Een merk easyvoyage

Duik in het best bewaarde geheim van Marseille! Opening in juni 2024

Gepubliceerd op: 15 avr. 2024

Zwemmen in een natuurlijk zwembad aan de voet van de MUCEM in Marseille? 
Combineren van cultuur en sportieve activiteiten in de buitenlucht?
Je zwemkleding aantrekken voor een bezoek aan een museum?

Zoveel fasen waardoor je wilt dat de zomer snel aanbreekt en dat kan: zwemmen in een gereguleerd zwembad direct naast de Vieux-Port. 

Op het moment dat ik deze woorden schrijf, weten de Parijzenaars nog niet of er gezwommen kan worden na de Olympische Spelen van 2024, maar in Marseille weten we al dat de Middellandse Zee een ongelooflijke bron van welzijn, duiken en plezier is net buiten het stadscentrum. En deze prachtige blauwe vlakte komt dichter bij het hart van Marseille, als je de stad binnenkomt, aan de voet van de MUCEM, bij de ingang van de wijk Panier, op 5 minuten lopen van de Canebière. 

Vanaf nu kunt u uw winkelmiddagen combineren met een welverdiende duik. Ongelooflijk, toch?  

Duik in het best bewaarde geheim van Marseille! Opening in juni 2024  -  visuel 1/1

Vue aérienne de Marseille : MUCEM, Vieux-Port, Fort Saint-Jean. Marseille, sud de la France

Wanneer kunnen we zwemmen aan de voet van de MUCEM?

Het project zou in de zomer van 2023 uitkomen, maar is helaas vastgelopen 💦 Maar de gemeente Marseille doet er niets aan, ondanks de uit de hand lopende kosten;t qui s’envole, ne lâche rien et à prévu d’ouvrir le bassin le 21 juin 2024, pour le d’été

De gelukkigen kunnen daar tot eind augustus zwemmen, dat zijn 3 maanden van geluk, geweldige spetters en duiken. 

La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1
Camping La Baie des Anges
SUPER DEAL
La Baie des Anges Provence-Alpes-Côte d'Azur - La Ciotat visuel 1/1

De camping Baie des Anges is een luxe familiecamping in La Ciotat, in de regio PACA. Dit is een prachtige camping op slechts 800 meter van de zee, die schaduwrijke plaatsen tussen water en groen biedt, onder de zuidelijke zon.

De camping heeft een uitzonderlijk waterpark, bestaande uit een groot sportzwembad van 25 m2 met een dubbele glijsensatie die het geluk van volwassenen maar ook van kinderen maakt. Voor de kleintjes is een peuterbad beschikbaar, zodat ze zich kunnen vermaken in hun eigen kleine zwembad.

Een fitnessruimte en bodybuilding is beschikbaar voor vakantiegangers die fit willen blijven tijdens de vakantie. Het is een cardio-trainingsruimte volledig uitgerust en gratis toegang vanaf 18 jaar. De kamer is voorzien van airconditioning en uitgerust met essentiële en essentiële machines zoals elliptische trainers, roeiers of loopbanden.

Voor degenen die liever ontspanning en anders voor zichzelf zorgen, is er een schoonheids- en wellnessruimte die volledig is gewijd aan ontspanning en esthetiek. Er zijn massages voor optimale ontspanning, lichaams- en gezichtsbehandelingen, evenals haar- en make-updiensten die worden aangeboden door gekwalificeerde professionals.

De goede sfeer speelt zich af op camping Baie des Anges die bij Homair-vakanties hoort. Veel leuke activiteiten worden gehouden voor volwassenen maar ook voor kinderen. Het landgoed biedt thema-avonden en maaltijden, shows, spelletjes in het zwembad, dansavonden of karaoke-avonden. Een miniclub staat ook ter beschikking van kinderen vanaf 6 jaar en belooft sportieve activiteiten, plezier en artistiek dankzij ervaren animators.

De camping biedt verschillende soorten volledig uitgeruste stacaravans met alle comfort die nodig zijn voor een optimale vakantie met familie, koppels of vrienden.

Zie de camping

Het zwembadproject aan de voet van de MUCEM

Dit project is het initiatief van de Libres Nageurs de Marseille, een groep zwemmers die campagne voert voor zwemmen in open zee en kustbescherming. 

Marseille krijgt inderdaad zijn zeewaterzwembad, aan de voet van de MUCEM, in het J4-dok van de locatie, à l’entrée du Vieux-Port, onder de J4 loopbrug die bezoekers van de MUCEM naar de Panier brengt. 

Dit zwembad wordt door de stad beschouwd als het 11e stadsstrand van Marseille, à als zodanig zal het worden onderworpen aan dezelfde regels op het gebied van toezicht, veiligheidé& curit; en’schema's. 

Er zal hier geen zand zijn, alleen mooie houten terrassen en solariums om te zonnebaden en siësta's te houden. 

L’été, de stad biedt entertainment voor iedereen (yoga, waterpolo, zwemlessen…). Bovendien omvat het project ook een drijvend zwembad om zwemlessen mogelijk te maken, in heel rustig water, zonder golven of wervelingen.

Duik in het best bewaarde geheim van Marseille! Opening in juni 2024  -  visuel 1/1

Le futur bassin de la piscine d'eau de mer, au pied du MUCEM, Marseille, France

Aan welke uitrusting en regels moet je voldoen?

Zwemkleding👙, bobslee of hoed👒, zonnebrandcrème (het liefst zonnebrandcrème die oceanen en de visjes daarin beschermt!), zonnebril😎, slippers… kortom de complete panoplyète om naar à het strand te gaan, zelfs als je êtes midden in de stad  

En hoe zit het met de règles? Hetzelfde als bij het zwembad en in de stad: respect voor anderen is de eerste regel. We zijn hier allemaal om te genieten van een moment van ontspanning en plezier. Laten we leren hoe we goed met elkaar kunnen samenleven.

Hoe kom ik bij MUCEM?

🚗 Zoals we’hebben gezien in onze Gids naar Marseille, is rondreizen met de auto niet altijd gemakkelijk en in elk geval behoorlijk duur. Reken voor een dag op ongeveer 15 euro voor 6 uur parkeren, wat een dure prijs is voor zwemmen.

🚇 Een gemakkelijke vorm van openbaar vervoer blijft de métro. Stap uit bij de halte Vieux-Port en loop 10 minuten.

🚊 Marseille heeft een efficiënt tramsysteem. Stap uit bij de halte République, Dames of Joliette op tram T2. Loop daarna 10-15 minuten. 

🚍 U kunt ook de bus nemen. Stap uit bij Littoral Major of Fort Saint-Jean op route 82, 60 of 49.

🛴🚴 Tot slot kun je overal in de stad fietsen en scooters huren. Een leuke manier om te gaan zwemmen in de Phocaeacaanse stad. 

🚶Maar we kunnen het niet genoeg zeggen. Marseille is een geweldige stad om te voet te verkennen. Trek goede wandelschoenen aan en ga te voet op ontdekkingstocht door het natuurlijke zwembad van MUCEM.

Goede vakantie à Marseille!

De mooiste campings à Marseille

Derniers articles

Nieuws

Artikelen op bestemming

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Provence

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Frankrijk

 

Italie