Een merk easyvoyage
Montréal

Château de Montréal in de Ardèche

Gepubliceerd op: 2 nov. 2023

Het kasteel van Montréal, gelegen in het zuiden van de Ardèche, in de gemeente Montréal, is tegenwoordig een privé-gebouw waarvan de bouw begon met een eerste donjon, onder het bewind van een heer van Balazuc, in de 12e eeuw.

Een middeleeuws kasteel in de Ardèche op video

Is mag: Thu Nov 02 2023 15:21:09 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Château de Montréal in de Ardèche  -  visuel 1/1

Montréal komt van het Latijnse Mont Régalis dat Koninklijke Berg betekent, in verband met à zijn dominante positie over de omliggende valleien.
De château strekt zich uit over de valleien van l’Argentaria, een minière stad die zou uitgroeien tot Largentière – het zilver van het land. In de oudheid werd hier zilvererts gevonden dat werd gebruikt om munten te slaan. De dominante positie van het kasteel was daarom ideaal voor het ontsluiten van de zilvermijnen.
Verken vandaag de verschillende vecht- en beschermingsmethoden van het kasteel door middel van een reeks speciale animaties: archères konden boogschutters de château splijten, maar ook arbalétrières of archères-canonnières om met wapens à buskruit te schieten.
Tot slot worden er verschillende activiteiten en workshops aangeboden voor vakantiegangers: boogschieten, kruisboogschieten, kalligrafie, scherminitiatie, riddergevechten… tot groot genoegen van jong en oud.
Er gaat niets boven een camping in de Ardèche, vlakbij het château de Montréal.

om te genieten van de natuurlijke sfeer van de regio.

Waar slapen in de Ardèche?

Derniers articles

 
Happy

Wat kun je doen in Joyeuse in de Ardèche op vakantie?

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Ardèche

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur