Een merk easyvoyage
Lloret del Mar

Wat te doen in Lloret de Mar

Gepubliceerd op: 8 déc. 2023

Bijgewerkt: 13 févr. 2024

Waardig voor een ansichtkaart, Lloret de Mar heeft prachtige stranden en baaien, mooie kustpaden waar je heerlijk kunt wandelen. Jongeren komen hier massaal om te feesten, maar het is heel goed mogelijk om plekken en stranden te vinden die weg zijn van de drukte. Volg de gids...

Lloret de Mar verwelkomt elk jaar toeristen uit de hele wereld tijdens het zomerseizoen, en veel studenten tijdens de beroemde voorjaarsvakantie van de paasvakantie (april, mei).
Wie de wilde en authentieke kant van de Costa Brava wil ontdekken, kan het beste uit de buurt van de stad blijven.
Wat is er, afgezien van de festiviteiten, nog meer te doen in Lloret de Mar?

Bekijk de Dona Marinera

Wat te doen in Lloret de Mar  -  visuel 1/1

Het domineert de stad en biedt een interessant uitzicht op Lloret de Mar en de Middellandse Zee. In feite kijkt het uit op de zee, net als veel zeemansvrouwen, die over de zee uitkeken in afwachting van de terugkeer van hun echtgenoten die naar de Middellandse Zee waren vertrokken.

Geniet van het strand bij Fenals

Wat te doen in Lloret de Mar  -  visuel 1/1

Een paar stappen verwijderd van de drukte van het hoofdstrand van Lloret, biedt het strand van Fenals een opvallend contrast met zijn rustige sfeer.Gelegen in een beschermde baai met weinig zeebodem, wordt het gewaardeerd door gezinnen vanwege het aanbod aan watersporten en de gemakkelijke toegang; dankzij de toegang tot comfortfaciliteiten is het een ideale omgeving voor ontspanning en activiteiten aan zee.

Het Castell de Sant Joan, dat uitkijkt over het strand, voegt een historisch tintje toe aan dit kustlandschap, aangevuld met de nabijgelegen tuinen van Santa Clotilde.

Bezoek de tuinen van Santa Clotilde

De tuinen van Santa Clotilde, gelegen bovenop de kliffen van Lloret de Mar, worden onthuld als een heiligdom;rénité,die een prachtige ontsnapping bieden in het hart van weelderig groen. De tuinen, aangelegd in terrassen met ononderbroken uitzicht over de Middellandse Zee, zijn bezaaid met beeldhouwwerken, fonteinen en bloemperken, waardoor een perfecte harmonie met de natuur ontstaat. De lanen, die uitnodigen tot flora en fauna, zijn een ideale plek om nieuwe energie op te doen, ver van de drukte van de stad.

Is mag: Fri Dec 08 2023 12:07:15 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Tucan Costa Brava - Lloret del Mar visuel 1/1
Camping Tucan
SUPER DEAL
Tucan Costa Brava - Lloret del Mar visuel 1/1
Le Camping Tucan est un camping familial situé près de la mer sur la Costa Brava. De nombreuses activités et services y sont proposés ainsi que des programmes d’animation adaptés à toute la famille. Dans les environs du camping, le cadre naturel invite à pratiquer de nombreuses activités en plein air.

Zie de camping

Lloret de Mar wandelroutes

Lloret de Mar wordt omringd door pittoreske wandelpaden die door pijnbomen en langs geheime baaien slingeren en een adembenemend uitzicht op de kliffen en de zee bieden. Deze routes, die te voet of op de fiets verkend kunnen worden, zijn een gelegenheid om afgelegen stranden te ontdekken waar rust en stilte heersen. De ansichtkaart-waardige panorama's zijn een beloning voor wandelaars en een paradijs voor fotografen.

Zwemmen in de kreken

Wat te doen in Lloret de Mar  -  visuel 1/1

Op het hele kustpad ontdekt u talloze baaien met doorschijnend water aan de Middellandse Zee, die moeilijker bereikbaar zijn dan de stranden, maar wel rustiger.

Een sportactiviteit beoefenen

De haven van Lloret de Mar is het vertrekpunt voor verschillende excursies op zee, voor alle smaken en avontuurlijke niveaus. Van catamarans tot kajaks en onderwaterzichtboten, er zijn genoeg opties om het kristalheldere water van de Costa Brava te verkennen.

Festive Catamaran Escapade
Catamaranexcursies bieden een unieke ervaring die sightseeing, zwemmen en plezier combineert. Deze tochten bieden de kans om te dansen op de beat van een DJ, te genieten van een barbecue op open zee terwijl je adembenemend mooie plekken verkent. Voor een meer persoonlijke ervaring kun je met privé-excursies je eigen feestje op zee organiseren, onder het toeziend oog van de bemanning die zorgt voor ieders veiligheid.

Vir&e Sporute;e en Kayak
Voor wie een rustiger avontuur zoekt, biedt kajakken een intieme manier;Kajakken biedt een intieme manier om langs de kust te varen en in je eigen tempo de verborgen wonderen van de Costa Brava te ontdekken. Kajakverhuur, beschikbaar in de haven, biedt verschillende opties, waaronder gidsen en kajaks voor groepen, zodat iedereen een ervaring op maat heeft.

Verkenning van de zeebodem
De rijkdom van de Costa Brava aan onderwaterflora en -fauna is gemakkelijk toegankelijk dankzij snorkelen. Uitgerust met zwemvliezen en een snorkel kun je duiken in een fascinerende onderwaterwereld, bevolkt door kleurrijke vissen en zeeleven, wat een uitzonderlijk natuurspektakel biedt zonder dat je professionele duikuitrusting nodig hebt.

Vertrek vanuit Lloret de Mar

Wat te doen in Lloret de Mar  -  visuel 1/1

Ben je op zoek naar rust en authenticiteit? Laat Lloret de Mar achter je. Ontdek op korte rijafstand de andere dorpen van de Costa Brava en ga op verkenning in de plaatselijke musea, botanische tuinen en natuurwandelingen.

--> Décover de verborgen plekken en activiteiten om te doen aan de Costa Brava

De mooiste campings à Lloret del Mar

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur