Een merk easyvoyage
Noirmoutier-en-Île

Wat kun je doen op vakantie op het eiland Noirmoutier?

Gepubliceerd op: 20 sept. 2023

Bijgewerkt: 2 nov. 2023

Het eiland Noirmoutier is een droombestemming voor strand- en buitenliefhebbers. Met zijn 40 kilometer kustlijn en historische zoutmoerassen biedt het eiland het perfecte uitje voor elke smaak en blijft het een van de must-visits voor gezinnen in de Vendée.

Het eiland Noirmoutier op video

Is mag: Wed Sep 20 2023 13:35:34 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Wat kun je doen op vakantie op het eiland Noirmoutier?  -  visuel 1/1

Droomstranden op het eiland Noirmoutiers

Onder de vele stranden van de île is hier een selectie van drie wonderen: 

Plage des Dames: Dit strand ligt aan de voet van het staatsbos en is ideaal voor een dagje ontspanning met het gezin. Het kalme, ondiepe water maakt het perfect om te zwemmen.

  • Plage de l'Epine: Voor watersportliefhebbers is dit strand de place to be. Windsurfen, kitesurfen en strandzeilen zijn hier erg populair.

  • Plage de la Luzeronde: Dit wilde, meer afgelegen strand is een waar paradijs voor wie op zoek is naar een rustige plek om te zonnebaden en in alle rust nieuwe energie op te doen.

De zoutmoerassen van Noirmoutier

De zoutmoerassen van Noirmoutier zijn een niet te missen ervaring. Ontdek hun geschiedenis en hun culturele en ecologische belang:

  • Cultureel erfgoed: Deze zoutpannen hebben een rijke geschiedenis die eeuwen teruggaat. Traditionele methoden van zoutwinning worden vandaag de dag nog steeds toegepast, waardoor een eeuwenoud ambacht in stand wordt gehouden.

  • Geleide tours: Er zijn talloze rondleidingen beschikbaar voor bezoekers om het zoutwinningsproces, de rol ervan in de lokale economie en het behoud van dit unieke ecosysteem te begrijpen.

  • Milieubewustzijn: Een bezoek aan de zoutpannen maakt reizigers bewust van het belang van het behoud van deze kwetsbare gebieden, de plaatselijke biodiversiteit en ecologische duurzaamheid.

Buitenactiviteiten in Noirmoutier

We kunnen ze niet allemaal noemen, maar als we er een paar zouden moeten onthouden: 

  • Voertochten: Huur een fiets en verken de kilometerslange fietspaden die het eiland doorkruisen en een prachtig uitzicht bieden op de gevarieerde landschappen.

  • Watersport: Of u nu een beginner of een expert bent, het resort biedt een breed scala aan watersporten, van zeilen tot kitesurfen en vissen.

  • Natuurwandelingen: Verken de natuurlijke schoonheid van het île door het staatsbos in te trekken, migrerende vogels te spotten of te ontspannen bij de pittoreske étangs.

Keukengerechten van Noirmoutier

Hier negeren we de regel over het kopen van zeevruchten niet:

  • Vers zeevoedsel: Plaatselijke restaurants serveren vers gepotte zeevoedsel. Mosselen, oesters, mosselen en garnalen zijn een must. Met een klein glas witte wijn op de océan wordt het nog lekkerder, geloof ons maar op ons woord!

  • Pommes de Terre de Noirmoutier: Aardappelen uit Noirmoutier worden geteeld in grond die rijk is aan zeezout, waardoor ze een unieke smaak hebben. Probeer ze in de vorm van een pasteitje, gebakken of puree.

  • Zeezout: Zoutmoerassen produceren zeezout van hoge kwaliteit. Neem een zakje zout mee als souvenir van je bezoek.

Waar overnachten in Noirmoutier?

Is mag: Wed Sep 20 2023 13:35:34 GMT+0200 (Central European Summer Time)

L'Albizia Pays de Loire - Notre-Dame-de-Monts visuel 1/1
Camping L'Albizia
SUPER DEAL
L'Albizia Pays de Loire - Notre-Dame-de-Monts visuel 1/1

De viersterrencamping L'Albizia ligt tussen de zee en het bos in een ongerepte natuurlijke omgeving en biedt een luxe verblijf in de Notre Dame de Monts in de Vendée.

Vanaf de maand maart kunnen vakantiegangers op camping l'Albizia genieten van een verwarmd en overdekt zwembad. Er is niets beter dan baden in water verwarmd tussen 28 en 31 ° C om ontspannen momenten door te brengen. In de zomer is het verwarmde buitenzwembad toegankelijk, evenals het peuterbad met champignonsproeier, ook verwarmd. Een jacuzzi is aanwezig en zorgt voor veel momenten van ontspanning. Voor ontspanning wordt ook aan vakantiegangers voorgesteld om op een van de ligstoelen rond het buitenzwembad te liggen. Vakantiegangers kunnen fit blijven en energie opdoen dankzij de aquagymsessies die worden begeleid door een gastheer. Een keer per week in de zomer kunnen zwemmers 's nachts genieten van het plezier van water, alles in een ontspannen sfeer. Waterpolo-toernooien worden georganiseerd in het grote zwembad. Een keer per week kunnen vakantiegangers op de camping l'Albizia genieten van een massageservice door een gecertificeerde arts. Alle soorten massages worden aangeboden zoals Californisch, Ayurvedisch, Hawaiiaans of Shiatsu.

Op de camping Albizia kunnen vakantiegangers petanque, ping-pong en minigolf spelen. Er is ook een multisportveld waar je voetbal, basketbal, volleybal, handbal en badminton kunt spelen. De kinderen zullen met veel plezier deelnemen aan de door de clubkinderen voorgestelde activiteiten. De 4-12-jarigen kunnen bordspellen spelen, spelletjes volgen en deelnemen aan creatieve workshops. Een speeltuin is ook tot hun beschikking met springspellen, schommels en glijbanen.

De camping l'Albizia biedt plaatsen tussen 90 en 100 m2 en die een elektrische aansluiting hebben. Veel modellen van stacaravans zijn ook te huur.

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

398

7 Nuits

Zie de aanbieding

De mooiste campings à Noirmoutier-en-Île

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Vendée

 

Corsica

 

Bretagne

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie