Een merk easyvoyage
Rome

Rome in 3 dagen

Gepubliceerd op: 19 déc. 2023

Bijgewerkt: 18 mars 2024

Rome, de hoofdstad van Italië, is een van de populairste bestemmingen ter wereld. Met zijn rijke geschiedenis, iconische monumenten en levendige cultuur biedt de stad een unieke ervaring voor elke bezoeker. Of je nu een kunstliefhebber, een geschiedenisfanaat of gewoon op zoek naar een uitje in de buitenlucht bent, Rome heeft iedereen iets te bieden. In dit artikel bieden we een uitgebreide gids om de must-sees van Rome te ontdekken en te genieten van je vakantie in de buitenlucht.

Is mag: Tue Dec 19 2023 11:16:15 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Rome in 3 dagen  -  visuel 1/1

Hoewel de stad Rome zeer bekend is, hebben we niet per se een duidelijk beeld van de kleine toeristische wijken en de campings die rond de Italiaanse hoofdstad te vinden zijn. Deze korte video laat je de belangrijkste toeristische attracties van de stad zien.

Dag 1: Historische schatten ontdekken

Je eerste dag in Rome zou gewijd moeten zijn aan het verkennen van de historische plekken waar de stad beroemd om is. De Eeuwige Stad is immers een echt openluchtmuseum, rijk aan eeuwenoude geschiedenis en architectonische schatten.
De toegang tot de meeste bezienswaardigheden is tegen betaling en kan vooraf online worden gereserveerd. Tijdens drukke perioden (bijvoorbeeld de zomervakantie) raden we je aan om je toegang vooraf te reserveren om te voorkomen dat je wordt geweigerd en vooral om door de slagbomen te komen.

Het Colisée
Het symbool van Rome, het Colisée, is een amphithéâHet Colisacuteum is een oud amfitheater dat getuigt van het architectonische vernuft van Rome en de geschiedenis van spektakels en gladiatorengevechten. Het is een van de indrukwekkendste en meest bezochte monumenten van de stad.

Rome in 3 dagen  -  visuel 1/1

Le Colisée Romain

Rome : Accès prioritaire au Colisée, au Forum romain et au Palatin
Marchez sur les traces des gladiateurs et des empereurs en voyageant à l'époque de la Rome antique.
SUPER DEAL
Parcourez le Colisée, un magnifique site qui disposait de plus de 80 entrées et pouvait accueillir jusqu'à 65 000 spectateurs. Écoutez les récits sur les festivités sensationnelles organisées par les Romains et qui pouvaient durer jusqu’à 100 jours.
Profitez de votre temps libre après votre visite et prenez des photos, rafraîchissez-vous et flânez. Commencez ensuite la deuxième partie de votre visite vers le mont Palatin et le forum romain.
Explorez le centre social, politique et religieux de l'Empire romain, où se côtoyaient les différentes strates de la société romaine. Admirez les incroyables vestiges du mont Palatin et profitez de vues panoramiques à couper le souffle sur le Colisée.

49

Découvrir l'offre

Het Forum van Rome

Het Forum, het hart van het oude Rome, was het zenuwcentrum van het openbare, politieke en religieuze leven. Vandaag de dag bieden de ruïnes een fascinerend inzicht in de grootsheid van het Romeinse Rijk.

Rome : Forum romain & colline Palatine billet d'entrée & audioguide
Découvrez deux des sites les plus importants de la Rome antique avec un billet d'entrée au Forum romain et au Palatin.
SUPER DEAL
Recevez votre billet par e-mail et téléchargez l'application et la visite audioguidée sur votre smartphone avant de vous rendre au Forum romain. Préparez-vous ensuite à remonter le temps et à découvrir la grandeur de la Rome impériale.
Découvrez la basilique Aemilia, l'arc de Septime Sévère, le célèbre temple de César, et bien plus encore, et apprenez à connaître chaque lieu grâce au pouvoir de la narration.
Ensuite, montez sur la colline du Palatin et découvrez l'Estadio Palatino, la Casa Romuli et les jardins Farnese. Écoutez les faits historiques, les histoires peu communes et les anecdotes divertissantes de l'Antiquité.
Vous repartirez avec une meilleure compréhension de l'histoire de Rome et une nouvelle appréciation de ces attractions importantes.

29,90

Zie de aanbieding

De Panthéon

De Panthéon, met zijn sierlijke koepel doorboord door een oculus, is een meesterwerk van oude architectuur, oorspronkelijk gewijd aan de godheden van de Romeinse vrede voordat het een christelijke kerk werd. De uitzonderlijke staat van bewaring maakt het tot een uitstekend voorbeeld van Romeinse architectuur en je moet naar binnen gaan om de koepel te zien, die van buitenaf nauwelijks zichtbaar is. Je kunt het gebouw alleen zien door de oculus van de koepel, een ronde opening in het midden die het enige natuurlijke licht binnenlaat in het Pantheon.

Rome : Panthéon : billet coupe-file et audioguide
Plongez dans les récits du Panthéon et admirez la beauté de la place Navone grâce à un guide audio perspicace.
SUPER DEAL
Profitez d'un accès sans file d'attente à l'emblématique Panthéon, où l'histoire ancienne de Rome prend vie. Explorez le site emblématique avec un audioguide à votre propre rythme, puis dirigez-vous vers la place Navone toute proche pour poursuivre votre visite libre.

Explorez à votre rythme le temple romain, un sanctuaire sacré dédié à une multitude de dieux. Laissez-vous surprendre par la grandeur de la vaste coupole du Panthéon, réputée pour son oculus extraordinaire, à travers lequel la lumière éthérée du soleil baigne l'exquis sanctuaire intérieur.

En prime, promenez-vous sur la charmante place Navona et imprégnez-vous de l'atmosphère vibrante de l'une des places les plus pittoresques de Rome. Naviguez à travers les siècles grâce à un audioguide gratuit pour les deux attractions, et plongez-vous dans les histoires et les secrets de cette merveille architecturale.

8

Zie de aanbieding

De Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea
De Sixtijnse Kapel, beroemd om haar fresco's van Michelangelo, waaronder het Laatste Oordeel en de Schepping van Adam, is een must-see. Het is het hart van de Vaticaanse Musea, die een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld herbergen.
Zelfs als je het al honderd keer in boeken hebt gezien, zelfs als je erover verteld bent, blijft het zien in persoon een unieke ervaring die je de adem zal benemen!
Zoek naar de hand van God die Adam tot leven brengt door naar het plafond te kijken.

Vatican : Billets d'entrée pour les musées et la chapelle Sixtine
Découvrez des œuvres d'art de la collection papale dans les musées du Vatican et la chapelle Sixtine.
SUPER DEAL
Profitez d'une visite sensationnelle à travers l'art et l'histoire avec un billet coupe-file pour les musées du Vatican et la chapelle Sixtine. Évitez les longues files d'attente, puis profitez de la visite à votre rythme.

Flânez dans la salle en Croix grecque où reposent des sarcophages ornés de gravures élaborées qui pourraient bien cacher les dépouilles des célèbres rois et reines de l'Antiquité.

Rendez-vous ensuite dans le cabinet des masques, ou la Sala degli Animali, une véritable ménagerie virtuelle de créatures fantastiques, réelles ou même imaginaires. Promenez-vous dans les galeries supérieures et contemplez l'évolution de la cartographie du monde grâce à la célèbre galerie des cartes.
Admirez les chefs-d'œuvre des maîtres de la Renaissance dans les chambres de Raphaël et reposez-vous un moment dans les appartements Borgia. Il sera ensuite temps de rejoindre le chef-d'œuvre de Michel-Ange, la chapelle Sixtine, le joyau du Vatican et peut-être même du monde.

31

Réservez

De Trevifontein

De grootste en beroemdste barokke fontein van Rome is een waar architectonisch juweeltje. Volgens de traditie garandeert het gooien van een muntje in de fontein een terugkeer naar de Eeuwige Stad. Herontdek voordat je naar Rome gaat Federico Fellini's meesterwerk La dolce vita, waarin Marcello Mastroianni samenwerkt met de sculpturale Anita Ekberg, tot aan haar dijen ondergedompeld in de Trevifontein. Zal een kus hun leven veranderen?

Rome in 3 dagen  -  visuel 1/1

Fontaine de Trevi, Rome, Italie

De Piazza Navona
Dit plein, een belangrijk voorbeeld van Romeinse barokarchitectuur, is beroemd om zijn spectaculaire fonteinen, waaronder Bernini's Fontein van de Vier Rivieren, en om zijn levendige sfeer.


Het Vaticaan
&De soevereine staat in het hart van Rome, het Vaticaan is het spirituele centrum van de katholieke kerk. De Sint-Pietersbasiliek, de grootste christelijke kerk ter wereld, domineert het Sint-Pietersplein met zijn imposante koepel ontworpen door Michelangelo. Hier zie je ook de Zwitserse Garde in hun typische gele, blauwe en rode uniformen, geïnspireerd op de renaissancestijl. Ze hebben gezworen de paus te beschermen, zo nodig met gevaar voor eigen leven!
We raden je ten zeerste aan een rondleiding door het Vaticaan en de Sixtijnse Kapel te boeken, altijd erg interessant. Bovendien vermijd je dan de lange rijen die kunnen ontstaan voor deze must-see bezienswaardigheden in Rome.

De catacomben
De catacomben van Rome, zoals die van de heilige Calixtus, zijn ondergrondse begraafplaatsen die door de eerste christenen werden gebruikt. Laat je verrassen in de ondergrondse gangen van de Eeuwige Stad en ontdek een uniek inzicht in de begrafenispraktijken en het leven van de eerste christelijke gemeenschappen.


De wijk Trastevere
Met zijn geplaveide straten, kleurrijke huizen en boheemse sfeer;me is Trastevere het kloppende hart van het Romeinse nachtleven, maar ook een wijk die rijk is aan geschiedenis met médiévales kerken.

Dag 2: Genieten van de natuur en het groen in Rome

Na een drukke dag de geschiedenis van Rome te hebben verkend, neem dan de tijd om te ontspannen en te genieten van de natuur en groene ruimten van de stad. Om nieuwe energie op te doen, évidemment, om te luieren, voor een picknick of een siësta 😀.


Het park Villa Borghese
Begin je dag met een bezoek aan het park Villa Borghese, een van de grootste openbare parken van Rome. Je kunt er wandelen door de prachtig onderhouden tuinen in Engelse stijl, een fiets huren, een pédalo of een roeiboot op het kleine meer, of gewoon ontspannen op het gras en het uitzicht over de stad bewonderen.

Rome in 3 dagen  -  visuel 1/1

Villa Borghèse à Rome, temple dœEsculape, colline du Pincian, Rome

De Vaticaanse tuinen
Minder bekend dan de Vaticaanse Musea, bieden de Vaticaanse tuinen een oase van rust in het hart van Vaticaanstad. Ze beslaan ongeveer de helft van de totale oppervlakte van het Vaticaan en zijn versierd met fonteinen, beeldhouwwerken en prachtige bloemstukken. De toegang is inbegrepen bij de toegangsprijs voor de Vaticaanse musea, zoals de Sixtijnse Kapel.

Rome in 3 dagen  -  visuel 1/1

Allées de la section du jardin français des jardins du Vatican dans lœÉtat de la Cité du Vatican

Het Appia Antica Park
Dit park beschermt een deel van de Via Appia Antica, een van de oudste Romeinse wegen. Het strekt zich uit over meerdere kilometers en is een geweldige plek om te wandelen en te fietsen langs oude ruïnes, catacomben en historische bezienswaardigheden. En als je Rome à vélo bekijkt, leer je meer over een bezoek aan het Park van de Appia Antica.


De tuinen van Villa Doria Pamphilj
Dit is het grootste landschapspark van Rome, met schaduwrijke wandelpaden, gazons, étangs en een historische villa 🏡. De tuinen van Villa Doria Pamphilj zijn perfect voor joggers, picknicks met het gezin of gewoon voor een natuurvakantie in de stad.


De oranjetuin (Giardino degli Aranci)
Officieel bekend als Parco Savello, biedt deze kleine tuin op de Aventijn een van de mooiste panoramische uitzichten van Rome. Zoals de naam al doet vermoeden, is het beroemd om zijn sinaasappelbomen en om de serene sfeer die het uitstraalt.

Rome in 3 dagen  -  visuel 1/1

De Roseto Comunale
De rozentuin van Rome, alleen in mei en juni geopend voor publiek, herbergt een indrukwekkende verzameling rozen uit de hele wereld. Het ligt op de Aventijn vlakbij het Circus Maximus en is een betoverende plek, vooral in volle bloei.


De Bioparco di Roma
De Bioparco ligt in het park Villa Borghese en is de dierentuin van Rome en biedt een groene ruimte gewijd aan het behoud van diersoorten en milieueducatie. Er leven talloze diersoorten in habitats die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke omgeving liggen.


De wandeling langs de Tiber
Maak ten slotte een wandeling langs de rivier de Tiber. Je kunt een auto huren of gewoon langs de oever wandelen om van het uitzicht over de stad te genieten. Als je in een avontuurlijke bui bent, kun je ook een boottocht op de Tiber maken voor een uniek perspectief van Rome.

Dag 3: Ontdek de Italiaanse keuken

Rome in 3 dagen  -  visuel 1/1

Cuisine italienne

Je laatste dag in Rome moet in het teken staan van de Italiaanse keuken. Zoals iedereen die Rome of Italië heeft bezocht je kan vertellen: In Italië, wat’s lekker om te eten? Misschien nog wel beter dan in Frankrijk 😁!
Wanneer je door de oude stad slentert en wandelt, stop dan even bij een café om te genieten van een goede Italiaanse koffie of een cornetto (sikkelvormig gebakje). Probeer lokale specialiteiten zoals verse pasta, Romeinse pizza en Italiaans ijs. Geniet van de gezellige sfeer van Romeinse restaurants en cafés en laat je verleiden door de Italiaanse keuken.


Hier volgen enkele spécialit;s à découvrir ABSOLUMENT 🍕🍨🍷:
Pasta en Pizza zijn de klassiekers van de Italiaanse keuken. De pizza's zijn nauwelijks beetgaar en de Tonda-pizza's (ronde pizza's) hebben een zeer dunne, knapperige korst.


Coté pâtes, probeer de Cacio e Pepe: Een ander emblematisch, zeer eenvoudig gerecht, met slechts drie ingrediënten – pâtes, pecorino romano kaas en zwarte peper. De kunst zit hem in de mengtechniek om een romige saus te krijgen.


Onmisbaar in de Italiaanse keuken zijn antipastis hors d'œuvre die vóór het hoofdgerecht van een maaltijd worden geserveerd. Ze dienen om de eetlust op te wekken en introduceren de smaken die de maaltijd zullen kenmerken! Lekker.
Spécialiteiten van het Romeinse streetfood, dézijn de Supplì, gepaneerde en gebakken rijstknoedels gevuld met ragù (saus op basis van vlees) en mozzarella.


Stop je in het restaurant? Ga dan voor de Saltimbocca alla Romana, dunne plakjes kalfsvlees, met gezouten ham en salie, vastgezet met een tandenstoker en gegaard in witte wijn en boter.


Wat dacht je van een tiramisu als dessert? Of een Gelato 🍦? Italiaans ijs in een veelheid van smaken.


Om je maaltijd weg te spoelen, probeer dan zeker de lokale wijnen 🍷, zoals die uit de regio Castelli Romani (Rome is omgeven door wijngaarden).

Waar overnachten in Rome?

Als je van kamperen houdt, zul je blij zijn om te weten dat er verschillende campings in de buurt van Rome zijn waar je midden in de natuur kunt overnachten. Het is een geweldige optie als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad en een nachtje onder tentdoek wilt doorbrengen.

De mooiste campings à Rome

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Ardèche

 

Dordogne

 

Gorges du Verdon

 

Occitanie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur