Een merk easyvoyage
Saint-Nazaire

Een weekend in Saint-Nazaire

Gepubliceerd op: 19 oct. 2023

Zin in een klein uitje? Met vrienden, familie of gewoon met z'n tweetjes? Dan is St-Nazaire de perfecte bestemming! Het ligt in de Pays de la Loire, staat vooral bekend om zijn haven, maar daar houdt het niet op. Maar dat is niet alles: de stad biedt een heleboel verschillende activiteiten! We hebben

Ontdekkingsreizen

Stap aan boord van een van de overdekte cruises van Saint-Nazaire. Ontdek de verschillende stranden, kreken, kliffen en de brug van Saint-Nazaire aan boord van een boot. Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een avondcruise; Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een avondcruise, de Accords maritimes cruise, waar je kunt genieten van het luisteren naar muzikanten die spelen terwijl je prachtige landschappen ontdekt.

De stranden van Saint-Nazaire

Saint-Nazaire heeft veel stranden, de een nog mooier dan de ander. La Grande plage is perfect voor uw kinderen, want er is een speelpark met schommels, graafmachines, bruggen en blokhutten… Ga vooral niet voorbij aan à côté het sterstrand, het strand van Monsieur Hulot! Hier werd de film "Monsieur Hulot's Holidays" opgenomen. Je zult hier zeker een onvergetelijke tijd beleven!

Wandelingen

Wat is er verkwikkender dan een wandeling aan zee? In Saint-Nazaire kun je deelnemen aan het douanepad, dat een prachtig uitzicht op zee biedt. Er zijn ook verschillende fietsroutes, zoals die tussen Nantes en Saint-Nazaire. Je kunt ook door de stad zelf wandelen en alle verborgen schatten ontdekken.

Kuifje in Saint-Nazaire

Treed in de voetsporen van Kuifje en herbeleef “The Seven Crystal Balls”! Vergeet niet dat een deel van het verhaal zich afspeelt in de haven van Saint-Nazaire! Om je mee terug in de tijd te nemen, heeft de stad 6 mozaïekfresco's op de juiste plekken geplaatst, die bepaalde momenten uit deze aflevering herbeleven. Een leuke activiteit, perfect voor het hele gezin!

Regionaal Natuurpark Brière

Het regionale natuurpark Brière is het op een na grootste moerasgebied van Frankrijk. Hier kun je allerlei activiteiten ondernemen. Tussen een bezoek aan het Maison de la mariée, een rondleiding door de Chaumières bretonnes en een bezoek aan de haven van Rozé is er geen tijd voor een pauze! Vergeet niet de tijd te nemen voor een tochtje met een aak, een kleine boot die u door de moerassen voert en u een uitzonderlijk landschap laat zien.

Le Sammy

De Sammy is een historisch monument dat je niet mag missen. Deze bronzen adelaar, ook wel bekend als het Amerikaanse monument, zwaait met een potlood ter ere van de aankomst van de Amerikaanse troepen in Saint-Nazaire in 1917. Je kunt dit strand bezoeken, de geschiedenis herbeleven en onder de indruk raken van dit beroemde standbeeld.

Derniers articles

 
Noirmoutier-en-Île

Wat kun je doen op vakantie op het eiland Noirmoutier?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie