Een merk easyvoyage

Bezoek Marseille in 3 dagen

Gepubliceerd op: 20 mars 2024

Marseille, de bruisende metropool van Zuid-Frankrijk, verspreidt zijn charmes tussen kristalheldere calanques en dicht cultureel erfgoed. Een driedaagse vakantie biedt een fascinerend inzicht in deze stad, waar duizend jaar geschiedenis zich vermengt met een opwindende moderniteit. Hier volgt een routebeschrijving om Marseille te ontdekken, van de oude haven tot de meer afgelegen wijken, compleet met culinaire suggesties en activiteiten om je ervaring te verrijken.

Dag 1: onderdompeling in het historische hart van Marseille

Begin je ontdekkingstocht bij de Vieux-Port, de âme van Marseille. Deze natuurlijke haven, die al sinds de oudheid wordt gebruikt, komt 's ochtends tot leven met zijn vismarkt. Neem een caf&e; en terrasse om het ballet van boten en het leven in Marseille aan u voorbij te zien gaan.

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 1/2

Marché aux poissons sur le Vieux Port à Marseille

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 2/2

Les rues colorés du quartier du Panier à Marseille

À een paar stappen, découvrir de quartier du Panier, de oudste van de stad. Wandel door de smalle straatjes met kleurrijke huizen, kunstenaarsateliers en ambachtelijke winkels. Mis de Vieille Charité niet, een 17e-eeuws architectonisch complex met musea en tentoonstellingen.

Découvrez la riche histoire et les lieux emblématiques de Marseille
Marseille : Visite à pied du Vieux-Port et du Panier
SUPER DEAL
Votre guide privé vous conduira de la Canebière au Mucem, en commençant par le Vieux-Port, où vous explorerez le front de mer animé et découvrirez son importance dans l'histoire de Marseille. Promenez-vous dans les rues étroites du quartier du Panier, imprégnez-vous de l'atmosphère de ce quartier ancien et arrêtez-vous pour admirer l'art de la rue et les boutiques locales. Visitez le Centre de la Vielle Charité, un ancien hospice du XVIIe siècle devenu un centre culturel, où vous découvrirez son histoire et son architecture. Continuez jusqu'à la magnifique cathédrale de la Major, un exemple étonnant d'architecture du XIXe siècle, avant de vous rendre au Mucem, un musée moderne consacré à la culture méditerranéenne. La visite s'achève par une promenade autour du Fort Saint-Jean, offrant des vues panoramiques sur la ville et la mer.

37

Voir l'offre

Na de lunch in een van de trattoria's in de wijk gaat u richting zee om het MuCEM (Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranacute;e), een juweel van architectonische moderniteit, dat een reflectie biedt op de mediterrane samenlevingen door de eeuwen heen. De tijdelijke en permanente tentoonstellingen zijn altijd subliem.

Apprenez-en plus sur l'histoire et la culture du bassin Méditerranée
Marseille : Mucem : billet coupe-file
SUPER DEAL
Découvrez l'histoire et la culture de la Méditerranée grâce à un billet d'entrée sans file d'attente au fascinant Musée des civilisations de l'Europe et de la Méditerranée (Mucem). Ouvert à Marseille en juin 2013, le Mucem a rejoint les rangs des musées les plus visités au monde grâce à son programme d'expositions et à sa programmation culturelle. Admirez l'architecture étonnante du bâtiment de Rudy Ricciotti, et flânez dans les couloirs du musée pour profiter d'une vue imprenable sur le vieux port et la mer Méditerranée. Explorez les expositions qui combinent l'anthropologie, l'histoire, l'archéologie, l'histoire de l'art et l'art contemporain pour expliquer le monde méditerranéen et son dialogue avec l'Europe dans les moindres détails.

11

Je réserve

Het goede nieuws? De stad Phocaeacan heeft gepland om in juni 2024 een natuurlijk zwembad te openen in het Mucem-dok. We duimen dat dit prachtige project het licht zal zien, na een jaar te zijn uitgesteld. Maak je zwemkleding maar vast klaar!


Eindig uw dag met een wandeling langs de esplanade van Fort Saint-Jean, en geniet van de zonsondergang over zee.

Dag 2: Natuur en kreken bij Marseille

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 1/2

La calanques de Sormiou

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 2/2

La calanque dœEn-Vau

Voor deze tweede dag wagen we ons buiten de gebaande paden. Ga naar het Parc National des Calanques voor een dagje wandelen 🥾, zwemmen 👙 of kajakken.


De calanque de Sormiou, met zijn turquoise water en strand op sable⛱️, is een must-see. Het is ook het dichtst bij Marseille en de ingang van het Parc National des Calanques.


Voor de avonturiers is er de calanque d'En-Vau, wilder en toegankelijk na een stevige wandeling, die de inspanning goedmaakt met zijn époustouflant panorama. Maar je moet wel water en goede wandelschoenen meenemen.

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 1/1

Le Vallon des Auffres - Havre de pêche avec de petites maisons anciennes, Marseille

Maak op de terugweg naar de stad een wandeling door de Vallon des Auffes, een pittoresk vissershaventje, ideaal voor een drankje aan het water onder het genot van bouillabaisse, het kenmerkende gerecht van Marseille. Opnieuw gaat de zon onder op ☀️sur boven de zee, met een glas rosé in de hand.

Dag 3: Ontspanning en sightseeing in Marseille

De derde dag is gewijd aan de tent.
Start met de shuttlebus die u naar de îles van Friuli  brengt, een ware oase van rust en een schril contrast met de drukte van de stad. Frioul bestaat voornamelijk uit vier îles, Pomègues, Ratonneau, If en Tiboulen, en staat bekend om zijn wilde en behouden natuur. De îles bieden een uniek landschap van witte kalksteen, geheime baaien en kristalhelder water. De flora en fauna zijn bijzonder opmerkelijk, met soorten die zijn aangepast aan de droge, zonnige omgeving, zoals de endemische Friuliaanse plant, Crithme marin, en een veelheid aan zeevogels.

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 1/1

Vue de la basilique Notre-Dame de la Garde sur les îles du Frioul, du Château dœIf et du quartier dœEndoume

De activiteiten zijn gevarieerd: wildernesswandelingen via de gemarkeerde paden, snorkelen in afgelegen baaien, plonging om de biodiversiteitsrijke zeebodem te verkennen;e om de biodiversiteitsrijke zeebodem te verkennen, of zeekajakken om de îles te verkennen en ontoegankelijke uitkijkpunten te voet te ontdekken.
De îles van Friuli hebben een fascinerende geschiedenis, gekenmerkt door hun strategisch gebruik door de eeuwen heen. Ze werden gebruikt als quarantainegebieden voor zeelieden die leden aan besmettelijke ziekten, maar ook als verdedigingswerken tegen invasies. In Ratonneau kun je de overblijfselen van het H&irc;pital Caroline bezoeken, dat in de 19e eeuw werd gebouwd om patiënten met gele koorts te isoleren.

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 1/1

Château dœIf

L'île d'If is beroemd om zijn kasteel, wereldberoemd geworden door de roman van Alexandre Dumas, De graaf van Monte Cristo. Dit fort, dat oorspronkelijk een verdedigingspunt was voordat het een staatsgevangenis werd, trekt nu bezoekers die graag in de voetsporen van Edmond Dantès willen treden.
Maak geen gebruik van de laatste pendelbus, die om 21.00 uur vertrekt vanaf de Port du Frioul.

Bezoek Marseille in 3 dagen - visuel 1/1

Notre-Dame de la Garde vue aérienne à Marseille

Maar als je eerder terugkomt naar Marseille en nog steeds de moed hebt voor een korte wandeling, beklim dan de lange kilometer die de Vieux Port scheidt van Notre-Dame de la Garde, de basiliek van de stad, die door de lokale bevolking Bonne Mère wordt genoemd. Neem een klim van 25 minuten vanaf de kade Rive Neuve om de ondergang over de baai van Marseille te bewonderen. Voor degenen die het interieur van de basiliek willen bezoeken: houd er rekening mee dat deze om 18.00 uur gesloten is voor publiek.

Als afsluiting van uw dag in Marseille kunt u uzelf trakteren op een avond in de trendy wijk Cours Julien, waar wijnbars, restaurants en concerten u zullen vermaken Marseille by night. De Cours Julien is te voet bereikbaar vanaf de Notre-Dame de la Garde of de oude haven en is een centrum van stedelijke cultuur met zijn vele straatkunstfresco's, onafhankelijke boekwinkels en cafés.

Gastronomie in Marseille 🍽️

De Marseillaise keuken is een ode aan de mediterrane smaken. Probeer naast bouillabaisse ook de pizza la marseillaise, met zijn verrassend dikke korst, of de navettes, koekjes met sinaasappelbloesemaroma. Panisses, een specialiteit gemaakt van kikkererwtenmeel, zijn een populaire snack. De rijkdom aan zeevruchten is ook duidelijk te zien in de zee-egels, mosselen en octopus, die op verschillende manieren worden bereid en geserveerd in alle restaurants van de stad.

Praktisch advies

Vervoer: Marseille is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De elektrische fiets is een prima optie om de heuvelachtige wijken te verkennen of om naar de Calanques te gaan.
Wij raden aan om met de trein naar Marseille te komen voor je sédag, want parkeren is moeilijk (en duur), en autorijden is “sportief”.
Rekening houden met 3 uur 20 in de trein voor een TGV Parijs-Marseille. Aankomst op Gare Saint-Charles.
Veiligheid : Zoals in elke grote stad moet u voorzichtig zijn met uw persoonlijke bezittingen, vooral in toeristische gebieden.
Klimaat : De beste tijd om Marseille te bezoeken is van de lente tot de herfst, met warme zomers en zachte winters.


In drie dagen Marseille heb je de essentie te pakken van een stad die zowel oud als modern is, waar cultuur, gastronomie en natuurlijke schoonheid samenkomen om een rijke en gevarieerde ervaring te bieden. Marseille is een voortdurende uitnodiging om te reizen en te ontdekken, een stad die leeft op het ritme van de zee en de zon.

De mooiste campings à Marseille

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie