Een merk easyvoyage
Aix-les-Bains

Wat te doen in Lac du Bourget

Gepubliceerd op: 1 déc. 2023

O tijd, schort je vlucht op! Voor het Lac du Bourget schreef Lamartine zijn beroemde gedicht "Le Lac". Zo mooi is het Lac du Bourget, met zijn kristalheldere water, de bergtoppen en kliffen die het begrenzen en het microklimaat dat het hele jaar door heerst.

Is mag: Fri Dec 01 2023 15:27:10 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen in Lac du Bourget  -  visuel 1/1

De UNESCO heeft zich niet vergist en het als UNESCO Werelderfgoed aangemerkt.

Op het gebied van vrijetijdsbesteding beschikt Lac du Bourget over 16 jachthavens en 10 bewaakte stranden! Waar het hele gezin van kan genieten.

Trakteer jezelf op een spabehandeling

Het Lac du Bourget, dat bekend staat om het beste thermale water van Frankrijk, trekt het hele jaar door veel bezoekers.

Aix-les-Bains heeft twee kuurcentra waar u terecht kunt voor lange of wekelijkse kuren of gewoon een dagje fitness.

Het ene is gespecialiseerd in reumatologie en gewrichtspijn, het andere richt zich op ademhalingsproblemen. Op het programma: thermale baden, hydraulische massages, hydrotherapie, modderbaden, sauna's, jacuzzi...

Watersport

Aix-les-Bains, gelabeld als "Station Nautique", biedt vakantiegangers een breed scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten voor iedereen: zeilen, windsurfen, stand-up paddling, roeien, waterskiën, kitesurfen en nog veel meer.

Aan de wildwaterkant zijn er talloze watersportcentra die kanoën en canyoning aanbieden in de kliffen rond het meer.

Een dagje naar het strand

Het mooie strand van Bourget du Lac is volledig uitgerust voor het gezin: zandstrand, schaduwrijke ligweide, ondiep water, spelletjes voor kinderen, ponton.... Ter plaatse vindt u: douches, cabines, toiletten, snackbar en restaurant.

Baden is bewaakt tijdens de zomerperiode en het hele jaar door geopend.

Wees gewaarschuwd, de toegang is betalend. Reken op ongeveer €2 per persoon per dag, maar je kunt ook toegangskaarten voor 10 personen of jaarkaarten kopen.

L'Île du Chéran Rhône-Alpes - Lescheraine's visuel 1/1
Camping L'Île du Chéran
SUPER DEAL
L'Île du Chéran Rhône-Alpes - Lescheraine's visuel 1/1

In Auvergne-Rhône-Alpes, in het departement Savoie, wacht de 3-sterrencamping L'Ile du Chéran op u in Lescheraines, in het hart van het Regionaal Natuurpark van het Massif des Bauges, op 25 km van Annecy en Aix-en-Provence. les-Bains, aan de rand van een meer dat liefhebbers van vissen en zwemmen in het hart van de natuur zal verrukken, dicht bij het gemeentelijk recreatiecentrum, bevorderlijk voor meerdere activiteiten.


Op deze camping aan de rand van het water, omringd door bossen en bergen, kunt u verblijven in volledig uitgeruste stacaravans of chalets voor 2 tot 5 of 6 personen, inclusief 2 slaapkamers en een overdekt of semi-overdekt terras. bedekt met tuinmeubelen en barbecue. Uw tenten, caravans en campers kunnen grote schaduwrijke plaatsen innemen, zoals Grand Confort, Confort of Nature. Houd er rekening mee dat de camping groepen verwelkomt en op 50 meter van een serviceplaats voor campers ligt.


Welke activiteiten wachten u op deze vriendelijke camping? Speelse momenten voor kinderen via de speeltuin, leestijd dankzij de bibliotheek, ping-pong, diverse entertainment en club-kinderen in het hoogseizoen, ontspannen voor de tv in de gemeenschappelijke ruimte of waterfiets, ontspannen en vissen op het meer en het strand - merk op dat zwemmen verboden is voor de camping, maar mogelijk op 300 meter afstand, in het recreatiecentrum.

U kunt eindelijk genieten van een ochtendbrood en gebak en vele ijsjes en koude dranken die de hele dag door te koop zijn.


Investeer vanaf deze familiecamping het recreatiecentrum om allerlei sporten, zwemmen en wandelen te beoefenen, win de dorpen van de middelgebergte om het landschap te vullen en bezoek andere boerderijen en kaasfabrieken en ontdek de prachtige steden van Annecy , Aix-les-Bains, Chambéry of Albertville!

Stacaravan 5 pers.

Opgegraven Campings.com

343

7 Nuits

Zie de aanbieding

Bezoek het culturele erfgoed van de Savoie

- De Romeinse overblijfselen à Aix-les-Bains. Als kuuroord bij uitstek biedt Aix-les-Bains zijn bezoekers de overblijfselen van de démaar van het thermalisme, gelegen op de eerste verdieping van de grote Thermen van de stad.

- De nécropole van de graven van Savoie à l’Abbaye d’Hautecombe. De abdij van Hautecombe, gelegen aan de oever van het Lac du Bourget, aan de voet van een steile berg, werd in de 12e eeuw gesticht door cisterciënzer monniken en kende een bloeiperiode. De graven en hertogen van Savoye werden hier begraven.

- De overblijfselen van de Thomas II château. Gelegen in Bourget-du-lac, zijn de gerestaureerde overblijfselen van het kasteel een geweldige plek geworden om het moerasland rond het kasteel te verkennen, dat dient als een gebied voor trekvogels.

Mountainbiken

U kunt natuurlijk mountainbiken rond het meer, maar de sportievelingen kunnen Le Bourget du Lac bereiken via de voie verte: 31 kilometer aangelegde fietspaden in een adembenemende natuurlijke omgeving!

.

De mooiste campings à Aix-les-Bains

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Frankrijk

 

Italie