervlakte van 100 m2 zijn ze afgebakend en kunt u op elektriciteit worden aangesloten.

Voor een verblijf ontspanning en welzijn, heeft de camping alles gepland dankzij de ruimte aquatisch met ruimte ontspanning. Verwarmd zwembad; SPA met jacuzzi, sauna en stoombad; Hydromassagestralen en anatomische banken beloven een ontspannen vakantie. Tot uw beschikking ook, massages, fitness, yoga, salsa en oosterse dans!

Chalet 2 pers.

Opgegraven Campings.com

448

7 Nuits

Zie de aanbieding

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie