Een merk easyvoyage
Montpellier

Wat te doen in Montpellier

Gepubliceerd op: 28 déc. 2023

Bijgewerkt: 13 févr. 2024

Op 10 kilometer van de Middellandse Zee ligt Montpellier, een studentenstad waar het het hele jaar door goed leven is. Als prefectuur van het departement Hérault is Montpellier erg populair bij toeristen en vakantiegangers, omdat het cultuur en luieren combineert. Ontdek een selectie van dingen die je kunt doen en zien tijdens je volgende vakantie in Montpellier.

Een drankje op de Place de la Comédie

Wat te doen in Montpellier  -  visuel 1/1

De Place de la Comédie is het kloppende hart van de stad, een groot verhard en autovrij plein, badend in het licht en bruisend van de activiteit. Dit centrale en toegankelijke plein, vooral dankzij de tramlijn die eroverheen loopt, is een kruispunt van sociaal, cultureel en gastronomisch leven. Omringd door restaurants, bars, bioscopen, een théâtre, versierd met fonteinen en uitkomend op de drukke winkelstraten van het stadscentrum, biedt het een idyllische omgeving om te genieten van een drankje in de open lucht. Het nabijgelegen VVV-kantoor en stadhuis dragen bij aan het prestige. Het is een must voor iedereen die de hartslag van de stad wil voelen en wil genieten van de levendige sfeer.

Verdwaal in de middeleeuwse straten van het stadscentrum

Wat te doen in Montpellier  -  visuel 1/1

Wandelen door het stadscentrum is als een reis terug in de tijd te midden van een wirwar van leuke winkelcentra. Laat je nieuwsgierigheid je leiden door de smalle doorgangen, ontdek ongewone boetiekjes, bewonder historische gevels en balkons vol bloemen en laat toevallige ontmoetingen je escapade verrijken. Als je je moe voelt, is een welverdiende pauze op een schaduwrijk terras, een klein plaatselijk restaurant of een verfrissend drankje precies wat je nodig hebt om weer op krachten te komen.

Bezoek het Musée Fabre

Wat te doen in Montpellier  -  visuel 1/1

Het mus&e Fabre, het culturele juweel van de stad, herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 800 œuvres, variërend van renaissance à tot hedendaagse é poque. Onder de tentoongestelde schatten bevinden zich meesterwerken van Géricault, Delacroix, Courbet en Pierre Soulages, evenals meesterwerken van 18e-eeuwse Vlaamse en Nederlandse kunstenaars. Een bezoek aan het Musée Fabre is een duik in de kunstgeschiedenis en biedt een rijk en gevarieerd panorama dat kunstliefhebbers zeker zal bekoren.

Zwemmen in de Middellandse Zee

Wat te doen in Montpellier  -  visuel 1/1

Montpellier, hoewel niet côtière, biedt gemakkelijke toegang à een myriade van plages méderranéennes situées à seulement une dizaine de kilomètres. Of het nu La Grande Motte, Carnon, Palavas les Flots, Frontignan of Le Grau du Roi is, er is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een dagje ontspanning of watersport. Van kitesurfen voor de avonturiers tot de meer rustige geneugten van peddelen of zeilen, de mogelijkheden om te genieten van het heldere water van de Middellandse Zee zijn eindeloos.

Een uitstapje naar Sète

Wat te doen in Montpellier  -  visuel 1/1

Voor wie op zoek is naar à een mix van cultuur en maritieme détent, is Sète een bestemming bij uitstek. De stad heeft de bijnaam Venetië van de Languedoc vanwege het grote kanaal en is een ware lofzang op de zee. Mis een glas witte wijn niet met een bord verse oesters tegenover de Thau tang. Sète, met zijn pittoreske haven, kanalen en maritieme sfeer, is een perfecte uitvalsbasis voor een combinatie van smakelijk genot en culturele ontdekkingen.

Klik hier voor meer informatie over alle activiteiten die u kunt zien en doen.

De mooiste campings à Montpellier

Derniers articles

 
Palavas-les-Flots

Wat te doen in Palavas les Flots op vakantie?

Nieuws

 
Béziers

Nieuw voor 2024: luxe stacaravans op camping 4⭐ les Berges du Canal in Hérault

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie